سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

بهترین راه برای آنکه بیمار نشوید


بهترین راه برای آنکه بیمار نشوید

یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال و انتشار میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا، دست‌های ما هستند. در هر سانتی‌متر مربع از پوست دست، حدود ۱۵۰۰ باکتری وجود دارد و براساس مطالعات و تحقیقات …

یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال و انتشار میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا، دست‌های ما هستند. در هر سانتی‌متر مربع از پوست دست، حدود ۱۵۰۰ باکتری وجود دارد و براساس مطالعات و تحقیقات به عمل آمده، ارزان‌ترین و ساده‌ترین راه برای پیشگیری از انتشار عفونت‌های تنفسی، شستن مرتب و صحیح دست‌هاست.اگرچه شست‌وشوی دست‌ها کاری ساده به‌نظر می‌رسد ولی با‌توجه به اهمیت این‌کار در جلوگیری از انتقال بیماری،این مساله بسیار مهم است. با شستن صحیح دست‌ها می‌توان از انتقال بیش از ۹۷‌درصد عفونت‌ها، به‌ویژه عفونت‌های تنفسی پیشگیری کرد، درحالی‌که شاید تنها درصد بسیار اندکی از افراد از نحوه صحیح شست‌وشوی دست‌ها آگاهی دارند.

شست‌وشوی دست‌ها در موارد زیر الزامی است و به میزان زیادی از انتقال بیماری جلوگیری می‌کند:

ـ پس از استفاده از توالت

ـ قبل و پس از خوردن غذا

ـ پس از سرفه، عطسه و تمیز کردن بینی

ـ قبل و پس از آماده کردن گوشت، مرغ و یا ماهی

ـ پس از استفاده ار وسایل نقلیه عمومی یا حضور در اماکن عمومی

ـ پس از تماس با کیسه‌های زباله و فضولات

ـ پس از تماس با افراد بیمار

ـ پس از تماس با حیوانات

آسان‌ترین و در عین حال موثرترین راه پیشگیری از بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، شست‌وشوی دست‎ها با آب و صابون است. شست‌وشوی صحیح و اصولی دست‌ها حداقل به‌مدت ۲۰ ثانیه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسیار زیادی خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش می‌دهد.

نکته : شست‌وشوی صحیح و اصولی دست‌ها حداقل به‌مدت ۲۰ ثانیه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسیار زیادی خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش می‌دهد.

صحیح‌ترین روش برای شستن دست‌ها

ـ بالا زدن آستین لباس (آستین لباس خیس و مرطوب عاملی برای انتقال آلودگی است)

ـ شست‌وشوی از قسمت مچ دست به سمت انگشتان

ـ شست‌وشوی کف دست و پشت دست

ـ شست‌وشوی هر انگشت به‌صورت کامل و جداگانه

ـ آبکشی از مچ به سمت انگشتان

در مکان‌های شلوغ از این شوینده‌ها استفاده کنید

صابون یکی از قدیمی‌ترین پاک کننده‌هاست و عقیده بر این است که بیش از ۴۵۰۰ سال است که از آن استفاده می‌شود. ترکیب همه صابون‏ها تقریبا یکسان است و ماده پاک‏ کننده‌ای که با ترکیب با چربی‌ها و آلودگی‌ها، آن‌ها را از دست جدا کرده و می‌شوید، سورفاکتانت نام دارد.صابون‌ها در انواع مختلف تولید می‌شوند: صابون جامد، صابون مایع، صابون فوم و صابون آنتی باکتریال. استفاده از صابون‌های جامد به‌دلیل وجود احتمال انتقال آلودگی توسط صابون جامد، کمتر توصیه می‌شود.در اماکن عمومی و محل‌هایی که افراد بسیار زیادی از صابون استفاده می‌کنند، استفاده از صابون‌های غیرجامد مانند صابون مایع، صابون فوم و صابون آنتی باکتریال به‌دلیل بهداشتی‌تر بودن، توصیه می‌شود.

مجله سیب سبز

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir



همچنین مشاهده کنید