جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

مرگ تدریجی یک ابرقدرت


مرگ تدریجی یک ابرقدرت

آمریکایی ها از رتبه اول بیشترین ثروت سرانه افراد جهان در۱۰سال گذشته اکنون به رده هفتم تنزل پیدا کرده اند

خیلی‌ها تصور می‌کنند اقتصاد آمریکا، همانند یک موتور ۱۲ سیلندر با قدرت و سرعت تمام به حرکت خود ادامه می‌دهد و هیچ مشکلی نیز بر سر راه خود نمی‌بیند، اما واقعیت‌هایی که توسط نهادهایی از درون آمریکا منتشر شده نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی این کشور طی سال‌های اخیر بسیار وخیم‌تر از چیزی است که تصور می‌شود و افول ابرقدرت اقتصادی جهان را به وضوح نشان می‌دهد:

برای نمونه ادی الفنبین، اقتصاددان آمریکایی در یک بررسی آماری به نتایج جالب توجهی دست یافته است که خلاصه این نتایج در ۲۴ بند آورده شده است:

۱) ۱۰ سال قبل آمریکایی‌ها رتبه اول بیشترین ثروت سرانه افراد جهان را در اختیار داشتند، اما اکنون به رده هفتم تنزل پیدا کرده‌اند.

۲) آمریکا روزگاری بیشترین نسبت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جهان را در اختیار داشت که اکنون در رده دوازدهم از این منظر قرار دارد.

۳) در حالی که آمریکایی‌ها سال ۲۰۰۸ در شاخص کامیابی در جهان رتبه ۵ را در اختیار داشت، اما یک سال بعد یعنی سال ۲۰۰۹ به رتبه نهم جهان تنزل پیدا کرد.

۴) آمریکا سال ۲۰۰۱ در استفاده سرانه از اینترنت پرسرعت در جهان رتبه چهارم را در اختیار داشت، اما امروز موقعیت این کشور در شاخص فوق به رتبه ۱۵ کاهش پیدا کرده است.

۵) طبق پیش‌بینی‌ها سال ۲۰۵۰ اقتصاد کشور هند، آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت.

۶) اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند اقتصاد کشور چین سال ۲۰۴۰، ۳ برابر اقتصاد آمریکا خواهد بود.

۷) بر اساس بررسی‌های موسسه تامسون رویترز،‌ چین تا یک سال دیگر رتبه نخست جهان در ثبت اختراعات و مالکیت معنوی را به خود اختصاص خواهد داد.

۸) از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۴۲ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی در آمریکا تعطیل شده‌اند. تقریبا ۷۵ درصد این کارخانه‌ها در زمان تعطیلی ۵۰۰ نیروی کار شاغل داشتند.

۹) از سال ۲۰۰۰ تاکنون آمریکا ۳۲ درصد از اشتغال خود را در بخش تولید از دست داده است.

۱۰) تعداد نیروهای شاغل در صنعت رایانه آمریکا سال ۲۰۱۰ کمتر از تعداد آنها در سال ۱۹۷۵ بوده است.

۱۱) سال ۱۹۵۹، ۲۸ درصد اقتصاد آمریکا در اختیار بخش تولید بود، اما سال ۲۰۰۸ این نسبت به ۵‌/‌۱۱ درصد رسید.

۱۲) صنعت تولید تلویزیون در آمریکا متولد شد، اما اکنون چه تعداد تلویزیون در این کشور تولید می‌شود؟ تقریبا صفر.

۱۳) پایان سال ۲۰۰۹ کمتر از ۱۲ میلیون آمریکایی در بخش تولید فعالیت می‌کردند؛ یعنی معادل آمار اشتغال تولید آمریکا در سال ۱۹۴۱.

۱۴) در سال ۱۹۸۰، آمریکا فقط ۳۷ درصد نفت مورد نیاز خود را وارد می‌کرد، اما وابستگی امروز این کشور به نفت وارداتی به ۶۰ درصد رسیده است.

۱۵) کسری تجاری آمریکا ماهانه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کند.

۱۶) بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ کسری تراز تجاری آمریکا و چین ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

۱۷) امروز آمریکا به ازای هر ۹‌/‌۳ دلاری که برای واردات کالاهای چینی هزینه می‌کند فقط یک دلار بابت صادرات کالا به این کشور درآمد کسب می‌کند.

۱۸) بر اساس جدیدترین بررسی‌های «موسسه سیاست‌های اقتصادی»، اگر کسری موازنه تجاری آمریکا و چین با نرخ کنونی ادامه پیدا کند، آمریکا در سال جاری نیم‌میلیون شغل خود را از دست خواهد داد.

۱۹) در زمینه دانش ریاضی و علمی، دانش‌آموزان آمریکایی هیچ جایگاهی در میان کشورهای توسعه‌یافته ندارند.

۲۰) درآمد متوسط آمریکایی‌ها از ۵۱ هزار و ۷۲۶ دلار به ۵۰ هزار و ۲۲۱ دلار کاهش یافته است.

۲۱) بر اساس گزارش «سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه»، آمریکا سومین نرخ ضعیف فقر را در میان کشورهای توسعه‌یافته در اختیار دارد.

۲۲) از زمان تاسیس بانک مرکزی آمریکا در سال ۱۹۱۳، دلار آمریکا ۹۵ درصد قدرت خرید خود را از دست داده است.

۲۳) مخارج دولت آمریکا نسبت به تولید ناخالص داخلی این کشور اکنون به رقم بی‌سابقه ۳۶ درصد رسیده است.

۲۴) اداره بودجه کنگره پیش‌بینی کرده است که بدهی عمومی دولت آمریکا در سال ۲۰۸۰ حدود ۷۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد بود.



همچنین مشاهده کنید