پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

یارگیری های لیون, چنگی به دل نمی زد


یارگیری های لیون, چنگی به دل نمی زد

در نخستین نگاه به كارنامه فابیو گروسو درمی یابیم بازیكنی كه در تمام دیدارهای تیم ملی ایتالیا در جام جهانی از سوی لیپی به عنوان یك مدافع چپ به كار گرفته می شد تا سال ۲۰۰۱ در میانه زمین و در نقش یك هافبك هجومی كار می كرد, به همین خاطر از نظر هجومی, او یك بازیكن موفق بود در حالی كه از نظر دفاعی گاهی تا سطح یك بازیكن متوسط نزول می كرد

اولاس برای پر كردن جای خالی آبیدال كه با تیم ملی فرانسه به فینال جام جهانی ۲۰۰۶ رسید، فابیو گروسو مدافع اینتر، بازیكنی كه با به ثمر رساندن آخرین پنالتی بر قهرمانی ایتالیا در آلمان، مهر تأیید زد را به ژرلان آورده است اما اینكه او بتواند از عهده چنین كاری برآید، جای سؤال دارد.رفتن نایب قهرمان، آمدن قهرمان جهانتعویض یك نایب قهرمان جهان با بازیكنی كه فاتح جام جهانی است، روی كاغذ باید و می تواند یك اقدام پرسر و صدا و یك انتقال بزرگ جلوه نماید.در این رهگذر، با جذب فابیو گروسو،ملی پوش ایتالیایی تیم اینتر، برای پر كردن جای خالی اریك آبیدال، ژان میشل اولاس، رییس لیون بر نكته بالا انگشت نهاده و تأكید می كند.

از منظر رسانه ای ورود بازیكنی كه با تیم ملی ایتالیا در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان به مقام قهرمانی دست یافته است به نوبه خود فرصت مناسب و لقمه دانه درشتی برای باشگاه لیون و مرد همه كاره اش، اولاس به حساب می آید كه اگر به جای فابیو گروسو با مدافع چپپاری سن ژرمن، سیلوین آرماند به توافق رسیده بود، بدون تردید صاحب چنین شرایطی نمی شد اما با وجود همه این حرف ها، حتی با آمدن نام شناخته شده ای چون گروسو به ژرلان یارگیری لیون، یعنی به خدمت گرفتن ۳ بازیكن دیگر به نام های متیو بودمر، كادر كیتا و كادر بلهاج، در مجموع چندان مؤثر و چشمگیر جلوه نمی كند حتی به باور برخی كارشناسان، ناامید كننده به نظر می رسد.

البته اولاس می تواند از نظر مالی فروش ۱۵ میلیونی آبیدال به بارسا و خرید ۷ میلیونی گروسو از اینتر را یك اقدام پرسود قلمداد كند اما بلافاصله باید پرسید: از نظر ورزشی، كیفی و تاكتیكی در چنین جابه جایی، لیون و اولاس برنده هستند؟

در نخستین نگاه به كارنامه فابیو گروسو درمی یابیم بازیكنی كه در تمام دیدارهای تیم ملی ایتالیا در جام جهانی از سوی لیپی به عنوان یك مدافع چپ به كار گرفته می شد تا سال ۲۰۰۱ در میانه زمین و در نقش یك هافبك هجومی كار می كرد، به همین خاطر از نظر هجومی، او یك بازیكن موفق بود در حالی كه از نظر دفاعی گاهی تا سطح یك بازیكن متوسط نزول می كرد. با توجه به قد و قامت و توان بدنی این بازیكن (۹۰/۱ قد - ۷۹ كیلوگرم وزن) به طور بالقوه باید یك مدافع كامل و تمام عیار از كار درآید اما به خاطر خصوصیت هجومی، حتی با رسیدن به تیم ملی نیز گاه در جایگیری ها و واكنش های خود با مشكل روبرو بود.

گروسودر این باره گفت: «واقعیت این است، در سال های اولیه با قرار گرفتن در نقش یك مدافع از نظر روحی، با مشكل روبرو بودم درواقع رفتار و واكنش هایم را باید عوض می كردم و این كار دشواری بود.»از سوی دیگر و با توجه به اعتراف این بازیكن در جام جهانی ۲۰۰۶ شاهد واكنش های با تأخیر و گاه جا ماندن های او مقابل حریفان سرعتی بودیم، در حالی كه در آلمان، فابیو گروسو به عنوان یك پدیده خود را معرفی كرد و همراه با كاناوارو و ماتراتزی، از عوامل اصلی موفقیت های تیم ملی ایتالیا به حساب می آمد.با نگاهی به گذشته و عملكرد گروسو در جام جهانی ۲۰۰۶ به درستی این ادعا می رسیم.

