چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

۳ سال بعد انتقام


۳ سال بعد انتقام

امیر قلعه نویی به خاطر اخراج در بازی با ازبكستان در این مسابقه حضور ندارد ولی تیم ایران دارای چنان پتانسیلی است كه در صورت چیدمان صحیح نفرات خود نیاز چندانی به حضور سرمربی در كنار زمین هم ندارد, تازه به نظر می رسد در غیاب قلعه نویی كه نشان داده روی اعصاب خود كنترل چندانی ندارد, آرامش بیشتری بر تیم ملی درون زمین حاكم خواهد شد

بعدازظهر امروز برای ششمین بار در تاریخ جام ملت های آسیا مقابل چین قرار می گیریم. مصافی كه به احتمال فراوان تكلیف سرگروهی در آن مشخص می شود و اگر تیم ایران بتواند تیم پرجمعیت ترین كشور جهان را شكست دهد با توجه به قدرت ناچیز مالزی، سرگروهی و ادامه حضور در كوالالامپور در مراحل حذفی هم نصیب سفیدپوشان كشورمان خواهد شد.

دست بر قضا آخرین رویارویی ۲ تیم هم به دوره قبلی جام ملت ها در كشور چین بازمی گردد. جایی كه در مرحله نیمه نهایی تیم ایران اسیر ناداوری و برخی بی تجربگی ها شد تا در نهایت با شكست مقابل میزبان در ضیافت پنالتی ها از رسیدن به مرحله نهایی باز بماند و امروز فرصت مناسبی است تا ملی پوشان كشورمان انتقام آن شكست را هم از چینی ها بستانند.

از آن مجموعه تیم ملی همچنان مهدوی كیا، كریمی، رحمان، كعبی، مبعلی، نصرتی، عنایتی، نكونام و مهدی رحمتی در تیم فعلی حضور دارند و می توانند كلی انگیزه مضاعف داشته باشند. هرچند چینی ها در دیدار اول حسابی گرد و خاك كردند و با زدن ۵ گل به میزبان برای سایر مدعیان شاخ و شانه كشیدند ولی دسته گل چشم بادامی ها بیشتر مرهون ضعف مالزی بود تا قدرت آنها و برای سنجش واقعی عیار تیم »ژو گوانگو« امروز ایران می تواند یك امتحان سخت و نفسگیر باشد.

هرچند امیر قلعه نویی به خاطر اخراج در بازی با ازبكستان در این مسابقه حضور ندارد ولی تیم ایران دارای چنان پتانسیلی است كه در صورت چیدمان صحیح نفرات خود نیاز چندانی به حضور سرمربی در كنار زمین هم ندارد، تازه به نظر می رسد در غیاب قلعه نویی كه نشان داده روی اعصاب خود كنترل چندانی ندارد، آرامش بیشتری بر تیم ملی درون زمین حاكم خواهد شد.

از كوالالامپور خبر می رسد كه امیر قلعه نویی قرار است جهت پرهیز از خستگی و فرسودگی نفرات تغییراتی در تركیب تیم ملی ایجاد كند. فقط امیدواریم تغییرات مد نظر سرمربی بر خلاف تركیب اولیه بازی با ازبكستان در راستای تخریب تیم و بستن فضای تهاجمی تیم نباشد.

● آزمون دفاعی

گرچه مالزی حریف ضعیفی بود و با ۵ گل چینی ها به این تیم نمی توان نمره واقعی به قدرت تهاجمی چینی ها داد ولی به هر حال آنچه در مصاف اول از شاگردان ژو گوانگو به چشم آمد توان سرعتی و فیزیكی بالا در خط حمله بود و دقیقاً نقاط قوت چین در خط حمله در مناطقی است كه ما هنوز در آن عیار نخورده ایم.

شماره ۱۵ چین (وانگ دونگ) یك گوش راست سرعتی است كه مقابل مالزی به دفعات با كمك سان جی های باتجربه جناح چپ میزبان را هدف حملات سرعتی خود قرار داد و چندین و چند توپ خطرناك از این جناح روی دروازه ارسال كرد و در عین حال تیم ایران بابت جناح چپ خط دفاعی خود هنوز دغدغه هایش رفع نشده و امروز فریدون زندی یا هر كس دیگری كه در این منطقه قرار بگیرد حسابی تحت فشار قرار خواهد گرفت و باید دید از زیر این فشار چگونه خارج می شود. از طرف دیگر مهاجم نوك چین یعنی هان پنگ با قد و قواره بلند و پروازهای قدرتی خود به هنگام زدن ضربات سر می تواند مدافعان میانی تیم ایران را به چالش بكشد تا بدانیم آیا واقعاً زوج حسینی - رحمان در این منطقه كارایی لازم را دارند یا جهت رویارویی با مهاجمان سرزن حریفان باید تدابیر دیگری اتخاذ كنیم.

● چپ ایران هنوز لنگ می زند

همان طور كه پیش بینی می شد غلامرضا عنایتی مقابل ازبكستان در نقش گوش چپ به میدان رفت و در پایه ریزی حملات اصلاً چهره موفقی نداشت، تقصیر او هم نیست چون تخصصی برای بازی در این منطقه ندارد و به نظر می رسد ایران برای دیدار امروز باید به فكر حل این مشكل با جابه جایی نفرات باشد. شاید مهرزاد معدنچی این بار از ابتدا در تركیب تیم قرار بگیرد تا لااقل یك چپ پای تخصصی در یك سوم دفاعی چین داشته باشیم.

از طرف دیگر گفته می شود كه شاید جواد كاظمیان به این سمت منتقل شود البته اگر قرار است كه یك غیر چپ پا در این منطقه به كار گرفته شود پیشنهاد می كنیم از بین مبعلی یا كریمی یك نفر در سمت چپ مورد استفاده قرار گیرد. حداقل اینكه مبعلی با ارسال های دقیق یا شوت های محكمش می تواند درصدی از مشكلات این جناح را حل كند یا علی كریمی هم با دریبل های خود به كمك تیم ملی بیاید. حضور علی كریمی در سمت چپ با توجه به شناخت كامل آسیایی ها و چینی ها از او موجب متمایل شدن عناصر دفاعی حریف به این منطقه خواهد شد تا لااقل سمت راست و مركز خط هافبك با تراكم كمتر مدافعان روبرو شود.

● آن شوت های مهدی

در طول تاریخ فوتبال ایرانی تاكنون ۱۸ بازی رسمی با چین داشته ایم كه در این مدت صاحب

۱۱ پیروزی، ۳ تساوی و ۴ باخت شده ایم. ۳۲ گل زده ایم و ۱۷ گل هم دریافت كرده ایم. غلامرضا فتح آبادی، علی دایی و كریم باقری با ۳ گل زده بهترین گلزنان ما مقابل چین هستند و مهدی مهدوی كیا، فرشاد پیوس و علی اصغر مدیرروستا با ۳ گل در مكان بعدی جای دارند.

جالب اینكه هر ۲ گل مهدوی كیا در یك مسابقه (مقدماتی جام جهانی ۹۸) در دالیان با شوت های سركش جوان اول آن روزهای فوتبال ایران و كاپیتان امروز تیم ملی به دست آمده است. شوت های دالیان مهدی هنوز هم در تیتراژ برخی برنامه های ورزشی به چشم می خورد و امیدواریم كه كاپیتان تیم ملی امروز هم بتواند از فرصت های خود استفاده كرده و با وجود بازی در خط دفاعی ضربات لازم را بر پیكر چشم بادامی ها وارد كند.



همچنین مشاهده کنید