شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

حرفه ای ها به تماشای کنسرت های ما می آیند


حرفه ای ها به تماشای کنسرت های ما می آیند

گفت وگو با رضا یزدانی خواننده متفاوت

رضا یزدانی با سبک و سیاقی که دارد جای ویژه‌ای در جشنواره برای خود در نظر گرفته است. این خواننده خوش‌سبک مخاطبان ویژه‌ای هم دارد، و همین امر موجب شده تا اجراهای او به‌خصوص اجرایی که برای جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفته است، خاص‌تر و متفاوت‌تر شود.

با او که در سبک راک فعالیت می‌کند و تاکنون آلبوم‌های مختلفی از جمله ساعت ۲۵ شب، ساعت فراموشی، هیس، پرنده بی‌پرنده، شهر دل و خاطرات مبهم را روانه بازار موسیقی کرده و در کارنامه هنری خود دارد، درخصوص اجرای جشنواره‌ای‌اش با او گفت‌وگویی کوتاه کرده‌ایم

برای اجرا در جشنواره چه قطعاتی در نظر گرفته‌اید؟

قرار است در این اجرا قطعاتی را اجرا کنم که قطعاتی تازه هستند و تا کنون کسی آنها را نشنیده است. علاوه بر این قطعاتی را نیز اجرا خواهم کرد که در آلبوم‌هایم منتشر شده، اما برای جشنواره از تنظیم‌های جدیدی برخوردار شده‌اند. در کنسرت پیش‌رو که در جشنواره فجر دارم، قطعاتی از آلبوم «۲۵ شب»، «ساعت‌فراموشی»، «شهر دل» و... را اجرا خواهم کرد.

چگونه خود را راضی کردید تا در جشنواره حضور داشته باشید؟

مگر حضور در جشنواره چه ایرادی دارد که نخواهم در آن حضور داشته باشم؟

برای اینکه برخی از خواننده‌ها حضور در چنین جشنواره‌ای را نمی‌پسندند.

نه! به اعتقاد من حضور در جشنواره اتفاق خوبی برای یک خواننده است. چرا که جشنواره می‌تواند برای هر یک از ما ویترینی برای شناخته‌شدنمان باشد. ویترینی که می‌تواند به تعداد مخاطبان وطرفدارانمان بیفزاید.

تنها مزیت این جشنواره همین است که شما و خواننده‌های دیگر که اتفاقا شناخته‌شده هم هستید، بیشتر شناخته می‌شوید؟

نه! حضور در جشنواره فجر به نظر من حضور مثبتی است. مخاطبان جشنواره موسیقی فجر با مخاطبان همیشگی ما فرق اساسی دارند. شاید به جرات بتوان گفت کسانی که در جشنواره به تماشای کنسرت ما می‌آیند، افردا حرفه‌ای‌تری هستند و کسانی هستند که موسیقی را جدی‌تر گوش کرده و دنبال می‌کنند. اجرا برای چنین کسانی شرایط خاصی را می‌طلبد. از این منظر حضور در جشنواره موسیقی فجر می‌تواند اتفاق خوبی برای تک تک ما محسوب شود.

در اخبار خواندیم که از حضور یک نوازنده دف نیز بهره‌مند خواهید شد. چرا؟ منظورم این است که فضای موسیقی شما و دف کاملا با هم فرق دارند. این تلفیق بر چه مبنایی اتفاق می‌افتد؟

شاید بتوان گفت که این اولین باری نیست که من از چنین تلفیق‌هایی استفاده می‌کنم. استفاده از دف همانگونه که خود شما نیز به آن اشاره کردید، به دلیل ایجاد تفاوت‌ها و نوآوری در موسیقی من است. نوازنده دف به همراه یاشار خسروی که نوازندگی ساکسیفون را به عهده دارد، از ویژگی‌های عمده این اجراست. هر دوی این نوازنده‌ها میهمان ما هستند.

دیگر عوامل گروه چه کسانی هستند؟

میلاد عدل (گیتار الکتریک)، مازیار احمدپور (گیتار الکتریک)، آرش زمانیان (گیتاربیس)، محمد خرمی‌نژاد (درامز) و بهروز بایگان (کیبورد و پیانو) ما را در این اجرا همراهی خواهند کرد. این اجرا در روز ۲۶ بهمن، ساعت ۱۸:۳۰ در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود، چرا که بخش پاپ بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از ۲۵ بهمن تا ۱ اسفند با حضور ۹ گروه پاپ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود و من و گروهم یکی از این گروه‌ها هستیم.

به برگزاری چنین جشنواره‌ای برای بهتر شنیده شدن موسیقی خوش‌بین هستید؟

بله. اتفاقا برگزاری اینگونه جشنواره‌هاست که می‌تواند موسیقی معاصر را به مخاطبان اصلی آن معرفی کند، به این شرط که از چنین فضایی استفاده بهینه شود. جشنواره موسیقی فجر فرصت مناسبی برای همه است، چه آنهایی که نامی و شناخته شده‌اند و چه کسانی که به تازگی وارد این مقوله شده‌اند و نیاز به دیده و شنیده شدن دارند.

لی‌لا رضایی



همچنین مشاهده کنید