پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

وداع سکاندار سفیدپوشان لندن با «وایت هارت لین»


وداع سکاندار سفیدپوشان لندن با «وایت هارت لین»

بدون شک «مارتین یول» متخصص گردآوری هنرهای ناب و کارشناسی های تراز اول است این مرد تنومند هلندی هنوز خاطرات خوش خود را با تاتنهام فراموش نکرده است

بدون شک «مارتین یول» متخصص گردآوری هنرهای ناب و کارشناسی های تراز اول است. این مرد تنومند هلندی هنوز خاطرات خوش خود را با تاتنهام فراموش نکرده است. لوح های افتخاری که هر یک مدرکی است از دوران شکوه او در جمع سفیدپوشان لندن هنوز بر در و دیوارهای خانه یول دیده می شود اما بی مهری اخیر سران تاتنهام در مورد یول، مهر باطلی بود بر تمامی مدارک فوق که به خروج وی از جمع سفیدپوشان منتهی گردید.

برکناری او از سمت سرمربیگری تاتنهام، بی توجهی به خواست هوادارانی بود که یول را مرد شماره یک مربیگری دانسته و وی را عامل موفقیت های چند فصل اخیر این تیم قلمداد کرده اند. این سرمربی هلندی از زمان انتصابش به عنوان سرمربی سفیدپوشان لندنی در سال ،۲۰۰۴ همواره علاقه و عشق خود را به این باشگاه ابراز داشته است. تاتنهام باشگاهی است که یول در زمان کودکی خود در هلند، علاقه خاصی به آن داشته و تمامی دیدارهای آن را از طریق رادیو دنبال کرده است.

قرار دادن این تیم در میان مدعیان صدر جدول برای ۳ سال متوالی و راضی کردن هواداران بی صبر و حوصله این تیم می تواند دلیل محکمی برای احساسات عمیق قبلی یول به تاتنهام و تلاش وی در موفق کردن این باشگاه باشد. تمسخر وی به هنگام استفاده از واژه دلبستگی، حاکی از درد بی مهری مسئولان باشگاه به این مرد بزرگ هلندی است اما هنوز علاقه قلبی وی به این تیم خاتمه نیافته است.

او گفت: «اگر ۲ میلیارد پوند داشتم حتماً برای تاتنهام ورزشگاهی مانند امارات احداث می کردم. همیشه بهترین چیزها را برای این تیم خواسته ام و همواره درصدد موفقیت آن بوده ام.»

از نظر یول اقدام سران تاتنهام در اخراج وی که موفق ترین سرمربی این تیم در چندین سال اخیر بوده، ناعادلانه بوده است. سران تاتنهام ماه آگوست درخواست خود را به «خوآنده راموس» سرمربی وقت سویا ارائه دادند اما موفق به جذب مرد اسپانیایی نشدند و سرانجام پافشاری آنها باعث شد این مرد بزرگ هفته گذشته به جمع سفیدپوشان لندن بپیوندد.به عقیده بسیاری، تصمیم سران تاتنهام در اخراج یول، تنها پس از گذشت ۱۰ هفته از سپری شدن رقابت های لیگ برتر انگلستان تصمیمی عجولانه بوده و باید به این سرمربی فرصت بیشتری برای اصلاح تیم داده می شد.

به نظر می رسد موفقیت های اخیر تاتنهام در چند فصل اخیر، از جمله قرار گرفتن در بین ۵ تیم صدر جدول لیگ برتر نتوانسته مسئولان را راضی نگه دارد و عدم نتیجه گیری این تیم در چند هفته سپری شده از آغاز فصل دستاویزی برای آنها شده تا هرچه زودتر یول را از «وایت هارت لین» برانند. یول افزود: «از زمان خروجم از تاتنهام احساس خستگی مفرط می کنم. زمانی که بازی های تاتنهام را مشاهده می کنم به یاد خاطرات خوش خود افتاده و از اینکه دیگر در این تیم حضور ندارم تأسف می خورم.

هفته گذشته واقعاً طعم تلخ شکست را تجربه کردم.» هواداران تاتنهام همواره به یول علاقه داشتند و وی را مسبب قرار گرفتن تیم در مسیر اوج گیری می دانستند. حمایت آنها از یول در شب دیدار تاتنهام و گتافه در جام یوفا و اعلام هشدار به «دانیل لویس» مدیر باشگاه برای اخراج سرمربی تیم، همگی شاهد این مدعا است اما اعتراضات هواداران به جایی نرسیده و چند روز بعد خبر اخراج او از تاتنهام توجه همگان را جلب کرد. یول درباره حمایت هواداران گفت: «طرفداران تاتنهام همواره در حق من لطف داشته اند. آنها از من برای ماندن در این باشگاه حمایت کردند و یکصدا نام مرا می خواندند و از لویس درخواست می کردند مرا در سمت سرمربیگری این تیم ابقا نماید.

در شب بازی با گتافه، حمایت هواداران باعث قوت قلب من شد و باعث شد از ماندن در تاتنهام اطمینان خاطر حاصل کنم اما «دانیل لویس» سبب جدایی من از آنها گردید و همواره از ترک وایت هارت لین ناراحت خواهم بود.» یول از حمایت هواداران تاتنهام در شب دیدار با گتافه به وجد آمده بود اما در عین حال پایان دوران سرمربیگری خود را در این باشگاه نزدیک می دید. شاید زمانی که سران تاتنهام، نمایندگان خود را برای جذب خوآنده راموس به اسپانیا فرستادند، یول می دانست باید با خداحافظی از هواداران، سکان هدایت تیم را به مرد اسپانیاییواگذار نماید.

یول معتقد است اقدامات وی در رساندن تاتنهام به مقام پنجم لیگ برتر و راهیابی به جام یوفا نتوانسته سران باشگاه را راضی کند. او گفت: «از فصل گذشته که تاتنهام نتوانست در جمع ۴ تیم برتر قرار گیرد و به لیگ قهرمانان اروپا راه یابد، همواره مورد انتقادات شدیدی قرار گرفته ام. شاید مسئولان درک نکرده باشند که تمام تلاش خود را برای رساندن تیم به جمع ۴ تیم راه یافته به لیگ قهرمانان اروپا انجام دادم.»شاید توقع و انتظارات سران تاتنهام پس از قرار گرفتن این تیم در رده های بالایی جدول طی چند فصل اخیر افزایش یافته باشد و مسلماً آنها می دانند که اوضاع تاتنهام قبل از ورود یول به باشگاه چگونه بود اما با این وجود، به گونه ای غیرمنصفانه او را از سمت خود برکنار کردند.

شاید آنها قصد داشتند با صرف هزینه های بسیار کم، نتایج بسیارعالی حاصل نمایند. مسئولان این باشگاه با وجود خرید بازیکنان جوان و ارزان به منظور کاهش هزینه ها، از مارتین یول توقع بیجایی در رساندن تیم به جمع ۴ تیم برتر انگلستان داشتند.

گویی مسئولان تاتنهام بیش از آنکه به فکر موفقیت های تیم باشند در اندیشه افزایش سود و درآمد خود بوده اند و هدف رسیدن به منفعت مالی را با هدف رسیدن به رقابت های لیگ قهرمانان اروپا اشتباه گرفته اند. «دیوید مویس» سرمربی اورتون، ۳ فصل گذشته موفق شد این تیم را در جایگاه چهارم لیگ برتر قرار دهد اما در فصل بعد این باشگاه خود را در رده چهاردهم جدول دید اما مسئولان این باشگاه نه تنها او را اخراج نکردند، بلکه با خرید بازیکنان قدرتمند زمینه موفقیت تیم خود را فراهم آوردند.

توقعات و انتظارات سران تاتنهام زمانی صحیح بود که این تیم دارای بازیکنانی مطرح و سرشناس بود و با وجود آنها موفق به کسب نتیجه نمی شد اما یول با داشتن شاگردانی کم تجربه و جوان نه تنها مستحق برکنار شدن نبود، بلکه باید با حمایت سران تاتنهام برای ادامه مسئولیتش مواجه می شد. تأثیر یول در این تیم تا حدی است که برخی معتقدند در صورت عدم حضور او در این تیم «لویس» مدیر تاتنهام، مجبور به فروش این باشگاه گردد. دوران کاری یول از زمان خروج «آرنسن» مسئول استعدادیابی باشگاه به دورانی سخت مبدل شد. خروج آرنسن از تاتنهام و پیوستن او به چلسی مشکلات زیادی را برای مرد هلندی به وجود آورد اما با این وجود او توانست ۲ سال متوالی این تیم را در رده پنجم جدول قرار داده و به جام یوفا برساند.



همچنین مشاهده کنید