پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

مرگ تدریجی تیم های بزرگ انگلستان


مرگ تدریجی تیم های بزرگ انگلستان

به دلیل حضور آمریکایی ها در جزیره

جنگ داخلی آمریکایی ها در باشگاه لیورپول بدترین اتفاقی است که می تواند در پرافتخارترین باشگاه انگلستان رخ دهد؛ تیمی که موفقیت هایش همواره مرهون یکدستی، روحیه جمعی، ثبات و هماهنگی در تمامی سطوح باشگاه بوده است. اتفاقی که در لیورپول در حال شکل گیری می باشد، نمونه خوبی از خطراتی است که مالکان خارجی باشگاه های فوتبال در انگلستان به همراه دارند. این تجار ثروتمند بیش از هر چیز به پتانسیل درآمدزایی یک باشگاه فوتبال توجه می کنند. پس از آن رؤیای کسب شهرت و افتخار به همراه تیم است که آنها را جذب می نماید. تنها در آخرین مرحله است که مسأله هدایت باشگاه ورزشی که سنت ها، عملکرد فعلی اش وآینده آن مستقیماً در عواطف و احساسات میلیون ها هوادار تأثیر می گذارد، برای این بازرگانان اهمیت می یابد. قانونی وجود دارد که می گوید اکثر شرکت ها عاقبت خوشی ندارند. مالکان آمریکایی مشترک لیورپول، جورج ژیلت و تام هیکس هم از این قاعده مستثنی نیستند. آنها رابطه خوبی با هم ندارند و باشگاه و مسئولان آن را به عنوان ابزاری سیاسی برای مقاصد خود به کار می برند. این امر باعث دلخوری هواداران لیورپول شده است.

با اعمالی که از سوی آنها سر می زند، به نظر می رسد این ۲ بازرگان (خصوصاً هیکس) این نکته را ثابت کردند که کسانی که اطلاعات کمی در مورد فوتبال دارند، هیچ استعدادی در اداره کردن باشگاه فوتبال از خود بروز نمی دهند. درک نمی کنند که چه مسئولیتی را برعهده گرفته اند. پیشرفت های این هفته لیورپول در آنفیلد فرا واقعی بوده است. آنها موفق شدند آرسنال را در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا شکست دهند و در حال حاضر از روحیه خوبی برخوردار هستند. بنیتز دوباره توانایی خود را در مسابقات لیگ قهرمانان اروپا به رخ کشید. گرچه احتمال دارد چلسی برای قرمزهای آنفیلد مشکل شود اما این طور به نظر می رسد که لک لک ها در سومین فینال اروپایی خود طی ۴ فصل گذشته موفق به کسب ششمین جام اروپایی خود شوند.

اختلافات از مدت ها پیش از حضور لیورپول در آن شب به یادماندنی مقابل آرسنال شروع شده بود. هیکس با انتقاد از عملکرد «ریک پری» مدیر اجرایی لیورپول خواستار استعفای وی شد. به نظر می رسد دلیل اصلی این امر این حقیقت است که پری با ژیلت، دیگر مالک آمریکایی لیورپول در ایجاد تفرقه در باشگاه سهیم بوده است. پری در تمام طول عمر خود به عنوان یک هوادار لیورپول، مدیر اجرایی سابق لیگ برتر انگلستان نیز بوده است. او کاملاً موفق عمل نکرد. آمار وی در سمت مدیر اجرایی باشگاه لیورپول در این مدت هم چشمگیر نیست. او از نبود اعضای سابق هیأت مدیره باشگاه، کسانی مانند جان اسمیت رنج می برد. از سوی دیگر هیچ گاه رابطه فوق العاده ای با «بنیتز» سرمربی لیورپول نداشته است اما مطمئناً بیشترین علاقه قلبی را به لیورپول دارد. از سوی دیگر پری از ژیلت و هیکس درخواست کرده هرچه سریعتر اختلافات خود را حل کنند و یا اینکه سهام خود را فروخته و از باشگاه خارج شوند. این خود پری بود که واسطه معامله با آمریکایی ها بود.ریک افسوس می خورد که ای کاش با شرکت سرمایه گذاری دوبی (DIC) برای خرید سهام باشگاه به توافق رسیده بود. چه فکری در سر پری و رئیس سابق لیورپول بود که باشگاه را به ۲ آمریکایی واگذار کردند؟ آیا متوجه این مسأله نبودند که این ۲ آمریکایی توانایی برآورده کردن انتظارات آنها و هواداران پرشور تیم را ندارند؟

