پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

مرکل و چالش های پساانتخاباتی در آلمان


مرکل و چالش های پساانتخاباتی در آلمان

انتخابات اخیر آلمان هرچند به سود آنگلا مرکل و تمدید صدراعظمی او به پایان رسید اما دورنمای پرچالشی را برای حزب حاکم, جامعه این کشور و حتی دیگر کشورهای اروپایی به تصویر کشید در مکتوب زیر نگاهی به ذکر مهم ترین محورهای تحلیلی رسانه های عربی در مورد انتخابات آلمان و نتیجه آن پرداخته ایم در ادامه بیشتر بخوانید

مردم آلمان روز یکشنبه دوم مهرماه برای انتخاب نمایندگان خود در پارلمان فدرال این کشور «بوندستاگ»، پای صندوق های رای رفتند. رای دهندگان در 299 منطقه یا حوزه انتخاباتی در سراسر آلمان دو برگ رای به صندوق انداختند. به این ترتیب که با یک رای نماینده مورد نظر خود برای آن منطقه را انتخاب کردند و با برگ رای دیگر به حزب مورد نظرشان رای دادند.

مجلس فدرال آلمان، 598 کرسی دارد که 299 نماینده به طور مستقیم با رای مردم و 299 نماینده هم پس از مشخص شدن سهمیه احزاب انتخاب می شوند. بر اساس نتایج رسمی موقتی در نوزدهمین انتخابات پارلمانی آلمان ائتلاف احزاب «دمکرات مسیحی» مرکل و «اتحادیه سوسیال مسیحی» بایرن موفق به کسب 33 درصد آرا شدند. حزب «سوسیال دمکرات» با کسب 20.5 درصد آرا در رتبه بعدی قرار گرفت و حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» برای نخستین بار با کسب 12.6 درصد آرا راهی پارلمان آلمان شد.

از دید بسیاری از ناظران، نتیجه این انتخابات به معنای گردش به راست در فضای سیاسی آلمان و قدرت یابی کم سابقه راست های افراطی در این کشور است. رسانه های جهان عرب طی روزهای گذشته از این رویداد انتخاباتی در آلمان غافل نمانده و تحلیل هایی در این زمینه منتشر کردند.

** پیروزی کم رمق مرکل و شگفتی آفرینی راست های افراطی

شبکه خبری «الجزیره» قطر و روزنامه «الخلیج» امارات پیروزی با طعم شکستِ مرکل و قدرت یابی حزب آلترناتیو برای آلمان را کانون توجه قرار دادند.

به نوشته شبکه خبری الجزیره، انتخابات بوندستاگ که در 24 سپتامبر جاری برگزاری شد با پیروزی حزب مرکل صدراعظم آلمان به پایان رسید. در این انتخاب حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان توانست برای نخستین بار از زمان تاسیس به پارلمان راه یابد. حزب آلترناتیو برای آلمان که مخالف سیاست مهاجر پذیری نهادهای حاکم است با قرار گرفتن در رتبه سوم توانست همه را شگفت زده سازد. مرکل پیروزی این حزب را آزمونی برای آلمان به شمار آورد. این در حالی است که مخالفان این حزب در خیابان های برلین، کلن، فرانکفورت و دیگر شهرهای آلمان علیه راست های افراطی راهپیمایی کردند.

روزنامه الخلیج در گزارشی با عنوان «مرکل و چالش های تازه» نوشت: پیش بینی می شد مرکل در انتخابات پیروز شود اما میزان آرایی که حزب او به آن دست یافته برای اجرایی شدن برنامه هایی که در دوره اخیر وضع کرده، کافی نیست. لازم است مرکل به دنبال ائتلاف سازی جدید به ویژه با حزب سوسیال دموکرات باشد. مرکل اعتراف کرده یکی از چالش های بزرگی که او در آینده با آن روبرو خواهد شد رویارویی با حزب آلترناتیو برای آلمان است. این حزب سیاست هایی در پیش گرفته که با رویکردها ائتلاف مرکل در تضاد است. این حزب با طرح پذیریش پناه جویان مخالف است.

** چالش های فراروی صدر اعظم آلمان

روزنامه های «الاخبار» لبنان، «الصباح الجدید» عراق، شبکه «العربیه» عربستان با پوشش اخبار انتخابات آلمان و قدرت یابی جریان های راست افراطی، چالش های فراروی مرکل را مورد بررسی قرار دادند.

با پیروزی شکننده مرکل در انتخابات پارلمانی آلمان دوران آرامش به سر آمده و دوران مناقشات سخت در سیاست آلمان آغاز شده است. با این پیروزیِ با طعم شکست، ماموریت مرکل برای بررسی وضعیت گروه های سیاسی کشور با هدف رسیدن به ائتلاف آغاز شده است. این نشان می دهد دولت آینده آکنده از تناقض و اختلاف خواهد بود. آلمان در مرحله آینده در سطح اروپا با چالش های بزرگی روبرو خواهد شد.

