سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

هی جود


هی جود

آهنگ «هی جود», آهنگی است که توسط این گروه افسانه ای شامل سر پل مک کارتنی, جان لنون, جورج هریسون و رینگو استار بود ضبط و اجرا شده است

▪ اثر بیتلز

▪ تاریخ ارائه؛ سال ۱۹۶۸

▪ زمان آهنگ؛ ۰۸/۷ دقیقه

بدون شک موسیقی پاپ و راک وامدار نوابغ موسیقی انگلستان است. بیتلز نیز یکی از ارکان قدرتمند و جاودانه موسیقی پاپ و راک است که شاید به جرات بتوان گفت که هیچ گروهی تا به حال به اندازه آنها در جهان طرفدار نداشته است. آهنگ «هی جود»، آهنگی است که توسط این گروه افسانه ای شامل سر پل مک کارتنی، جان لنون، جورج هریسون و رینگو استار بود ضبط و اجرا شده است.

آهنگی راک که داستان تعریف می کند.۱ این آهنگ را پل مک کارتنی برای دلداری فرزند جان لنون (جولیان، متولد ۱۹۶۳ در انگلستان) که در آن زمان از همسر خود (سینتیا پاول لنون) جدا شده بود، نوشته است. در ابتدا نام آهنگ «هی جولیان» بود که بعدها مک کارتنی، آن را به «هی جود» تغییر داد، در این خصوص بعضی معتقدند که مطابق گفته خودش برای آنکه آوای بهتری داشته است تغییرش داده و بعضی نیز معتقدند که مک کارتنی شیفته نمایشنامه موزیکال اکلاهاما بوده و نام جود را از آنجا گرفته است.

این آهنگ، که موفق ترین و در عین حال طولانی ترین تک آهنگ بیتلز بوده است، در زمان ارائه توانست تا بالای جدول تک آهنگ های بیش از ۱۱ کشور جهان از جمله انگلستان، امریکا و آلمان صعود کند و هفت و نیم میلیون نسخه از آن به فروش رسید تا موفق ترین تک آهنگ بیتلز به لحاظ تجاری نیز باشد، همچنین در بسیاری از لیست هایی که بهترین آهنگ ها را گزینش کرده اند در بالاهای جدول حضور دارد. آهنگی که هشتمین آهنگ از لیست معروف ۵۰۰ آهنگ برتر همه زمان های مجله رولینگ استون است.

جالب آنجاست که جولیان لنون که بسیار بیش از پدر خود به مک کارتنی نزدیک است بیست سال بعد تازه متوجه شد که مک کارتنی این آهنگ را برای او سروده است، چیزی که جان لنون نیز درباره خودش اینچنین فکر می کرد.

البته در سال ۱۹۹۶ جولیان لنون پیش از آنکه خاطرات پدر خود را به قیمت ۳۵ هزار پوند بخرد توانست در یک حراجی، برگه ای که متن ترانه و نت های این آهنگ بر روی آن نوشته شده بود را به مبلغ ۲۵ هزار پوند خریداری کند. همچنین اولین چیزی که مک کارتنی در مجموعه منتخب بیتلز (مجموعه ای مستند شامل سه آلبوم و یک کتاب) می گوید درباره جولیان است، «پیامی امیدوارکننده برای جولیان، پاشو پسر، می دونم که پدر و مادرت از هم جدا شدن و تو اصلاً خوشحال نیستی، ولی همه چی درست میشه».آهنگی که با نواخته شدن یک ساز آغاز شده و با صداهای بیش از ۳۰ آلت موسیقی پایان می یابد. چیزی که به خوبی در فیلم تبلیغاتی این آهنگ قابل مشاهده است. صدای مک کارتنی در این آهنگ مثل همیشه زیبا و باوقار است و انگار که همدردی عمیق او با فرزند جان لنون احساسی دو چندان به صدای او داده است.

او همچنین در اواخر آهنگ با صدایی بسیار بالا می خواند که خواندن در آن حد بسیار دشوار است. در هنگام ضبط این آهنگ بود که پل مک کارتنی و جورج هریسون کمی با هم دچار اختلاف شدند، چرا که بنا به گفته مک کارتنی، هریسون برای هر خطی که خواننده می خوانده با گیتار خود جوابی می داده است و این کاملاً مغایر با ایده ای بوده است که مک کارتنی در سر داشته است.

ارجاعات و بازخوانی های این آهنگ بسیار متعدد است، از ارجاعات تحسین آمیز گرفته تا پارودی. ضمن آنکه خود مک کارتنی نیز این آهنگ را با تغییر کوچکی (در خط اول می گوید؛ «هی جود، احمق نباش») با سبکی تازه دوباره خوانده است. همچنین این آهنگ، جزء آهنگ هایی بود که وی برای اجرا در کنسرت خیریه Live۸ در سال ۲۰۰۵ در لندن انتخاب کرده بود. ریچی هیون۲ نیز در فستیوال وودستاک در سال ۱۹۶۹ هنگام ورود خود این آهنگ را اجرا کرد.

دیگر آنکه «مارتا کیوبیاز» خواننده اهل کشور چک نیز این آهنگ را بازخوانی کرده است، که ضمیمه بخش بهار پراگ در فیلم «سبکی تحمل ناپذیر هستی» است (بار هستی در ایران) که براساس رمانی به همین نام از میلان کوندرا ساخته شده است. در خصوص ارجاعاتی پارودی که به این آهنگ شده است نیز می توان به سریال «خیابان سسمی» ۳ اشاره کرد.

پی نوشت ها:

+نام اصلی آهنگ Hey Jude است. در ضمن Jude (جوداس) نام یکی از ۱۲ فرستاده مسیح به روایت کتاب مقدس مسیحیان است.

۱- به اینگونه آهنگ ها ballad گفته می شود.

۲- ریچی هیونز خواننده فولکلور امریکایی

۳- سریالی برای کودکان که از تلویزیون امریکا پخش می شود و از سال ۱۹۶۹ تا به حال ادامه داشته است. تا به حال ۴۱۳۴ قسمت از این سریال پخش شده است.



همچنین مشاهده کنید