جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

دویدن به تقویت حافظه کمک می‌کند


دویدن به تقویت حافظه کمک می‌کند

محققان آمریکایی می‌گویند دویدن به بهبود توانایی مغز کمک می‌کند. به گزارش این محققان، دویدن به بهبود عملکرد ذهنی و حافظه موش‌های آزمایشگاهی کمک کرده است.
بر این اساس، سلول‌های …

محققان آمریکایی می‌گویند دویدن به بهبود توانایی مغز کمک می‌کند. به گزارش این محققان، دویدن به بهبود عملکرد ذهنی و حافظه موش‌های آزمایشگاهی کمک کرده است.

بر این اساس، سلول‌های عصبی بخش مربوط به حافظه در مغز موش‌هایی که تحرک بدنی داشتند، بیشتر از موش‌های گروه شاهد بود. پیشتر نیز بعضی محققان از نتیجه مشابهی خبر داده بودند. تحقیق جدید توسط روان‌شناسان دانشگاه کمبریج و موسسه ملی کهنسالی در بالتیمور انجام شده است. این محققان می‌گویند دو ‌برابرشدن تعداد سلول‌های منطقه هیپوکامپ مغز در موش‌های دونده علت احتمالی بهبود حافظه آنهاست. هیپوکامپ نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد. در این مطالعه، محققان به دو گروه از موش‌های آزمایشگاهی آموزش دادند تا با ضربه‌زدن به جعبه‌ای روی یک مانیتور، مقداری مواد خوراکی جایزه بگیرند. برای آزمایش حافظه موش‌‌ها، تصویر دو جعبه روی مانیتور ظاهر می‌شد که تنها ضربه به یکی از آنها جایزه داشت. مکان این جعبه‌ها روی صفحه تصویر دائم تغییر می‌کرد.

محققان دریافتند عملکرد مغزی موش‌هایی که روزانه به طور متوسط ۲۰ کیلومتر دویده‌اند، بهتر از گروه شاهد که تحرک خاصی نداشت، بوده است. آنها می‌گویند دویدن می‌تواند اثر مشابهی در انسان داشته باشد و در پی بررسی آن هستند.

هوش بیشتر با خواب نیمروزی

یافته‌های روان‌شناسان حاکی از آن است که برنامه خواب دومرحله‌ای نه‌تنها به ذهن نیروی تازه‌ای می‌دهد، بلکه می‌تواند شما را با‌هوش‌تر سازد.

پژوهش تازه‌ای در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی نشان می‌دهد چرت یکساعته در نیمروز می‌تواند به میزان چشمگیری توان مغز شما را تقویت کرده و اعاده کند. در واقع، این یافته‌ها چنین القا می‌کند یک برنامه خواب دومرحله‌ای ـ شب و بعدازظهر ـ نه‌تنها ذهن را سرزنده می‌کند، بلکه می‌تواند شما را باهوش‌تر کند.

برعکس ـ مطابق این یافته‌ها ـ هر اندازه زمان بیشتری را در بیداری بگذرانیم، ذهن ما کندتر می‌شود. این نتایج تائیدی بر یافته‌های قبلی همین گروه پژوهشگران است که تمام شب بیدارماندن ـ کار رایجی که خیلی از دانشجویان هنگام آزمون‌های نیمسال و نهایی انجام می‌دهند ـ قابلیت جــــــادادن اطلاعات جـــــدید [در مغز] را تا ۴۰ درصد ـ به خاطر از کار افتادن قسمت‌هایی از مغز در طول بی‌خوابی ـ کاهش می‌دهد.

متیو واکر، استادیار روان‌شناسی در برکلی و پژوهشگر این مطالعه می‌گوید: «خواب نه‌تنها کاستی‌های ناشی از بیداری درازمدت را برطرف می‌کند، بلکه شما را به فراتر از آن نقطه‌ای که قبل از چرت‌زدن در آن بودید، می‌برد.»



همچنین مشاهده کنید