پری از تصمیمی که گرفته سخت پشیمان است. روابط سران آمریکایی باشگاه با هم تیره شده، طوری که آنها حتی قبول نمی کنند کنار یکدیگر بنشینند و هرکدام جداگانه برای باشگاه قدیمی لیورپول تصمیم گیری کنند. هیکس مقابل پری قد علم کرده اما یک تنه نمی تواند او را کنار بگذارد. وی از حمایت جورج ژیلت یا فاستر (فرزند ژیلت) برخوردار نیست. از سوی دیگر دیوید مورس، رئیس پیشین باشگاه هم که هنوز در هیأت مدیره حضور دارد از پری حمایت می کند. هیکس از میان اعضای هیأت مدیره تنها می تواند روی کمک تام هیکس جونیور (پسر خود) حساب باز کند. این طور به نظر می رسد که پری به شغل خود در باشگاه ادامه خواهد داد و مانند همیشه سعی می کند بهترین تصمیم ها را برای لیورپول اتخاذ کند. شرکت سرمایه گذاری دوبی هنوز هم در پی فرصت مناسب است تا بتواند دوباره با سران لیورپول وارد مذاکره شود. آنها برای خرید سهام ژیلت به تفاهم رسیده بودند اما هیکس جلوی این معامله را گرفت. آنها هنوز امیدوارند سرانجام هیکس هم حاضر به همکاری با آنها شود.

تغییرات هیأت مدیره چه تأثیری روی جایگاه بنیتز خواهد گذاشت؟ جایگاه او زمانی به خطر افتاد که هیکس اعلام کرد برای جایگزینی بنیتز اقدام کرده و مذاکراتی هم با «یورگن کلینزمن» سرمربی آینده بایرن مونیخ داشته است. مالکان باشگاه به قدری با یکدیگر اختلاف دارند که به نظر می رسد آنها و بخصوص هیکس همه آرزوهای طرفداران لیورپول را بر باد بدهند. هواداران پر و پا قرص لیورپول از اینکه باشگاه محبوبشان به دست ۲ آمریکایی افتاده که به هیچ عنوان شایستگی اداره آن را ندارند، فوق العاده عصبانی هستند. هیکس دشمن شماره یک طرفداران قرمز پوش آنفیلد است، در حالی که ژیلت به اندزه هیکس منفور نیست اما هواداران لک لک ها آرزو می کنند کاش هرگز به این آمریکایی ها اجازه نزدیک شدن به آنفیلد را نمی دادند. روزی که خانواده گلیزر باشگاه منچستریونایتد را خرید، طرفداران لیورپول فکر آن را هم نمی کردند که ظرف کمتر از ۲ سال باشگاه قدیمی آنها هم به دست مالکانی خواهد افتاد که به هیچ عنوان شایستگی و قدرت اداره یک تیم لیگ برتری را ندارند.

طرفداران امیدوار هستند این مشکلات زیر اعتبارهای بین المللی لیورپول کمرنگ شود و مالکان آمریکایی سرانجام تسلیم شرکت سرمایه گذاری دوبی شده و باشگاه را به آنها بفروشند.تنها زمان مشخص خواهد کرد سرانجام لیورپول به دست چه کسانی خواهد افتاد اما چنین به نظر می رسد که شرکت سرمایه گذاری دوبی مالکینی دلسوزتر و بامسئولیت تر باشند. «پری» مدیر اجرایی لیورپول گفت: «ما در باشگاه به مدیریت نیاز داریم و در حال حاضر از نبود یکپارچگی رنج می بریم.» احتمال دارد لیورپول قهرمان لیگ قهرمانان اروپا در فصل جاری شود و برای مالکان آینده باشگاه جذاب تر و گرانقیمت تر باشد. شاید این اتفاقات درسی برای سایر باشگاه های انگلستان باشد. هیچ شکی نیست که لیورپول لیاقت شرایط بهتر از این را دارد.



همچنین مشاهده کنید