پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

جای خالی سریال های مذهبی در ماه محرم سیما


جای خالی سریال های مذهبی در ماه محرم سیما

تجربه موفقیت آمیز تولید و پخش سریال های مذهبی و تاریخی همچون سریال «امام علی» ع و نیز سریال های «ولایت عشق» و البته «یوسف پیامبر» و به ویژه «مختارنامه» نشان داد که در انتقال مفاهیم دینی و مذهبی و نیز در القای آگاهی و بینش عمیق تر دینی و تاریخی می توان از سریال های اینچنینی بهره بیشتری برد

تجربه موفقیت آمیز تولید و پخش سریال های مذهبی و تاریخی همچون سریال «امام علی»(ع) و نیز سریال های «ولایت عشق» و البته «یوسف پیامبر» و به ویژه «مختارنامه» نشان داد که در انتقال مفاهیم دینی و مذهبی و نیز در القای آگاهی و بینش عمیق تر دینی و تاریخی می توان از سریال های اینچنینی بهره بیشتری برد.

اما وجه مشترک و ویژگی اصلی و بارز این سریال ها که اهمیت آنها را بیش از سایر مسائل نشان می داد وجه بصیرت افزایی و روشنگری آنها بود. بی شک سکانس ها و لحظات خاص و استثنایی این سریال ها تا سال ها در ذهن مخاطب باقی خواهندماند.

ماجراهایی نظیر قرآن بر سرنیزه کردن معاویه در دوران خلافت امیرالمومنین(ع) که تا پایان تاریخ، گنجینه ای از درس های عبرت برای مسلمانان و حتی بشریت است همچنان از طریق صحنه ها و سکانس های به یاد ماندنی آن در سریال «امام علی» (ع) در ذهن مردم می ماند. ماجرای تنهاماندن مسلم و خیانت کوفیان، چگونگی شهادت امام حسین(ع) در پس حوادث تاریخی و سیاسی آن زمان و بسیاری از وقایع دیگری که در سریال «مختارنامه» نمایش داده شد لبریز بود از بصیرت افزایی و مشق عبرت و درک تاریخی و همچنین آگاهی و بینش عمیق تاریخی و مذهبی آن زمان.

بی شک تولید این سریال های تلویزیونی از ماندگارترین و جاودانه ترین آثار و تولیدات سیمای جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و برخی تا آنجایی برای سریالی همچون مختارنامه اهمیت و تاثیرگذاری قائل بودند که همزمانی پخش آن در بسیاری از کانال های ماهواره ای در کشورهای عربی را با آغاز خیزش های مردمی و تسریع یافتن آنها در برخی کشورها مرتبط می دانستند.

در ماه محرم سال جاری نیز بسیاری از علاقه مندان و مشتاقان این گونه سریال ها که بخش اعظم جامعه را شامل می شوند، منتظر تولید و پخش سریال های تاریخی- مذهبی با محور بصیرت زایی و نیزر به تصویر کشیده شدن حماسه ها و عبرت ها بودند. اما سیما به جز تکرار آثار قبلی، سریال جدیدی به این مناسبت در دست نداشت. هرچند پخش منتخب قسمت های مربوط به حادثه عاشورا از سریال های مذکور در این ایام مناسبت داشت. به عنوان مثال اقدام جالبی که در شب شهادت حضرت مسلم از سوی تلویزیون صورت گرفت پخش بخشی از داستان «مختارنامه» بود که مربوط به نحوه شهادت حضرت مسلم بود.

هم از این رو، رسانه ملی و گروه های مربوطه در شبکه های متعدد تلویزیونی می بایستی یک نهضت بزرگ در راستای تولیدات مذهبی فاخر همچون تولیدات قبلی را آغاز نمایند و به آرمان بزرگ پخش مستمر و مداوم سریال های دینی و تاریخی مذهبی در تمام ایام سال دست یابند.

به این ترتیب که با اتمام یک سریال با یک موضوع، بلافاصله سریال دیگری با موضوع دیگر آغاز گردد. حقیقتا باید گفت که هرکدام از۱۴ معصوم(ع) ظرفیت تولیدات سریال و فیلم های بسیار زیادی را دارند. بخصوص که امروز بیش از هر زمانی به بازگویی و نشر تاریخ عبرت آموز و بصیرت زای اهل بیت (ع) نیاز داریم و شرایط کشور و انقلاب اسلامی ایران که با بسیاری از تهدیدات مشابه صدر اسلام مواجه است این سریال ها یا تولیدات مشابه را بشدت می طلبد.

لذا به عنوان جمع بندی می توان چکیده این یادداشت را اهمیت و جایگاه و تاثیرگذاری بسیار بالای سریال های دینی و مذهبی تاریخی در بالابردن بینش و بصیرت مردم جامعه و تلنگرهای به موقع و ضروری به بخشی از بدنه جامعه که به هر دلیلی ممکن است دچار غفلت یا فراموشی شوند دانست. برهمین اساس بر آغاز یک نهضت و سرمایه گذاری کلان از سوی رسانه ملی و دست اندرکاران مربوطه و حتی هنرمندان و دغدغه مندان برای تولید سریال های دینی و مذهبی با موضوعات مختلف که هریک به نوعی دربرگیرنده عبرت و بصیرت و بینش و معرفت هستند تأکید جدی می شود.

حسین زینلیان بروجنی



همچنین مشاهده کنید