شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

الگوی سوئدی در كشتی محمدی و كاوه مربی ارشد می شوند


استاد هم تاب نیاورد و رفت گرچه دوستانش به او گفته بودند كه به زودی افسرده و ناراحت به گوشه خانه ات بازمی گردی اما صنعتكاران خیال دیگری در سر داشت

او گمان می كرد روش مناسبی را برای همكاری با طالقانی پیدا كرده و به همین خاطر دعوت محسن كاوه و غلامرضا محمدی را برای مذاكره مجدد با رئیس پذیرفت اما پس از سه ماه حضور در پست مدیریت تیم های ملی كشتی آزاد و فرنگی در دومین چهارشنبه سال تازه استعفانامه خود را تنظیم كرد: «من در نامه ای كه به دبیر فدراسیون دادم نوشته بودم نمی خواهم كار كنم اما رفوگر در تلویزیون گفت با حسن بابك اختلافاتی دارم كه آن هم حل شدنی است در حالی كه حرف های رفوگر كذب محض بود!» طالقانی پس از اظهارات صنعتكاران اولین كاری كه كرد متن استعفانامه استاد را در اختیار رسانه ها قرار داد تا مشخص شود دلیل رفتن صنعتكاران انتخاب حسن بابك به عنوان مربی تیم اعزامی منتخب دانشگاه آزاد به فرانسه است: «بر من مسلم گردید هر فردی كه به كاركنان فدراسیون اعم از رئیس توهین نماید بیشتر و بهتر مورد محبت فدراسیون قرار می گیرد، به خصوص افرادی كه صلاحیت اخلاقی آنها در جامعه مورد سئوال قرار گرفته است.» این در حالی است كه بابك چند هفته قبل به دلیل اختلاف پنهانی با صنعتكاران و مشكلات ظاهری با طالقانی از سمت مربیگری تیم ملی كشتی فرنگی كناره گیری كرد.

• نامه رئیس

منتقدان و مخالفان طالقانی كه تعدادشان زیاد است بلافاصله پس از استعفای صنعتكاران قلم ها را تیز كردند. اما این بار رئیس زودتر از آنها دست به قلم شد و همان طور كه صحبت می كند، طوری نوشت كه همانند گم شدن فعل ها، فاعل ها و حروف اضافه در این درددل نامه، واقعیت های مسلم هم پنهان شود. «در این دو سال و دو ماه برای اولین بار و فقط برای دفاع از قداست كار كشتی، نه از خودم كه بی مقدارم و بی مدال و اینها از زبونی نیست كه تواضع از گردن فرازان نكوست نه از گدا كه تواضع زخوی اوست و چون متهم و هیچ كس از من سئوال نكرد كه بر تو چه گذشت و فقط می شنوم كه چرا هر یك از بزرگان چند صباحی می آیند و می روند و از همه زودتر شما و من دیروز چون فرموده های شما را در صداوسیما دیدم، كه تفكرات خودتان را در فدراسیون ندیدید و در نامه استعفا یا اعتراض به اعزام تیم كشتی فرنگی دانشگاه آزاد اسلامی به فرانسه به حضور نفرات اعتراض فرمودید و گفتید كه هر كس فحش بدهد در فدراسیون كشتی مورد حمایت قرار می گیرد به عرض مبارك شما می رسانم به سرور عزیزم از سال های دور تا امروز از طرف شمای بزرگ بیشترین بی مهری از جانب شما به من كمترین شده كه یا خود شما به من فرمودید و یا در روزنامه ها خواندم و یا دوستان شما اگر هم بخواهید با ذكر نام و همه آنها یا گروهی از آنها حاضرند بیایند یا در محضر شما روبه رو بگویم یا اگر اجازه بدهید در روزنامه ها عنوان كنم، چرا كه من ترسی ندارم، چرا كه كار را انتخاب كردم و مرام هم اجازه این غلط ها را به من نمی دهد كه بی ادبی كنم.» طالقانی به مانند همیشه با حرف های عجیب و منحصر به فردش می خواهد به بحرانی دیگر پایان دهد. منصور مهدی زاده، مخالف همیشگی فدراسیون طالقانی می گوید: «تا زمانی كه او در راس كار باشد همه مشكلات مثل یك سریال دنبال دار ادامه دارد! با شناختی كه من از طالقانی دارم قطعاً در وظایف آقا صنعت دخالت كرده است. به نظرم ایشان هنوز سلسله مراتب اداری را نمی شناسد.» طالقانی البته نیاموخته است كه چگونه می توان مجموعه ای را به شیوه غیر هیاتی اداره كرد. مدیر سازمان تیم های ملی مانند برزگر، رسول خادم و مسئولان فنی گذشته ترجیح داده به جای جدال یك طرفه كنار بكشد و خود را از مشكلات آینده نجات بدهد. محسن فره وشی سرمربی تیم ملی در مسابقات جهانی ۲۰۰۳ نیویورك یكی از مربیانی است كه بعد از مدتی همكاری با این فدراسیون از ادامه راه بازماند و حتی بدون اینكه دلیل آن را بداند از سرمربیگری تیم بركنار شد. او در گفت وگو با مركز اطلاع رسانی كشتی ایران (Koshti.org) معتقد است «اگر هر كس در حیطه وظایف خود عمل كند و مدیریت ها قاطع و قوی باشد هم امنیت شغلی ایجاد می شود، هم باری به هر جهت بودن، قاعده رفتاری كشتی نخواهد شد.» منتقدان فدراسیون ناموفق طالقانی عادت كرده اند كه با كلی گویی به ضعف های رئیس اشاره كنند. در این میان مهر علیزاده هم كه این روز ها بیشتر به فكر انتخابات ریاست جمهوری است احتمالاً به بحران های فزاینده در كشتی ایران اهمیتی نمی دهد. البته بعضی از نزدیكان رئیس سازمان ورزش می گوشند كه اصلی ترین مشكل مهر علیزاده جهت مقابله با ناتوانی طالقانی در هدایت صحیح فدراسیون نبود یك گزینه مناسبت برای جانشینی رئیس فعلی است. چه كسی می تواند جانشین او شود؟

• الگوی سوئدی

با رفتن صنعتكاران قرار است كه یك نفر از جمع ۴ مربی تیم ملی به عنوان سرمربی انتخاب شود. دیروز غلامرضا محمدی و محسن كاوه با مسئولان فدراسیون مذاكراتی را در این مورد انجام دادند. در این جلسه پیشنهاد شده است كه این دو نفر به مانند لاگربك و سودربرگ در تیم ملی فوتبال سوئد مشتركاً به عنوان مربی ارشد انتخاب شوند. البته این پیشنهاد هنوز مورد موافقت قرار نگرفته اما به نظر می رسد غلامرضا محمدی این شرایط را نپذیرد. به هر حال افتخارات او در دنیای كشتی و سرمربیگری در ایران بهتر از محسن كاوه است.



همچنین مشاهده کنید