چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

تسلیم ویروس ها نشوید


تسلیم ویروس ها نشوید

پائیز فقط فصل برگ ریزان نیست و نشانه های دیگری هم دارد که برای بسیاری از افراد نه تنها خوشایند نیست بلکه نگران کننده هم هست. پائیز فصل شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. این بیماری …

پائیز فقط فصل برگ ریزان نیست و نشانه های دیگری هم دارد که برای بسیاری از افراد نه تنها خوشایند نیست بلکه نگران کننده هم هست. پائیز فصل شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. این بیماری ها بیشتر دانش آموزان را درگیر خود می کند و مریض شدن آنها مساوی است با غیبت از مدرسه و عقب افتادن از درس ها. بنابراین بسیاری از والدین تلاش می کنند تا جایی که می توانند از مبتلا شدن خود و به ویژه فرزندانشان به سرماخوردگی جلوگیری کنند.

درواقع تنها راه پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر لباس پوشیدن و خوردن میوه های حاوی ویتامین ث نیست. با رعایت کردن موارد زیر قادر خواهید بود به مقدار زیادی از احتمال ابتلا به سرما خوردگی بکاهید:

دست هایتان را بیشتر بشویید ـ بهترین راه پیشگیری از سرماخوردگی شستن دست ها به دفعات زیاد در طول روز است. جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از بیماری های مسری از طریق لمس کردن منتقل می شوند.

فقط کافی است یک همکلاسی، همکار یا یکی از اعضای خانواده مبتلا به سرماخوردگی باشد و هنگام سرفه یا عطسه با دست جلوی دهانش را بگیرد. او با لمس وسایلی مثل کیبورد، تلفن، دستگیره در و دسته صندلی ویروس را به این اشیا منتقل خواهد کرد. ویروس سرماخوردگی تا ساعت ها و در برخی موارد هفته ها روی آن شیء باقی می ماند و هنگامی که نفر بعدی آن شیء را لمس می کند ویروس به دست هایش منتقل می شود. شاید مهمترین دلیل واگیردار بودن سرماخوردگی در مدارس همین باشد زیرا معمولاً دانش آموزان عادت ندارند قبل از خوردن خوراکی ها دست هایشان را بشویند.

ویروس های خطرناکی که ممکن است به دست هایتان چسبیده باشند با اصطکاک ناشی از مالش دست ها به یکدیگر زیر آب گرم و صابون از بین خواهند رفت اما اگر به آب دسترسی ندارید می توانید برای حدود یک دقیقه دست هایتان را با سرعت زیاد به یکدیگر بمالید تا میکروب های خطرناک دست ها از بین بروند یا از دستمال های مرطوب کننده حاوی الکل و دارای خاصیت پاک کنندگی استفاده کنید.

همیشه دستمال کاغذی به همراه داشته باشید ـ اگر نمی خواهید منتقل کننده بیماری به سایر همکاران یا اعضای خانواده تان باشید، زمانی که سرما خورده اید هرگز هنگام عطسه و سرفه با دست جلوی دهانتان را نگیرید تا ویروس ها به دست هایتان منتقل شوند. به جای آن از دستمال کاغذی استفاده کنید و سپس دستمال را فوراً دور بیندازید. اگر دستمال ندارید، بهترین کار این است که سرخود را به سمتی که کسی آنجا حضور ندارد بچرخانید و در هوا عطسه و سرفه کنید.

به صورت تان دست نزنید

مهمترین راه های ورود ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا به بدن، چشم ها، بینی و دهان است. پس بهتر است در فصل شیوع این بیماری ها کمتر به صورت خود دست بزنید تا راه ورود ویروس های احتمالی که ممکن است روی دست هایتان باشد را مسدود کرده باشید. آموزش این نکته به دانش آموزان نیز می تواند بسیار مفید باشد.

مایعات بنوشید

آب سیستم داخلی بدن شما را شست وشو می دهد و می تواند در دفع سموم از بدن نقش مهمی داشته باشد. آب مورد نیاز بدن عموماً از آب، میوه ها و سبزیجات و سایر نوشیدنی ها مانند چای تأمین می شود. بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در این فصل مایعات بیشتری بنوشید.

راه ورود هوای تازه را نبندید

سردشدن هوا موجب می شود تا در مکان های سربسته مانند محیط کار یا کلاس ها، تمامی در و پنجره ها بسته باشند. در حالی که دستگاه های گرم کننده معمولاً هوای محیط را خشک کرده و انتقال ویروس سرماخوردگی از طریق هوا را آسان تر و بدن شما را آسیب پذیرتر می کند. کمی هوای تازه می تواند شما را از ویروس های موجود در هوای اتاق های شلوغ و خشک مصون بدارد.

ورزش کنید

ورزش هایی مانند ایروبیک موجب بالاتر رفتن سرعت ضربان قلب و در نتیجه رسیدن خون بیشتر به اندام های بدن می شوند. همچنین در حین ورزش اکسیژن سریع تر از ریه ها به خون منتقل می شود و عرق کردن نیز موجب دفع سموم بدن می شود. به طور کلی ورزش کردن موجب بالا رفتن سلول های کشنده ویروس که به طور طبیعی در بدن وجود دارند می شود.

ماست بخورید

بعضی از تحقیقات نشان داده اند که خوردن روزانه یک فنجان ماست کم چرب می تواند تا ۲۵ درصد خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهد. محققان تصور می کنند باکتری مفیدی که در ماست وجود دارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری ها می شود.

پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار آسان است. فقط کافی است که توجه بیشتری به خود و رفتارهایمان داشته باشیم و عادت های خوب را جایگزین عادت های غلط کنیم. با این کار نه تنها در پائیز و زمستان سرما نمی خوریم بلکه در تمام طول سال از سلامت بیشتری برخوردار خواهیم بود.

[غزاله مرعشی‎/منبع: MD Web]



همچنین مشاهده کنید