جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

بفرمایید شربت خیار


بفرمایید شربت خیار

یک پیشنهاد خنک

تشنگی در این روزهای گرم، بیش از هر زمان دیگری زمینه ضعف و خستگی را فراهم می‌کند. روزه‌داری و در پی آن توجه نکردن به اصول تغذیه در بروز این حس ناخوشایند تاثیر می‌گذارد...

البته در این بین رعایت اصل تنوع می‌تواند تا حدودی کارگشا باشد. ما نیز به همین بهانه به سراغ شربت خیار و زعفران رفته‌ایم و طرز تهیه این نوشیدنی سنتی را در «دستور آشپزی» این هفته برایتان شرح داده‌ایم تا شما نیز در بین افطار تا سحر، لیوانی از آن را تهیه و میل کنید.

● مقدار کالری

مواد غذایی یاد شده در مجموع دارای ۱۹۰ کیلوکالری انرژی هستند که در صورت به‌دست آمدن ۴ لیوان شربت از این محتویات، مقدار کالری که با خوردن هر لیوان از این شربت به بدن می‌رسد، ۵/۴۷ کیلوکالری خواهد بود. البته با افزودن هر قاشق غذاخوری سکنجبین، مقدار کالری دریافتی ۴۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد.

● همراه این نوشیدنی

از آنجا که این نوشیدنی طعم منحصربه فردی دارد، بهتر است آن را با خوراکی دیگری میل نکنید اما می‌توانید مقدار یخ اضافه شده را افزایش دهید و حتی از یخ‌های بسیار خرد شده استفاده کنید. به جای سکنجبین هم می‌توانید از عسل استفاده کنید تا به این ترتیب ارزش تغذیه‌ای نوشیدنی‌تان بیشتر شود.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا یک لیتر آب را با نصف استکان زعفران آب شده مخلوط کنید. در ته لیوانی بلند و بلوری، ۳ برگ نعناع تازه قرار دهید و روی آنها یخ بریزید. سپس آب زعفرانی را به لیوان یخ اضافه کنید ولی یک سوم لیوان را خالی بگذارید. در آخر نیز یک چهارم خیار رنده شده را به لیوان اضافه کنید. به این ترتیب شربت شما آماده خوردن خواهد بود.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

خیار/۲عدد/۲۵کیلوکالری

سکنجبین/۴قاشق غذاخوری/۱۶۰کیلوکالری

برگ تازه نعناع/۱۲برگ/۵کیلوکالری

زعفران/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

یخ/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۷ راز شربت خیار

با گرم شدن هوا، بازار مصرف انواع شربت و آبمیوه رونق دوباره‌ای می‌گیرد. پس از بازگشت به خانه، اولین خوراکی که می‌تواند خستگی کار روزانه را از تن به در بیاورد، نوشیدن یک لیوان آب خنک، شربت یا آبمیوه است اما در بین این نوشیدنی‌ها برخی قدیمی‌تر و در اصطلاح سنتی هستند؛ مثل شربت خیار و زعفران که از قدیم رسم بود آن را در لیوان‌های بزرگ و بلوری که به آنها لیوان‌های حمامی می‌گفتند، سرو کنند. طرز تهیه این شربت به رعایت نکته‌های ظریفی نیاز دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱. اگر طعم سکنجبین را نمی‌پسندید، می‌توانید به جای آن از نبات زعفرانی، شیره توت یا عسل برای شیرین کردن این شربت استفاده کنید.

۲. خیاری که برای تهیه این شربت استفاده می‌کنید، باید بوته‌ای باشد، نه گلخانه‌ای. در ضمن، بهتر است خیار را با پوست رنده کنید و به شربت بیفزایید.

۳. برخی به اشتباه به این شربت گلاب اضافه می‌کنند. در صورتی که به اندازه کافی دارای طعم هست و نیازی به اضافه کردن گلاب برای طعم دادن به آن نیست.

۴. اگر می‌خواهید شربت را چند ساعت بعد از تهیه سرو کنید، بهتر است تمام اجزای آن را با هم مخلوط کنید اما یخ نریزید. این کار باعث می‌شود نوشیدنی‌تان بوی یخچال به خود نگیرد و طعم تازگی خود را حفظ کند.

۵. هنگام سرو این شربت آن را در لیوان‌های بلند بلوری بریزید و از ریختن آن در لیوان‌های کوتاه و رنگی یا لیوان‌هایی که دیواره‌های کدری دارند، خودداری کنید.

۶. اگر افزودن نعناع تازه باعث ترش کردن شما می‌شود، می‌توانید آن را حذف کنید. البته هیچ جایگزینی به جای این برگ وجود ندارد که به شما پیشنهاد کنیم.

۷. می‌توانید آب را با گل سرخ پودر شده یا برگ نعناع مخلوط و در قالب‌های بلند و باریک یخ بریزید و هنگام سرو این شربت، از این یخ‌های بلند و کشیده برای تزیین استفاده کنید.

● اگر فشارخون دارید

بهتر است شربتتان را با حداقل شیرین‌کننده میل کنید. در ضمن می‌توانید به آن کمی هم آبلیموی تازه بیفزایید. این کار باعث می‌شود نوشیدنی‌ای را میل کنید که به تنظیم فشار خونتان کمک می‌کند.

● اگر یبوست دارید

گاهی نخوردن مایعات نیز به میزان کافی باعث بروز یبوست می‌شود به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم حداقل در این روزهای گرم بین وعده افطار تا سحر حداقل ۲ لیوان از این نوشیدنی‌ را میل کنید.

● اگر دیابت دارید

بهتر است میزان شیرین‌کننده این شربت را به نصف کاهش دهید و آن را با یخ و خیار فراوان میل کنید. به این ترتیب با نوشیدن آن احتمال افزایش قندخونتان به حداقل ممکن خواهد رسید.

ساقی اخوان



همچنین مشاهده کنید