سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

تناسب و تندرستی با برنامهٔ غذائی


به‌طور تقریبی همهٔ مردم پذیرفته‌اند که ابتلاء زودرس ما به بسیاری از بیماری‌های خطرناک، پیامدهای زندگی مدرن امروزی است. به هر حال همهٔ ما علاقه‌مند هستیم که راهی برای جلوگیری …

به‌طور تقریبی همهٔ مردم پذیرفته‌اند که ابتلاء زودرس ما به بسیاری از بیماری‌های خطرناک، پیامدهای زندگی مدرن امروزی است. به هر حال همهٔ ما علاقه‌مند هستیم که راهی برای جلوگیری از این بیماری‌ها بیابیم؛ به همین دلیل، بسیاری از مردم سیگار را ترک می‌کنند، ورزش می‌کنند، رژیم غذائی خود را تغییر می‌دهند و به‌طور کلی می‌کوشند تا درمقابله با بیماری‌ها و جلوگیری از ابتلاء به انها مسئولیت بیشتری بپذیرند.

یکی از راه‌حل‌ها توجه به برنامه‌ غذائی است. در این روش، توجه اصلی به اسیدها و گازهائی که در معدهٔ ما برای هضم غذا ترشح می‌‌شود. معطوف شده است. برای هضم مواد پروتئینی، اسیدهای مختلف بسته به نوع پروتئین، ترشح می‌شوند، در روش غذائی سنتی و مدرن ما در هر وعدهٔ غذائی، مواد نشاسته‌ای و مواد پروتئینی همزمان وجود دارند و در نتیجه در زمان هضم، هم اسید و هم باز در معده ترشح می‌شود. واضح است که اسیدها و بازها ابتدا یکدیگر را خنثی می‌کنند و غذای هضم‌نشده یا کمی هضم شده وارد روده شده با گذشت زمان فاسد می‌شود و شیرهٔ فاسدشده جذب می‌شود و به همراه آن، مقدار زیادی آب جذب می‌کند.

افراد زیادی، شکوه از چاق شدن با وجود کم خوردن دارند. برای اصلاح روش تغذیه باید ابتدا در هر وعدهٔ غذائی، یک نوع مواد غذائی را انتخاب نمود. یعنی در یک وعده مواد پروتئینی و در وعدهٔ دیگر، از مواد نشاسته‌ای انسداد نمود. سبزی‌های پخته شده در کنار هر دو وعده و به هر مقدار آزاد است. اگر به این روش غذا میل شود. پس از دو ساعت به‌طور کامل هضم‌شده و سپس می‌توان میان‌وعدهٔ غذائی، نوشیدنی با میوه را هم صرف نمود. استفاده از میوه‌ها نیم‌ساعت قبل از صرف غذا و به هر مقدار آزاد است؛ ولی صرف میوه بلافاصله پس از وعده غذائی، جایز نیست. دو میوهٔ ”موز“ و ”نارگیل“ هر کدام هشت ساعت برای هضم، نیاز به زمان دارند. میوه‌های ترش مانند ”پرتقال“، ”نارنگی“ و ”لیموترش“ در وعدهٔ صبحانه و نیم‌ساعت قبل از صرف صبحانه توصیه می‌شود. در هر وعدهٔ غذائی استفاده از دو یا سه نوع مادهٔ نشاسته‌ای ممنوع است.

به‌طور خلاصه، در هر وعدهٔ غذائی سالم، یک نوع غذا توصیه می‌شود، میز غذای رنگارنگ و متنوع، بافت عدم هضم غذا و جذب آن زیاد خواهد شد و چاقی که در حقیقت یک نوع مسمومیت تدریجی است، حاصل این نوع رژیم غذائی نادرست می‌باشد.

نیلوفر بشارت

منبع: ”تناسب و تندرستی“ ترجمه ”مرتضی میرهاشمی“.



همچنین مشاهده کنید