پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

فوتبال زیر نقاب پول


فوتبال زیر نقاب پول

برخلاف تصور همه, خروج دیوید بكهام از رئال مادرید باعث كاهش سود اقتصادی غول اسپانیایی نمی شود این هافبك توانا در منچستریونایتد و همچنین باشگاه اسپانیایی خاطرات شیرینی رقم زد اما هیچ كس دلتنگ او نخواهد شد

برخلاف تصور همه ،خروج دیوید بكهام از رئال مادرید باعث كاهش سود اقتصادی غول اسپانیایی نمی شود.این هافبك توانا در منچستریونایتد و همچنین باشگاه اسپانیایی خاطرات شیرینی رقم زد اما هیچ كس دلتنگ او نخواهد شد.

رئال مادرید حتی با وجود كسب مقام قهرمانی لیگ اسپانیا نمی تواند مانع خروج ستاره انگلیسی شود چون یك قانون تجارت كه در فوتبال هم كاربرد دارد می گوید شما برای كسب موفقیت های خارج از زمین فوتبال باید در یك تیم موفق و همیشه پیروز حضور داشته باشید. ستاره جدید گالكسی، طی ۴ سال بازی در رئال مادرید بازار شرق آسیا را تحت كنترل رؤسای باشگاه پایتخت درآورد اما تا فصل اخیر از موفقیت های فوتبالی خبری نبود.

به عبارت بهتر بكهام روز یكشنبه اولین موفقیت خود را در اسپانیا جشن گرفت. بازیكنانی مانند «دیوید» می توانند در فوتبال اسپانیا موفق باشند اما عده زیادی موافق ورود چنین افرادی به خاك آفتاب سوخته های كاستیل نیستند.

رونالدینیو بلافاصله پس از بكهام راهی دیگر قطب فوتبال اسپانیا شد و همراه بارسلونا ۲ جام قهرمانی لالیگا و لیگ قهرمانان را فتح كرد. تیم كاتالونیا در فوتبال فریاد می كشید و رئال مادرید به كمك بكهام قله های تجارت را یك به یك زیرپا می گذاشت؛ با این حال موفقیت ورزش حكم كیمیا را پیدا كرده بود. وقتی بكهام در سال ۲۰۰۳ رئال مادرید را به بارسا ترجیح داد «فران سوریانو» مدیر اقتصادی كاتالان ها شجاعانه گفت باشگاهش هیچ گاه بابت از دست دادن مرد انگلیسی حسرت نخواهد خورد.

او آن زمان گفت:« ما، بكهام را از دست ندادیم، رونالدینیو را به دست آوردیم كه در میدان و خارج از چمن سبز سود اقتصادی فراوانی نصیب باشگاه كرد.» جالب است بدانید مجله «فوربس» اخیراً منچستریونایتد را با ۷۴۰ میلیون یورو سرمایه، ثروتمند ترین باشگاه دنیا معرفی كرد و رئال مادرید (دیگر مقصد حرفه ای دیوید) نیز ۵۲۸ میلیون یورو سرمایه اندوخته و در رتبه دوم جای دارد. تیم سوم، آرسنال ۴۶۶ میلیون یورویی نام دارد؛ با این حال رئال مادرید با پرداخت ۲۰۲ میلیون یورو به بازیكنانش (این رقم در سال مالی گذشته، ۱۸۶ میلیون یورو گزارش شد.)

به واقع ثروتمندترین باشگاه دنیا محسوبمی شود. به این مسایل سودحاصل از بلیت فروشی و جذب بازیكنان جدید را نیز بیفزایید اما كلید توصیف رئال را باید در پول حاصل از قراردادهای پخش بازی ها جست وجو كرد.

مادریدی ها همراه بارسا و میلان مدت ها است از این طریق سود زیادی كسب می كنند؛ در حالی كه انگلیسی ها فقط سال گذشته متوجه شدند درآمدزایی اصلاً سخت نیست. توان باشگاه ها غیر انگلیسی در جذب سرمایه بیشتر به نظر می رسد.

در این زمینه بكهام به تنهایی فراتر از هر باشگاهی عمل می كنند. «فوربس» در آمار دیگری اعلام كرد این چهره جنجالی درآمدی حدود ۲۰ میلیون دارد و پرنفوذ ترین ستاره دنیای فوتبال محسوب می شود؛ هرچند هنوز «تایگر وودز» گلف بار مشهور آمریكایی با ۶۰ میلیون دلار برتر از «بكس» در صدر تمام ورزشكاران قرار دارد. هیچ كس در این نكته كه بكهام یك چهره اقتصادی بزرگ به حساب می آید، شك ندارد.

افرادی مانند دیوید در دوران بازنشستگی هم می توانند الگوی جوانان ومشاور اقتصادی باشگاه های بزرگ باشند. رئال مادرید هم بدون او ضرر نخواهد كرد؛ البته اگر به شیوه همیشگی خود عمل كند. باید اذعان داشت در فوتبال افراد همه فن و حریفی مانند «تایگر وودز» و «مایكل جردن» كه بتوانند یك تنه بازار اقتصاد و ورزش را قبضه كنند، وجود ندارند.

بكهام به اندازه ۲ ستاره آمریكایی تأثیرگذار نیست چون از رموز خاص «جردن» و «وودز» اطلاع ندارد. دلیل، واضح به نظر می رسد. او در ورزشی ایفای نقش می كند كه در آمریكا چندان محبوب نیست و شاید به همین خاطر اندكی از ۲ ستاره مورد اشاره عقب افتاده است.

آنری را در نظر بگیرید؛ ستاره فرانسوی در صورت گسترش توانایی های تبلیغاتی چهره مقبول تری نسبت به بكهام خواهد یافت. «تی تی » آرسنال اكنون در انگلستان بیش از بكهام تأثیرگذار نشان می دهد.



همچنین مشاهده کنید