پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

زندگی پوشكاش


زندگی پوشكاش

طوره ۷۹ ساله مجار در كنار تیم ملی دهه ۱۹۵۰ موفق به كسب مدال طلای المپیك شد چرا كه با ۲ بار شكست انگلستان به فینال جام جهانی سال ۱۹۵۴ راه یافت پوشكاش آمار ۸۴ گل را در دیدارهای ملی اش رقم زده است

خدمات طلایی و ارزنده اسطوره مجارستانی بر هیچ كدام از رئالی ها و رئال دوستان پوشیده نیست و شنیدن خبر مرگ او نه تنها مردم كشورش را در غم و مصیبت فرو برد بلكه برنابئو را نیز ماتم زده كرد۴. گل از ۷ گل پیروزی بخش رئال در فینال لیگ قهرمانان اروپا مقابل اینتراخت فرانكفورت چیزی نیست كه راحت بتوان از كنارش گذشت و از همان زمان بود كه فرانس پوشكاش به محبوب قلب های رئالی ها بدل شد.اسطوره ۷۹ ساله مجار در كنار تیم ملی دهه ۱۹۵۰ موفق به كسب مدال طلای المپیك شد؛ چرا كه با ۲ بار شكست انگلستان به فینال جام جهانی سال ۱۹۵۴ راه یافت. پوشكاش آمار ۸۴ گل را در دیدارهای ملی اش رقم زده است.

● بیوگرافی

آنچه كه در بالا ذكر شد، گوشه كوچكی از هنرنمایی ستاره مجار سال های دور رئال محسوب می شود طبعاً خواندن بیوگرافی ستاره ای كه به «یكه تاز» شهره شده بود، بسیار خواندنی است. طوری كه گئورگی زولوسی خبرنگار رامتقاعد به شرح اوصاف این ستاره نموده است.كتاب پوشكاش سال گذشته توسط زولوسی چاپ و منتشر شد كه در این كتاب نه تنها به موفقیت های فوتبالی فرانس اشاره شده، بلكه خصوصیات فردی و زندگی شخصی این اسطوره نیز به رشته تحریر درآمده است.پوشكاش در زمان صحبت با این خبرنگار از تك تك وقایع زندگی اش پرده برمی دارد و به جایی می رسد كه اشك در چشمانش حلقه می زند؛ چرا كه او ۲۵ سال از كشورش دور بوده است.

● یك مرد دوست داشتنی

زولوسی در خاطراتش می گوید:« هر زمان كه برای مصاحبه نزد پوشكاش می رفتم، اطرافیانش به من می گفتند كه او جزو نوادر روزگار است. به سختی می شد كسی را پیدا كرد كه تنها به آن دلیل كه پوشكاش یك فوتبالیست زبردست است، به او سلام می كند. همگان محو شخصیت انسانی فرانس بودند تا جایی كه دی استفانو، زوج این مرد بزرگ در خط حمله سال های دور رئال نمره ۱۰ از ۱۰ را به همتیمی مجارستانی اش می دهد.»

زولوسی جوان درست ۵۰ سال پس از پوشكاش متولد شده، در سال ۱۹۷۷ جمع آوری اطلاعات ریز و درشت از زندگی فرانس پوشكاش نزدیك به یك دهه به طول انجامید. خبرنگار جوان بیش از ۱۰۰ مصاحبه با وی ترتیب داد، چه با او و چه با ریاست وقت باشگاه رئال مادرید و همدوره ای های این ستاره.زولوسی از مترجم پوشكاش در زمان حضور این مرد بزرگ در پاناتینایكو به عنوان سرمربی نیز نكاتی كشف می كند.پوشكاش در كنار این تیم یونانی فینال جام باشگاه های اروپا سال ۱۹۷۱ صعود می كند كه این امر در تاریخ فوتبال یونان بسیار نادر و فوق العاده محسوب می شود.

● محبوبیت در میان عوام

حكایت های ریز و درشت زیادی در كتاب پوشكاش نهفته، از دوران محبوبیت او در باشگاه كیسپست هانفد گرفته تا دوران شكوهش در برنابئوی دوست داشتنی.هواداران مجارستانی در زمان حضور پوشكاش در هانفد پله هایی را مستقیماً از زمین باشگاه گرفته تا درب منزلش برای او ساخته بودند كه مبادا اومجبور شود زمین را دور زده و برای خروج از باشگاه از درب اصلی برود.البته بخش هایی از زندگی پوشكاش كه خصوصی تر است و مربوط به او و كشورش می شود، برای همگان مبهم مانده است.پوشكاش در سال ۱۹۵۸ راهی رئال مادرید شد و با این باشگاه ۳ قهرمانی را در لیگ قهرمانان در اروپا تجربه كرد و حتی به تیم ملی اسپانیا دعوت شد.

● یك داستان واقعی

زولوسی هدف از تألیف این كتاب را اینچنین بیان می كند:« می خواهم با تألیف این كتاب، اسطوره بزرگ رئال مادرید را به هواداران همیشگی باشگاه و به كل مردم مجارستان بیشتر بشناسانم. حتی همسر پوشكاش نیز از من خواسته بود كه زندگی واقعی فرانس را مو به مو نوشته و به اطلاع اهالی فوتبال و دوستداران این ستاره بزرگ برسانم.»



همچنین مشاهده کنید