جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

سرطان سینه؛ نشانه‌ها و درمان


سرطان سینه؛ نشانه‌ها و درمان

این روزها زیاد در مورد سرطان و بخصوص سرطان سینه می‌شنویم. به همین دلیل نیز نگرانی‌های خانم‌ها و مردم از این بیماری بیشتر شده است. اما باید دانست آنچه که امروز از سرطان سینه می‌بینیم …

این روزها زیاد در مورد سرطان و بخصوص سرطان سینه می‌شنویم. به همین دلیل نیز نگرانی‌های خانم‌ها و مردم از این بیماری بیشتر شده است. اما باید دانست آنچه که امروز از سرطان سینه می‌بینیم و می‌شنویم با ۲۰ سال پیش تفاوت اساسی دارد و میزان بهبود و زنده ماندن پس از تشخیص سرطان، افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است. این بهبود به دلایل متفاوتی از جمله آگاهی بیشتر مردم، تشخیص زودهنگام و پیشرفت‌های فوق‌العاده در درمان بیماری صورت گرفته است.

نشانه‌های سرطان سینه

سرطان سینه اغلب نشانه خاصی ندارد. اما گاهی اوقات خانم‌ها ممکن است خودشان مشکل و تغییری را کشف کنند. بنابراین بهتر است در گام اول نشانه‌های آن را بشناسیم. این علائم به این قرارند:

- وجود توده بدون درد در سینه

- تغییر در اندازه و شکل سینه

- تورم در زیر بغل

- تغییرات یا ترشحات نوک سینه

- درد سینه نیز می‌تواند گاهی نشانه سرطان باشد، اما این مشکل رایج و معمول نیست.

انجام معاینات

بارها به خانم‌ها توصیه شده است که سینه‌های خود را ماهی یک بار معاینه کنند. اما مطالعات نشان می‌دهد این معاینات که توسط خود فرد انجام می‌شود نقش بسیار کمرنگی در تشخیص سرطان دارد. در حال حاضر پژوهشگران معتقدند بهتر است به جای معاینات دوره‌ای و طبق برنامه، متوجه تغییرات ایجاد شده در سینه‌ها باشیم. همچنین به یاد داشته باشید، اگر می‌خواهید خودتان این معاینات را انجام دهید، حتما به شیوه پزشک خود پیش بروید.

اگر توده‌ای حس کردیم

اول به یاد داشته باشید که در صورت مشاهده و لمس توده‌ای در سینه، وحشت نکنید. ۸۰ درصد توده‌های سینه سرطانی نیستند. این توده‌ها معمولا کیست‌های بی‌ضرر هستند یا در نتیجه تغییرات بافت‌های بدن ایجاد می‌شوند. اما با فرض این‌که این توده‌ها خطرناک نیستند نباید از آنها غافل شد. به محض مشاهده هرگونه تغییر و موردی غیرطبیعی با پزشک خود مشورت کنید. در هر صورت نترسید، حتی اگر پزشک سرطان را تشخیص دهد، تشخیص زودتر به نفع شماست و اگر سرطان نباشد، آرامش خاطر شما برمی‌گردد.

زندگی پس از تشخیص سرطان

شانس زنده ماندن پس از تشخیص سرطان سینه به این موضوع بستگی دارد که چقدر زود و بموقع آن را تشخیص داده باشیم. البته هیچ شکی نیست که تشخیص سرطان زندگی بیمار را تغییر خواهد داد. به عنوان مثال درمان می‌تواند فرد را خسته کند یا ممکن است برای کنترل و انجام کارهای روزمره با مشکل مواجه شود. اما به این احساسات بی‌توجهی نکنید. در این صورت ممکن است فرد به انزوا و کناره‌گیری رو بیاورد. بنابراین بسیار مهم است که دوستان و خانواده از او حمایت کنند. آنها می‌توانند برای انجام درمان و معاینات فرد را همراهی کنند، در انجام کارهای روزمره به او کمک کنند و به او یادآوری کنند که تنها نیست.

چرا من سرطان گرفتم؟

بارزترین عامل خطر ابتلا به سرطان سینه این است که یک خانم باشید. با وجود این‌که مردان هم دچار این بیماری می‌شوند ولی این بیماری میان خانم‌ها بسیار بیشتر شایع است. سایر عوامل خطر می‌تواند داشتن سنی بالای ۵۵ سال یا بستگانی نزدیک با سابقه این بیماری باشد. اما به خاطر داشته باشیم که ۸۰ درصد زنان مبتلا به سرطان سینه هیچ سابقه خانوادگی از بیماری نیز ندارند.

کنترل عوامل خطر

با وجود این‌که برخی از عوامل را نمی‌توان کنترل کرد، اما باز هم مواردی هستند که می‌توانیم آنها را به دلخواه تغییر دهیم. داشتن اضافه وزن یا ورزش نکردن می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. پس می‌توان با داشتن زندگی بهتر و تغییر شیوه زندگی‌این بیماری را تا حدی کنترل کرد.

کسانی که پس از تشخیص این بیماری بهبود می‌یابند، باید پس از آن شیوه زندگی سالمی را انتخاب کنند. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که انجام فعالیت‌های فیزیکی، خطر عود بیماری را کاهش داده و باعث بهبود روحیه فرد نیز می‌شود.

Webmd

مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی



همچنین مشاهده کنید