سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

هفت شنبه كیا و عوامل پشت پرده كورینتیانس


پول ها بوی بد نمی دهند و درهای بسیاری را باز می كنند اما خیلی از اوقات كافی نیستند مثال واضح آن هم شرایطی است كه محبوب ترین باشگاه برزیلی, كورینتیانس واقع در سن پائولو با آن رو به رو شده است

شش ماه قبل كورینتیانس وارد ماجرای اقتصادی یك ایرانی، كیاوش جورابچیان شد و در سیاره ای دیگر و در جمع پولدارها جایی برای خود پیدا كرد. این ایرانی با قراردادی شگفت انگیز در حقیقت شریك باشگاه شد. به موجب این قرارداد ۱۰ ساله، شركت MSI موظف شد تا تمام هزینه های پرداختی و سرمایه گذاری كورینتیانس را در دنیای فوتبال به عهده بگیرد، بدهی های قبلی را پرداخت كند و در بخش جوانان و تیم های آماتور هم همه چیز را در دست داشته باشد. در عوض ۵۱ درصد تمام محصولات (حق پخش تلویزیونی، اسپانسر، بازاریابی و تبلیغات) در اختیار آنها باشد و ۴۹ درصد بقیه درآمدها در صندوق باشگاه بماند. در برزیل باشگاهی مثل كورینتیانس به هیچ عنوان فروختنی نیست و همه كارها در حضور گروه طرفداران و مدیران باشگاه انجام می شود اما هر كسی می تواند در این كار مشاركت كند. در همان زمان شركت MSI موفق شد تا با مدیران باشگاه به یك تفاهم برسد و امور باشگاه را در اختیار بگیرد. آلبرتو دوالیب مدیر هشتاد ساله كورینتیانس خیلی زود با جورابچیان به توافق رسید. اما از همان موقع بسیاری از طرفداران و مدیران این باشگاه می خواستند بدانند كه پشت سر این شركت انگلیسی چه كسانی حضور دارند. خیلی زود این برزیلی ها آدرس دفتر را پیدا كردند و خبرنگاران به انگلستان رفتند تا مدیران جدید را ملاقات كنند.

از بد شانسی جورابچیان بین اعضای هیات مدیره كورینتیانس یك مرد ۴۲ ساله هم هست به نام رومئو توما جونیور. امروز توما جونیور به پارلمان ایالتی سن پائولو بسیار نزدیك شده است و خیلی زود پستی مدرن در آنجا به دست خواهد آورد. او به مدت ۲۰ سال در پلیس فدرال برزیل كار كرده است. «من دوستان پلیس بسیاری در ایتالیا دارم كه همگی علیه مافیا می جنگیم.» پدر او رومئو توما در گذشته رئیس پلیس فدرال بوده و حالا یك سناتور است. خانواده توما در برزیل شناخته شده و معروف هستند و در این سال ها به قدرت زیادی هم دست پیدا كرده اند. توما چند هفته پیش رناتو دوپرات، نماینده شركت MSI را متهم كرد كه قصد داشت به نوعی جلوی تحقیقات او را بگیرد. اما دوپرات هم به توما حمله می كند و می گوید كه این مدیر جوان از او درخواست پول كرده است. از همین جا اتفاقات دیگر شروع می شود و توما جونیور حرف های دیگری برای گفتن دارد. «وقتی كه كیا جورابچیان در كورینتیانس به عنوان مدیر جدید معرفی شد من به دوستانم در اینترپل تلفن زدم و همه چیز را پیدا كردم این كه پشت سر جورابچیان آدم هایی مثل بدری پاتار كاتشیشویلی (سرمایه دار گرجستانی) و بوریس برژوسكی (مرد قدرتمند اقتصادی در روسیه) قرار دارند. در اینترپل همه چیز واضح و روشن است و به من گفتند كه در جمهوری های سابق شوروی ۶-۵ مرد قدرتمندی حضور دارند كه از فوتبال برای به جریان انداختن پول های سیاه مافیای سابق روسیه استفاده می كنند. آنها به واسطه انتقال بازیكنان در حقیقت «پول شویی» می كنند و جورابچیان فقط یك وظیفه را به عهده دارد.»

•جورابچیان _ برژوسكی _ پاتار كاتشیشویلی،به نظر شما اگر جست وجوی بیشتری كنیم شاید نام رومن آبراموویچ صاحب چلسی را پیدا می كنیم؟

من فقط براساس اطلاعات ابتدایی جواب می دهم، اما هنوز هیچ سند و مدركی برای نام های بیشتر وجود ندارد اما به من هم گفته اند كه برژوسكی و آبراموویچ كارهای تجاری مشتركی را با یكدیگر انجام می دهند.

•كورینتیانس كارلوس ته وس را خریده است، اما آینده این نابغه آرژانتینی كجاست؟

من فكر می كنم كه او در نهایت به چلسی می رود. این انتقال باید انجام شود.

•چرا این سرمایه گذارها برزیل و كورینتیانس را انتخاب كرده اند؟

اینجا پول های زیادی وارد می شود و به سرمایه گذاری های متناوب منجر می شود. در برزیل اوضاع كمی متفاوت است اما MSI كمی در انتخاب و پیش بینی های خود اشتباه كرده اند.

كورینتیانس یك باشگاه كاملاً مردمی است و همه نسبت به این سرمایه گذاری حساس شده اند و توجه می كنند. اما برای خرید ته وس پولی وارد برزیل نشده است و همه را به بوكاجونیورز داده اند كه آن هم از بانكی در جزایر كارائیب ارسال شده است.

•این ماجرا چگونه تمام خواهد شد؟

یا MSI فرار می كند و ته وس و دیگر ستاره ها را با خود به اروپا می برد یا اینكه كیا و شركایش باید استعفا دهند. كسی كه در این میان ضرر می كند كورینتیانس است، چون با بدهی های بیشتری مواجه خواهد شد.

•چرا مقامات برزیلی باید قرارداد این شركت و باشگاه را فسخ كنند، در حالی كه به طور رسمی و قانونی آنها با دوالیب قراردادها را امضا كرده اند؟

به خاطر چند دلیل كه یكی از آنها بسیار مهم است: این قرارداد ها ۵ آگوست امضا شد. دقیقاً ۲۶ روز قبل از رای گیری و تشكیل مجدد هیات مدیره. این عجیب است. نه؟ بعد اینكه چهره كیا به امضای قراردادهای

این چنینی با این حجم پول جور در نمی آید. او خیلی جوان است و مثل یك مولتی میلیاردر عمل می كند. همه چیز غیرطبیعی است.

چند روز قبل كیاوش جورابچیان به اداره پلیس مركزی رفت تا در مورد سرمایه گذاری جدیدش پاسخگو باشد. خبر مهم این است كه كارلوس ته وس و كارلوس آلبرتو ستاره ای كه از پورتو آمده است به تازگی یك معلم زبان انگلیسی دارند و در حال یادگیری زبان هستند. شاید توما راست می گوید، آنها در برزیل، زبان انگلیسی می آموزند. همه چیز غیر طبیعی است.



همچنین مشاهده کنید