سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

كالای تجاری انگلستان در دام آمریكایی ها


كالای تجاری انگلستان در دام آمریكایی ها

«دیوید بكهام» نام مطرح این روزهای فوتبال جهان, بیشتر یك «شومن تبلیغاتی» تلقی می شود تا فوتبالیست مطرح جهانی

«دیوید بكهام» نام مطرح این روزهای فوتبال جهان، بیشتر یك «شومن تبلیغاتی» تلقی می شود تا فوتبالیست مطرح جهانی؛ هرچند در ابتدای دوران حرفه ای در تركیب تیم منچستریونایتد، همراه جمعی از بازیكنان جوان محصول مدرسه فوتبال این باشگاه و بهترین بازیكنان خارجی از جمله كانتونا، یورك و اشمایكل زیر نظر سرآلكس فرگوسن مدارج ترقی را طی كرد و با فتح عناوین معتبر باشگاهی در زمره محبوب ترین مردان اولدترافورد قرار گرفت.

فیزیك و مدل آرایش موها، او را از سایر همبازیانش متمایز می كرد و این مسأله باعث شد همیشه در ردیف چهره های شناخته شده دنیای توپ گرد در سراسر جهان باشد و مورد توجه رؤسای باشگاه های بزرگ قرار بگیرد.

بكهام یكی از بهترین سانتركننده های جهان است كه بارها از این طریق همبازیانش را در موقعیت گلزنی قرار داد؛ ضمن اینكه با انجام تمرینات انفرادی، سطح توانایی خود را در زدن ضربات ایستگاهی بالا برد تا از این طریق هم بتواند مثمر ثمر باشد و جالب اینكه گل های حساس و مهمی را به ثمر رساند كه تا سال ها از یاد دوستداران فوتبال نمی رود؛ بخصوص گلی كه به یونان تحمیل كرد تا جواز حضور در تیم ملی كشورش در بازی های جام جهانی صادر شود.

محبوبیت بی حد و حصر دیوید در بین هواداران، او را سر به هوا و عصبی كرده بود و این مسأله برای مربی بزرگی نظیر فرگوسن قابل تحمل نبود، بنابراین درصدد مقابله با این امر برآمد كه حاصل آن تنش های فراوان بین طرفین بود و باعث شد حتی لنگه كفش پرتاب شده از سوی سرآلكس بالای ابروی دیوید را شكافته و البته خوراك لازم مطبوعات نیزتأمین شود.از همان زمان، خیلی ها معتقد بودند بكهام در اولدترافورد نخواهد ماند.

در اینجا نكته دیگری قابل ذكر است و آن اینكه در جنجال سازی های بكهام ردپای یك شخص به نام «ویكتوریا آدامز» مشهود است. او بود كه با كشاندن مسایل خانوادگی به مطبوعات و افشای دعواهای خانوادگی به روزنامه زرد «سان» ناخواسته دیوید را در معرض توجه قرار داد، تا جایی كه دیوید بر اثر فشار مردم به خاطر اخراج در بازی جام جهانی ۱۹۹۸ مقابل آرژانتین، تصمیم به ترك جزیره گرفت.

البته علاقه ویكتوریا به آرسنال به عنوان عامل دیگری مطرح بود. در این میان پرز، رییس سابق رئال مادرید با سیاست خرید ستاره های بزرگ گام به این عرصه نهاد. او اعتقاد داشت حامیان تبلیغاتی هزینه خرید سوپراستارها را جبران می كنند و به واقع نیز اینچنین بود و رئال توانست در تورهای آسیای شرقی با وجود ستاره ای نظیر بكهام هزینه های گرانی را كه پرداخت كرده، جبران كند.

سبك بازی بكهام هرگز با رئال و فوتبال اسپانیا همخوانی نداشت و این مسأله از همان ابتدا مشخص بود اما فشار اسپانسرها به سرمربی تیم باعث می شد رئال راضی به خرید او شود و به اجبار نیز شاهد تغییر پست «بكس» در میدان بودیم كه عملكردش آنچنان بد نبود اما به هر حال توانست رد پای خوبی از خود بر جای بگذارد.با روی كارآمدن كاپلو كه مصالح تیم را بر هر مسأله ای مقدم می شمارد، بكهام از تركیب این تیم دور شد و درست مانند رونالدو تنها به حضور چند دقیقه ای در بعضی از مسابقات دلخوش بود كه بتواند در همان زمان اندك توانایی هایش را به رخ این مربی بزرگ بكشد.

با فرا رسیدن تعطیلات سال نو میلادی دُن فابیو آب پاكی را روی دست مرد انگلیسی ریخت، به گونه ای كه دیگر صحبتی برای تمدید قراردادش پیش نیامد و در این راستا كالدرون و میاتوویچ وارد عمل شدند تا با روش خاص خود، رئال را از شر بكهام و هیاهوی پیرامونش راحت كنند و دیوید كه بیش از پیش تحقیر شده بود، بدون توجه به پیشنهاداتی كه از ایتالیا و انگلستان به دستش رسیده بود، ترجیح داد با قراردادی عجیب و سرسام آور به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار راهی تیم گالكسی آمریكا شود.بدین ترتیب ویكتوریا آدامز به كشور هالیوود می رود تا در تابستان آینده ۵ سال آخر فوتبال همسرش را رقم بزند.

بكهام كه مطمئناً بازار تبلیغاتی سابق را پیرامون خود و خانواده اش حفظ خواهد كرد، این مرتبه راهی ینگه دنیا می شود. او دیگر امیدی به بازگشت ندارد و حتی درهای ملی را نیز به روی خودش بسته می بیند. به این ترتیب پرونده افتخارات بكهام در اروپا بسته شد و اكنون با حضورش رونقی اساسی به لیگ آمریكا می بخشد.

همین چند روز قبل بود كه یك كمپانی بزرگ گوشی های موبایل آمریكایی قراردادی سنگین با او امضا كرد و حال معلوم می شود كه چرا دیوید برگه قرارداد فوق را امضا كرده و حالا شریك بزرگ كالاهای آمریكایی است تا بدین طریق برای تیم جدیدش درآمدزایی كند و البته درآمد سرشاری نیز به داشته های قبلی خود بیفزاید!«بكهام» كالای بزرگ انگلیسی ها، در دام آمریكایی ها افتاد و باید دید حضور او تا چه اندازه می تواند باعث رونق فوتبال در قاره آمریكا شود؛ كاری كه بكن باوئر و پله شروع كردند و باید دید آیا او نیز می تواند در این زمینه موفق باشد یا خیر؟

لازم به ذكر است حضور او در این سن و سال با توجه به اینكه هنوز توان بازی در لیگ های معتبر اروپایی را داشت، آیا می تواند پای سایر ستاره ها را نیز به لیگ فوتبال آمریكا باز كند یا خیر؟ بی تردید این انتقال می تواندنقطه عطفی برای «یانكی ها» باشد.



همچنین مشاهده کنید