پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

پرولاپس ( افتادگی ) دریچه میترال قلب


پرولاپس ( افتادگی ) دریچه میترال قلب

دریچه میترال یا دریچه دولتی راه ارتباطی بین دهلیز چپ و بطن چپ می باشد . در هنگام انقباض دهلیز چپ دریچه مزبور باز می شود و خون وارد بطن چپ می گردد و در موقع انقباض بطن که خون وارد …

دریچه میترال یا دریچه دولتی راه ارتباطی بین دهلیز چپ و بطن چپ می باشد . در هنگام انقباض دهلیز چپ دریچه مزبور باز می شود و خون وارد بطن چپ می گردد و در موقع انقباض بطن که خون وارد عروق بدن شده و به گردش درمی آید این دریچه بسته می شود .

پرولاپس دریچه میترال ( دولتی ) شایعترین ناهنجاری دریچه ای محسوب می شود و ۴ تا ۵ درصد جمعیت را گرفتار می کند این اختلال بصورت ارثی منتقل می شود و در زنان شایعتر از مردان می باشد . پرولاپس دریچه میترال هنگامی اتفاق می افتد که موقع انقباض بطن یک یا هر دولت دریچه از سطح حلقه میترال به بالا به سمت دهلیز چپ جابه جا شود .

* علائم بالینی پرولاپس دریچه میترال : اکثراً بدون علامت است ، هر چند ممکن است با علائم غیراختصاص مانند درد سینه ، تپش قلب ، سرگیجه و اضطراب همراه است . هر چند ممکن است این علائم هیچ ربطی به بیماری نداشته باشند اما در بعضی اشخاص مبتلا به پرولاپس دریچه میترال دیده می شوند .

* راه تشخیص : پزشکان با استفاده از معاینه قلب و گوش دادن به صداهای قلب آنرا تشخیص می دهند و برای تأیید آن از اکوکاردیوگرافی سود می برند .

* درمان : اکثر بیماران مبتلا به اختلال خفیف نیاز به درمان خاصی ندارند ولی جهت جلوگیری از عفونت قلب در هنگام جراحی و یا کشیدن دندان باید از آنتی بیوتیک مناسب استفاده نمایند . در بعضی افراد که بیماری شدید می باشد باید مکرراً توسط متخصص قلب معاینه و اکوکاردیوگرافی شوند تا در صورت مشاهده نارسایی دریچه میترال اقدامات درمانی لازم را انجام دهند .



همچنین مشاهده کنید