پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
خواندنی هایی درباره ۷خو راکی

حتماً برای شما هم پیش آمده است که هنگام استفاده از برخی مواد غذایی، درباره طعم، ظاهر و یا حتی رنگ خاص آن مواد، سوالاتی برایتان مطرح شود.در این مطلب به نقل از «نیوزویک» به چند سوال درباره مواد غذایی پاسخ داده شده است.
چرا سطح بیسکویت سوراخ دارد؟
این سوراخ ها صرفاً جنبه تزئینی ندارد. اگر این سوراخ ها ایجاد نشود، پخت بیسکویت به خوبی انجام نمی شود، هنگام پخت، بخار از این سوراخ ها خارج می شود و به جای پف کردن، بیسکویت صاف می ماند. علاوه بر آن باعث تردی بیسکویت نیز می شود. تعداد و جای سوراخ ها بر حسب اندازه و شکل آن متفاوت است. در صورت زیاد بودن این سوراخ ها، بیسکویت بیش از حد خشک و سفت خواهد شد زیرا بخار بیش از حد از آن خارج می شود و در صورت کم بودن سوراخ ها، قسمتی از بیسکویت کمی پف می کند و روی سطح آن کمی حباب ایجاد می شود .
چرا شیر سفید است؟
۸۷ درصد شیر از آب و ۱۳ درصد آن از مواد جامد مانند چربی و پروتئین های مختلف تشکیل شده است. در این میان مهم ترین پروتئین ها «کازئین» است که ۴ نوع آن (حدود ۸۰ درصد) پروتئین شیر را تشکیل می دهد. مولکول های پروتئین «کازئین» به طور یکنواخت معلق است. در طبیعت اجسام سفید، هنگامی که مقداری نور به آن می تابد آن را انعکاس نمی دهد. بنابراین پروتئین کازئین و مقدار چربی در شیر پراکنده می شود و به طور یکنواخت نور را انعکاس می دهد. در نتیجه شیر ظاهر مات و سفید می گیرد.
چرا نمک، طعم غذا را بهبود می دهد؟
شوری یکی از مزه هاست که زبان انسان می تواند آن را شناسایی کند. ۵ طعمی که زبان انسان تشخیص می دهد عبارت است از : شوری، تلخی ، شیرینی، ترشی و اومامی ((umami) مزه ای که کمتر شناخته شده و به طعم پنجم معروف است، از طریق آن می توان طعم موادی مانند سویا، سس و... را دریافت). نمک باعث می شود تا مولکول های غذا به آسانی در هوا رها شود و در نتیجه بوی غذا حس شود. نمک طعم تلخی را نیز از بین می برد. به همین دلیل است که قبل از مصرف، روی گریپ فروت پاشیده می شود. افزودن نمک به غذاهای شیرین یا ترش در طعم غذا تعادل ایجاد می کند.
چرا فلفل تند است؟
«کاپساسین»ماده شیمیایی چرب بی بو و بی رنگ است که باعث تندی فلفل می شود. کاپساسین به نرون های حسی می چسبد و باعث می شود فرد طعم تندی و حرارت آن را به خوبی احساس کند.
چرا نعناع طعم خنکی دارد؟
نعناع حاوی ماده شیمیایی به نام منتول است که باعث ایجاد احساس خنکی می شود. منتول به گیرنده های سرما در پوست می چسبد. این گیرنده ها حاوی «کانال های یونی» است که TRPMB نام دارد.منتول این گیرنده ها را حساس می کند.
چرا پیاز باعث آب ریزش چشم می شود؟
پیاز سولفور خالی را جذب می کند. هنگام خرد کردن پیاز، سلول های درون آن نیز می شکند و آنزیم ها رها می شود.
این آنزیم ها با سولفور واکنش نشان می دهد و اسید آمینه سولفوکسید به وجود می آورد. این ماده با هوا ترکیب می شود و در نتیجه« سین پروپانیال اس اکسید» ایجاد می شود. هنگامی که این ماده در حالت گاز با چشم تماس پیدا می کند، از طریق اعصاب حالت سوزش ایجاد می کند. هنگامی که مغز پیغام وجود ماده محرک و ناراحت کننده در چشم را دریافت می کند، غدد لاکریمال با کار بیش از حد سعی می کند ماده محرک را از چشم دفع کند.
فرق بین ژله و مربا چیست؟
ژله از آب میوه است در حالی که مربا از میوه له شده تهیه می شود. برای تهیه ژله، آب میوه به دست آمده را با شکر و پکتین می جوشانند. پکتین با شکر واکنش ایجاد می کند، از این رو ژله غلیظ تر می شود. مرحله اولیه تهیه مربا همانند تهیه ژله است. بر خلاف ژله، مربا حاوی پکتین نیست زیرا میوه له شده به قدر کافی غلظت به آن می دهد.
نویسنده: علیرضا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست