شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

ریاست خبرگان ودغدغه های موجود


ریاست خبرگان ودغدغه های موجود

هرگاه قرار است انتخاباتی صورت گیرد که هاشمی نیز در آن ذینفع است, این گروه و به خصوص رسانه های وابسته به حزب کارگزاران که علقه های متنوع و ناگسستنی با وی دارند, وارد عمل شده و با القای شرایط بحرانی, تخریب چهره دیگران و مطرح کردن هاشمی بعنوان یگانه منجی وضعیت موجود, عمل می نمایند

آقای هاشمی به ریاست خبرگان انتخاب شد و در روز اول ریاستش برخلاف رئیس پیشین به جای پرداختن به مباحث معنوی و تبیین کارکردهای خبرگان در رعایت تقوای الهی به منظور واکسینه شدن نمایندگان در مقابل سیاست زدگی، بنا به تمایلات شدید خود به طرح مباحث اجرائی و لزوم نظارت خبرگان بر روند توسعه چشم انداز بیست ساله پرداخت و بدین ترتیب در اولین جلسه با ریاست خود، رویکرد جدید چگونگی رهبری و هدایت خبرگان را نیز تببین نمود.

موضوع قابل توجه اینست که درست قبل از رحلت حضرت آیت الله مشکینی و زمانی که ایشان در بستر بیماری بود، لابی رسانه های زنجیره ای از جمله "اعتماد" با زدن عکس بزرگی از هاشمی که پشت سر آقای مشکینی درحرکت بود، با مطرح کردن آینده ریاست خبرگان، پروژه ای را کلید زد که طی آن از یکطرف به تبلیغ برای "هاشمی" پرداخت و از سوی دیگر راه هجمه ها و حملات ناجوانمردانه به شخصیت علمی آیت الله مصباح را فراهم نمود.

این پروژه با مطرح کردن سوابق حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی و آیت الله مصباح در کنار هم و مقایسه آن با یکدیگر و همچنین با قطعی دانستن انتخاب هاشمی به عنوان جانشین آیت الله مشکینی، احتمال انتخاب دیگر اعضای خبرگان را نزدیک به صفر قلمداد می کرد و ضمن تخریب چهره ایشان، سعی در القای فضای دوقطبی در مجلس خبرگان نیز نمود. این روند تا جایی ادامه یافت که بزرگانی چون حجت الاسلام سید احمد خاتمی با دفاع از شخصیت علمی،حوزوی و اخلاقی آیت الله مصباح، شأن خبرگان رهبری را غیرسیاسی و متفاوت با فضای سیاسی نهادهای دیگری نظیر مجلس شورای اسلامی دانستند.

در حالیکه در تمام این مدت هیچ اماره ای بر تمایل آیت الله مصباح درخصوص جلوس بر کرسی ریاست خبرگان وجود نداشت، اما لابی رسانه ای حلقه قدرت و ثروت که در مدت کوتاه تمام امکانات مادی و فکری خود را برای تخریب یا بالعکس؛ حمایت از افراد، بسیج می کنند، بدون توجه به چگونگی نظر ایشان، تمام بغض و کینه خود را در قالب گمانه زنی ها برای ریاست خبرگان در مطبوعات وسایتهای اینترنتی منسوب به خود، بروز داد.

جالب است که هرگاه قرار است انتخاباتی صورت گیرد که هاشمی نیز در آن ذینفع است، این گروه و به خصوص رسانه های وابسته به حزب کارگزاران که علقه های متنوع و ناگسستنی با وی دارند، وارد عمل شده و با القای شرایط بحرانی، تخریب چهره دیگران و مطرح کردن هاشمی بعنوان یگانه منجی وضعیت موجود، عمل می نمایند.

به هرحال هاشمی رفسنجانی در حالی که ۱۱ نفر از نمایندگان خبرگان رهبری غائب بودند، با اختلاف ۸ رای نسبت به آیت الله جنتی به عنوان رئیس خبرگان انتخاب شد وچشمان همه دلسوزان نظام را بار دیگر متوجه آن نهاد بسیار مهم وتاثیرگذار نمود.

هرچند که، جایگاه ریاست خبرگان رهبری نه صندلی ریاست مجمع تشخیص است و نه شأن ریاست دستگاه اجرائی کشور را دارد که بتوان از آن بعنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سلیقه ای وبعضا حزبی استفاده کرد.

مجلس خبرگان رهبری دارای جایگاهی بسیار مهم با اهدافی متعالی است که در توصیف آن حضرت روح الله(ره) فرمودند: "…و اکنون شما ای فقهای شورای خبرگان و ای برگزیدگان ملت ستمدیده در طول تاریخ شاهنشاهی و ستمشاهی، مسئولیتی را قبول فرمودید که در رأس همه مسئولیت ها است و آغاز به کاری کردید که سرنوشت اسلام و ملتِ رنج دیده و شهید داده و داغدیده در گرو آن است."

مصطفی بخشی



همچنین مشاهده کنید