پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

چهار دیدگاه درباره رابطه زناشویی


چهار دیدگاه درباره رابطه زناشویی

در مورد ارتباط عشق و رابطه زناشویی چهار دیدگاه متفاوت وجود دارد. گروه اول، رابطه زناشویی را تنها به دلیل ویژگی فرزندآوری آن می‌پذیرند...

در مورد ارتباط عشق و رابطه زناشویی چهار دیدگاه متفاوت وجود دارد. گروه اول، رابطه زناشویی را تنها به دلیل ویژگی فرزندآوری آن می‌پذیرند...

اینها همسرشان را بیشتر به عنوان مادر یا پدر فرزندانشان می‌شناسند تا اینکه او را معشوق خود بدانند. گروه دوم، عشق را انکار می‌کنند و رابطه زناشویی را فقط به چشم یک فعالیت لذت‌بخش می‌بینند و نه چیزی بیشتر. گروه سوم، عشق و رابطه زناشویی را مفاهیمی جدا از هم می‌دانند؛ رابطه زناشویی را ارضای تن می‌دانند و عشق را ارضای روح. گروه چهارم هم عشق و رابطه زناشویی را مفاهیمی در هم تنیده می‌پندارند و رابطه زناشویی را به چشم شیوه‌ای برای ابراز عشق می‌بینند. مردها بیشتر عشق را از رابطه زناشویی جدا می‌کنند؛ در صورتی که زن‌ها عشق، رابطه زناشویی و تعهد را مفاهیمی مترادف هم می‌دانند. از بین چهار گروه معرفی شده، گروه سوم مشکل‌دارترین هستند. این افراد آنقدر عشق را پاک و مقدس می‌دانند که نمی‌توانند با کسی که عاشقش هستند، رابطه جنسی داشته باشند.

آنها ممکن است با روسپی‌ها رابطه برقرار ‌کنند اما توانایی برقراری رابطه زناشویی با همسرشان که عاشقش هستند، ندارند. گویی این «عشق پاک» نباید به «رابطه جنسی کثیف» آلوده شود. گروه چهارم، پخته‌ترین گروه است؛ یعنی مترادف دانستن عشق با رابطه زناشویی بهترین شیوه برخورد است که هم به عشق کمک می‌کند و هم به رابطه زناشویی، اما در عین حال می‌تواند منجر به بدفهمی‌هایی هم بشود. یکی از این بدفهمی‌ها زمانی است که اختلال جنسی پیش می‌آید و متاسفانه بسیاری از افراد فکر می‌کنند دیگر همسرشان عاشقشان نیست یا اینکه دیگر به اندازه کافی برای او جذاب نیستند. یکی از مراجعانم می‌گفت مدتی است که دیگر عشقی در رابطه ما وجود ندارد و همه چیز تکراری شده است.

او معتقد بود امکان ندارد مردی عاشق همسرش باشد و نتواند با او رابطه زناشویی داشته باشد اما در گفت‌وگو با شوهرش متوجه کاهش توانایی جنسی او به دنبال بیماری دیابت شدم. به آنها توضیح دادم که درست است که عشق و رابطه زناشویی مفاهیمی وابسته به هم هستند اما گاهی به دلیلی غیر از مشکل عاطفی، توانایی جنسی کم می‌شود و این نشانه کاهش عشق نیست. فکر می‌کنم همین توضیح ساده کمک زیادی به درک آنها از ناتوانی جنسی کرد. به هر حال زنان و مردان بهتر است به «عشق» و «رابطه زناشویی» خودشان نگاهی دوباره بیندازند و ببینند این مفاهیم در رابطه‌شان چگونه با هم مرتبط هستند. واکاوی این برداشت‌ها بهترین راه برای جلوگیری و برطرف کردن بدفهمی‌های زناشویی است.

دکتر حافظ باجُغلی

روان پزشک وعضو کمیته بهداشت و سلامت جنسی انجمن روان‌پزشکان ایران



همچنین مشاهده کنید