در ادامه گزارش روزنامه الاخبار می خوانیم: در عرصه سیاست خارجی و در آینده، مرکل که خواهان باقی ماندن تحریم ها علیه روسیه پس از بحران اوکراین است با پارلمانی روبرو خواهد شد که بیش از گذشته به روسیه نزدیکند. تنها حزب اتحاد مسیحی دموکرات و حزب سبز از میان هفت حزبی که در پارلمان نماینده دارند درباره روسیه سیاست مقابله را ادامه می دهند. این در حالی است که دیگر احزاب خواهان توافق با روسیه اند. لیبرال ها خواهان رفع تحریم های ضد روسی هستند و از این رو فشارها بر مرکل واقعی است. چالش دیگری که مرکل با آن دست و پنجه نرم می کند اختلاف با آمریکا درباره تجارت آزاد، پرونده هسته ای ایران، پیمان آب و هوایی و سیاست های مربوط به پناهجویان است. اخیرا میان مرکل و ترامپ درباره اوضاع کره شمالی اختلاف هایی پیش آمده است. اما میدان مین دیگری که در انتظار مرکل است از سوی اروپای شرقی به ویژه لهستان و مجارستان گسترش می یابد؛ کشورهایی که با استقبال از پناهجویان در اروپا مخالفند. همچنین، تنش میان آنکارا و برلین طی دو سال گذشته ادامه داشته و در تبلیغات انتخاباتی به اوج خود رسید و این موضوعی است که در سیاست خارجی آلمان در روزهای آینده عامل ناگواری خواهد بود.

به نوشته روزنامه الصباح الجدید، مرکل صدر اعظم آلمان و رهبر حزب دموکرات مسیحی در انتخابات 24 سپتامبر به پیروزی رسید اما ورود جریان راست افراطی به پارلمان صحنه سیاسی آلمان را پیچیده و ماموریت مرکل برای تشکیل دولت جدید را دشوار ساخته است. به ویژه این در شرایطی است که حزب سوسیالیست تصمیم گرفته است مخالفت خود را با مرکل ادامه دهد. این موضوع سبب شده است ناظران پیروزی مرکل را ناقص و با طعم شکست توصیف کنند.

ایدئولوژی حزب راستگرای پوپولیست آلترناتیو برای آلمان بر دشمنی با اسلام، مخالفت با پناهجویان و مهاجران، لغو حق مهاجرت، بستن مرزها میان کشورهای اتحادیه اروپا و خارج شدن از اتحادیه اروپا استوار است. پیروزی حزب آلترناتیو برای آلمان به مفهوم آن است که نازیسم جدید و جریان های راستگرا در آلمان و اروپا در آینده در پارلمان ها قدرت را به دست خواهند گرفت. این نشان می دهد آلمان با مرحله تازه خطرناکی روبرو خواهد شد. نازیسم و حزب آلترناتیو برای آلمان در جامعه این کشور در حال نفوذ هستند و تبدیل به شعار و فرهنگ هایی خواهند شد که شهروندان آلمان با آن زندگی می کنند. پیام آشکار این انتخابات آن است که راست تندرو در آلمان قدرت پیدا خواهد کرد و در آینده آلمان و دیگر کشورهای اروپایی با رکود فرهنگ دموکراسی و سیاست های همزیستی مسالمت آمیز و تعامل اجتماعی روبرو خواهند شد.

به نوشته العربیه، مرکل اعتراف کرد حزب محافظه کار وی نتیجه دلخواه را در انتخابات پارلمانی به دست نیاورده است. او همچنین اذعان کرد با برای نخستین بار با ورود حزب راستگرای تندرو به پارلمان با چالش جدی روبرو است. مرکل در برابر هواداران خود در برلین گفت من از پیروزی خوشحالم اما امیدوار به نتیجه بهتر بودیم. او گفت با ورود حزب آلترناتیو برای آلمان به پارلمان با چالش جدید و بزرگی روبرو هستیم.

حزب آلترناتیو برای آلمان حزب ملی تندرو و مخالف مهاجرپذیری است. این حزب پس از این که در انتخابات پارلمانی آلمان پیروزی چشم گیری به دست آورد وعده داده آلمان را تغییر خواهد داد. «الکساندر گولاند» یکی از رهبران این حزب گفت این کشور را تغییر خواهیم داد. مرکل را به حاشیه می رانیم و کشورمان را بازپس خواهیم گرفت. حزب سوسیال دموکرات آلمان هم اعلام کرد به ائتلاف با محافظه کاران به ریاست مرکل وارد نخواهد شد و ترجیح خواهد داد به مخالفت خود ادامه دهد. «مانویلا شفیزیگ» مسوول این حزب گفت انتخاب کنندگان مسوولیت آشکاری به گردن ما نهاده اند تا رویکرد مخالفت خود را ادامه دهیم. از نظر ما ائتلاف بزرگ با محافظه کاران از امروز به پایان خواهد رسید.



همچنین مشاهده کنید