چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

غذای محبوب ایرانی ها


غذای محبوب ایرانی ها

آش یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که در تمام سال مخصوصا ماه های سرد بسیار طرفدار دارد البته آش در کشورهای دیگر نیز هواداران خاص خودش را دارد ولی آش های خوشمزه ایران چیز دیگری است

آش یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که در تمام سال مخصوصا ماه‌های سرد بسیار طرفدار دارد. البته آش در کشورهای دیگر نیز هواداران خاص خودش را دارد. ولی آش‌های خوشمزه ایران چیز دیگری است.

امروز طرز تهیه چند نوع آش را که طرفداران بیشتری در میان مردم دارد برای شما توضیح می‌دهیم. یکی از موارد مهم در پختن آش جا افتادن و غلیظ شدن آن است، یعنی این‌که به اصطلاح آب و دون آن نباید از هم جدا باشد. به همین دلیل بعضی از خانم‌ها برای این‌که آش غلیظی داشته باشند از آرد استفاده می‌کنند، اما شما می‌توانید بدون ریختن آرد هم آش غلیظ و خوشمزه‌ای درست کنید.

آش غذایی مفید برای تمامی سنین است؛ البته کسانی که ناراحتی معده و گوارش دارند باید در خوردن این غذا قدری احتیاط کنند، چراکه آش به علت داشتن حبوبات باعث نفخ در بعضی افراد می‌شود. شما می‌توانید نفخ آن را قدری کم کنید، ولی نمی‌توانید تمامی نفخ آش را از بین ببرید. آش از حبوباتی مانند نخود، لوبیا، لپه، عدس و سبزی تشکیل شده است. برای تهیه یک آش خوشمزه سعی کنید تمام این مواد تازه باشد، مخصوصا سبزی که اگر تازه باشد غذای شما بسیار خوشمزه‌تر خواهد شد.

آش‌​انواع مختلفی دار​د مثل آش ساده، آش ماست، آش ترش، آش الو، آش جو، آش رشته، آش شله‌قلمکار و... .

همان طور که گفتیم برای درست کردن یک آش خوشمزه نیاز به حبوباتی چون نخود، لوبیا و عدس دارید، البته ممکن است بعضی از خانم‌ها حبوبات دیگری نیز درون آش بریزند و همچنین برخی از ریختن نخود در آش خودداری می‌کنند، زیرا نخود بیشتر از دیگر حبوبات دارای نفخ است. در هر صورت لازم است حبوبات را چند ساعت قبل از درست کردن آش خیس کنید. البته بجز عدس، زیرا عدس خیلی زود می‌پزد و نیازی به خیس کردن ندارد. یادتان باشد حبوبات را با آب سرد خیس کرده و چند بار هم آب آن را عوض کنید. برای این‌ که نفخ حبوبات از بین برود می‌توانید دو یا سه بار حبوبات را بجوشانید و آب آن را خالی کرده و دوباره آب جوش بریزید و بجوشانید.

● آش رشته

برای تهیه آش رشته اول پیاز فراوانی سرخ کنید. سپس نیمی از پیازها را برداشته و درون بقیه آن زردچوبه و بعد آب بریزید و حبوبات را داخل آب ریخته و بگذارید تا بپزد. ‌گاهی هم آن را بهم بزنید. وقتی حبوبات نیم پز شد عدس را هم شسته و درون آش بریزید. بعد از پختن کامل حبوبات، سبزی را که بهتر است تازه باشد به آش اضافه کنید. در این سبزی، اسفناج تازه یادتان نرود. همچنین می‌توانید به جای سبزی آش فقط اسفناج بریزید. بعد از پختن سبزی هم نوبت رشته است. ​آن را درون آش ریخته و شعله گاز را کم کنید و آش را مرتب بهم بزنید تا​ بپزد و آش جا بیفتد. فلفل هم یادتان نرود که حسابی به خوشمزه شدن آش کمک می‌کند. در آخر هم کشک را ​ بریزید. بعضی‌ها کشک​ زیاد می‌ریزند و برخی دیگر کم ریخته و مقداری کشک همراه آش می‌گذارند تا افراد خانواده هر چقدر که میل دارند کشک به غذایشان اضافه کنند. همچنین باید نعنا داغ هم درست کرده و مقداری از آن را داخل آش بریزید. برای این کار کمی روغن روی شعله گاز گذاشته و مقداری نعنای خشک داخل روغن بریزید و بلافاصله بردارید. روغن نباید بجوشد، زیرا نعنا تلخ می‌شود. یادتان باشد هیچ وقت داخل آش نمک نریزید، زیرا هم رشته شور است و هم کشک نمک دارد. فقط آخر کار، آش را بچشید اگر لازم بود، مقداری نمک داخل آن بریزید.

● آش جو

یکی دیگر از آش‌های خوشمزه ایرانی آش جو است. برای تهیه این آش نیاز به نخود، لوبیا، عدس و جو پوست گرفته دارید. در این آش می‌توانید گوشت هم بریزید. برای درست کردن آش جو ابتدا پیاز را سرخ کرده، همراه با حبوبات بگذارید بجوشد تا حبوبات نیم‌پز شود، بعد جو را که قبلا خیس کرده‌اید، همراه عدس و کمی برنج داخل این مواد بریزید. اگر می‌خواهید از گوشت هم در آش‌تان استفاده کنید. در اولین مرحله همراه با پخت نخود ولوبیا، گوشت را نیز ریخته و بپزید. بعد از پختن حبوبات، سبزی را اضافه کرده و بگذارید تا بپزد. کشک را هم باید داخل آش ریخته تا با آن بجوشد و به خورد مواد برود. آش را با نعنا ​ و پیاز داغ و کشک تزئین کرده و میل کنید.

● آش شله قلمکار

در این آش، گوشت یکی از مواد اصلی است. هر چه گوشت آش شله‌قلمکار بیشتر باشد آش خوشمزه‌تر خواهد شد. پس ابتدا مقداری گوشت را خوب بپزید​، له کنید و کنار بگذارید. پیاز را سرخ کرده تا طلایی شود. زردچوبه را هم به آن اضافه کنید. حبوبات این آش، شامل نخود، لوبیا و عدس است. نخود و لوبیا را که از قبل خیس کرده‌اید به پیاز داغ اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و نیم پز شود. سپس عدس و کمی برنج را هم اضافه کرده و بگذارید تا بپزد. در این آش می‌توانید از بلغور گندم نیز استفاده کنید. حالا گوشتی را که خوب کوبیده و له شده به آش اضافه کرده و سبزی آش را هم بریزید و بگذارید تا سبزی‌ها بپزد. مرتب آش را بهم بزنید تا ته نگیرد. در آخر هم کشک و فلفل را اضافه کنید. برای تزئین آش هم می‌توانید از نعنا ​ و پیاز داغ و کشک استفاده کنید.

مرضیه عالمی



همچنین مشاهده کنید