پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

فتح ا زاده از استقلال می رود


فتح ا زاده از استقلال می رود

از باشگاه استقلال خبر می رسد به احتمال فراوان یکی از این اعضا علی فتح ا زاده خویی است که همزمان با عضویت در هیأت مدیره به عنوان مدیرعامل باشگاه نیز فعالیت می کند

● روزهای پایانی حاجی

بعد از روی کار آمدن زریبافان و با نظر مستقیم سازمان ورزش، قرار شده است تا به عنوان نخستین شوک دو عضو هیأت مدیره جای خود را به نیروهای جدیدی بدهند.

از باشگاه استقلال خبر می رسد به احتمال فراوان یکی از این اعضا علی فتح ا...زاده خویی است که همزمان با عضویت در هیأت مدیره به عنوان مدیرعامل باشگاه نیز فعالیت می کند.

براین اساس به نظر می رسد فتح ا...زاده مدیر عامل باشگاه استقلال قرار است پس از بازی با فولاد استقلال از این تیم جدا شود. البته قرار است فتح ا...زاده موضوع عدم فعالیت در استقلال را به صورت استعفا مطرح کند. ظاهراً هیأت مدیره از استعفای فتح ا...زاده پس از دیدار این دو تیم با خبر است و صحبتی برای مانع شدن از استعفای وی در میان نیست که این امر نشان دهنده رضایت هیأت مدیره برای جدایی فتح ا...زاده از استقلال است.

به یاد یک شوخی و طنز گویی مهندس علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی می افتیم که اواخر نیم فصل اول خطاب به مدیر عامل باشگاه پرسپولیس گفت: «اگر کسی بخواهد استعفا کند، آن شخص شما نیستید! باید استقلالی ها استعفا نامه شان را بنویسند که الآن ششم جدول هستند!»

این خطابه ای بود که رئیس سازمان پس از نخستین استعفای مدیر عامل پرسپولیس که هنوز تیمش بر کرسی نخست جدول نشسته بود، به زبان آورد و او را مجاب ساخت برای شوک وارد کردن به تیمش راه حل بهتری را برگزیند. اما انگار وقتی واقعیتهای موجود در باشگاه استقلال را مرور می کنیم متوجه این حقیقت می شویم که مدیریت حاکم بر باشگاه، از هر راه حلی برای بقا (ولو در شرایطی که تیم ناباورانه بر کرسی سیزدهم جدول نشسته باشد) استفاده می کند.

استقلال بی تردید بدترین روزهای زندگی خود را طی ۱۵ سال اخیر تجربه می کند و این دقیقاً در شرایطی است که می دانیم علی فتح ا...زاده به عنوان اول شخص مدیریتی باشگاه، به لحاظ وسع مالی و یا برخورداری از دایره وسیع اختیارات، با فضایی کاملاً مناسب روبرو بوده است.

این که چرا مدیری که مدعی بود پس از خروجش از اتاق مدیریتی باشگاه استقلال، تمامی ساختارهای کلان و بلندمدت از هم پاشید و فقط او بود که می توانست استقلال را صاحب تشخص بین المللی کند، امسال تاریکترین سال تاریخ این باشگاه را رقم زده است، به پرسشی بی جواب بدل شده است. شاید هم تعدد ادله ای که امسال از سیمای زیبای استقلال یک ناکام ساخت، آن قدر فراوان هست که نتوانیم در یک جواب کوتاه خلاصه اش کنیم.

مرور زندگی تلخ علی فتح ا...زاده در استقلال نشان می دهد مدیر عامل ناکام فصل جاری، صرفاً برای بازپس گرفتن اعتبار از دست رفته اش برای بقای خود به تکاپو افتاد. مدیر عاملی که در هفته های پایانی فصل گذشته و فقط با عنوان سرپرست موقت باشگاه به استقلال آمد، موضعی جدی علیه کادر فنی و مدیریت گذشته تیم خود گرفت و حتی در برنامه زنده تلویزیونی نود، در پاسخ به امیر قلعه نویی گفت: «این آقا می خواهد با حرفهایش فیلم هندی بازی کند!» حالا در تصمیمی باور نکردنی و دور از ذهن همان کارگردان فیلم هندی را به کرسی سرمربیگری استقلال می رساند.

عملکرد فتح ا...زاده در استقلال نه فقط در زمینه بازگرداندن امیر به نیمکت که حتی در ابعادی دیگر همچون انتخاب عجولانه فیروز کریمی و شیوه نامتعارف حضورش در این تیم نیز کاملاً گویا و واضح است.

فتح ا...زاده برای نجات خود (نه استقلال) مربیان تیمش را قربانی کرد. اولین گزینه ناصر حجازی بود و سپس فیروز کریمی. این تداوم عبور از مربیان شکست خورده نشان می دهد مدیر عامل استقلال هرگز فرصت تفکر و آرامش را به مربیان خود نداده و در همه حال تلاش کرده است گناه ناکامی را با همین شیوه عزل و نصب از گردن خود بردارد.

فتح ا...زاده در حالی مربیانش را مقصر معرفی می کند و هر چند هفته یک بار تن و بدن آنها را با پیش کشیدن یک نام جدید و یک آلترناتیو تازه می لرزاند که خودش همواره مورد حمایت سازمان تربیت بدنی بود. آیا مدیر عاملی که هنوز هم در فکر ترکاندن ترقه است، می توانست در محیطی ملتهب کار کند؟!

طرح این سؤال از این حیث اهمیت دارد که می بینیم استقلال برای اعاده حیثیت در فصلی که با فراوانی ناکامی همراه بود، صرفاً جام حذفی را پیش روی خود می بیند.

تصور کنید شکست دوباره ای از راه برسد. تکلیف کادر جدید مربیان استقلال چه خواهد شد؟ آیا باز هم قرار است امیر قلعه نویی توسط مدیریت باشگاه ناکام جلوه داده شود و فتح ا...زاده مردی تازه را بر نیمکت بنشاند؟!

شاید حالا باید مدیر عامل دست به قلم ببرد و برگه استعفای خود را بنویسد. برای امضایش می تواند تا پایان جام حذفی هم صبوری کند... این واقعیتی انکارناپذیر است که تداوم شکستها فقط به گردن کادر فنی نیست! شوخی آن روزهای علی آبادی را امروز باید جدی گرفت!

پیام یونسی پور



همچنین مشاهده کنید