در دیدار با استرالیا و در شرایطی كه بازی با تساوی به پایان خود نزدیك می شد، حضور او از سمت چپ و پنالتی كه درست یا نادرست از سوی داور اعلام شد، صعود ایتالیا را تضمین كرد چراكه توتی از روی نقطه پنالتی، تنها گل بازی را به ثمر رساند. در نیمه نهایی، مقابل آلمان گل اول ایتالیا را این بازیكن به ثمر رساند و در نهایت در فینال هم او بود كه با به ثمر رساندن آخرین پنالتی به قهرمانی ایتالیا مهر تأیید زد.

پس می بینیم فابیو گروسو در ۳ دیدار آخر تا چه اندازه در قهرمانی ایتالیا نقش داشت و شادی پس از گل او كه سرش را به چپ و راست تكان می داد و می دوید، به عنوان یكی از صحنه های ماندگار در تاریخ جام جهانی به ثبت رسیده است.

● درخشش در جام جهانی، نزول در سری A

گروسو در ۲۳ سالگی، وارد فوتبال حرفه ای شد. ۳ فصل را در سری B با تیم «چیتا» سپری كرد و سپس موردتوجه گیدولین قرار گرفت و به عضویت پالرمو در سری A در آمد. با انتخاب در تیم ملی ستاره اقبال او درخشیدن گرفت و سرانجام در جام جهانی ۲۰۰۶ به بزرگترین افتخاری كه آرزوی هر فوتبالیسیتی به حساب می آید، یعنی قهرمانی جهان دست یافت.

پس از جام جهانی بلافاصله از سوی اینتر موردتوجه قرار گرفت و با ۵ میلیون یورو به عضویت این تیم درآمد اما در فصلی كه اینتر، یكه تاز سری A بود و بهترین عملكرد ۲ دهه اخیر خود را برجای نهاد، گروسو یك بازیكن متوسط بود و پس از مصدومیت از نیم فصل دوم جای خود را به عنوان یك مدافع ثابت به «ماكسول» برزیلی داد.

گروسو در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ در ۲۳ بازی، اینتر را در سری A همراهی كرد و ۲ گل هم به ثمر رساند. ۵ بازی در جام حذفی و یك گل زده و سپس ۶ بار حضور در لیگ قهرمانان اروپا را نیز باید به كارنامه او اضافه كرد.

با نگاهی گذرا به عملكرد گروسو در اینتر، درمی یابیم كه قهرمان جهان فصل درخشانی را در فوتبال ایتالیا سپری نكرده است چراكه در غیر این صورت قهرمان سری A كه برای فصل آینده نیز خواب و خیالاتی در سرمی پروراند، به این راحتی او را از دست نمی داد.

در این رهگذر، می توان درخشش گروسو را با عملكرد بازیكنی به نام سالواتوره اسكیلاچی درجام جهانی ۹۰ مقایسه كرد. او كه بازیكن بی نام و نشانی بود، در این جام جهانی با به ثمر رساندن ۶ گل بسیار باارزش، به عنوان یك پدیده شناخته شد اما به مصداق دولت مستعجل اسكیلاچی، خیلی زود از فوتبال و ذهن فوتبالدوستان حذف شد و اینك تنها به عنوان گلزن و پدیده جام ۹۰ نام او در تاریخ جام جهانی ثبت شده است.

● جای خالی آبیدال چگونه پر می شود؟

به هر حال از لیون به عنوان قهرمان ۶ دوره فوتبال فرانسه و از فابیو گروسو كه قهرمانی جهان را یدك می كشد و قرار است به جای اریك آبیدال بازی كند، توقع و انتظار فراوان است و اما اینكه ملی پوش ایتالیا تا چه اندازه بتواند در لیون شایسته و با قدرت ظاهر شود، از هم اینك علامت سؤال وجود دارد و بسیاری بر این باور هستند كه با رفتن آبیدال و پیوستن مالودا به چلسی جناح چپ لیون از كار خواهد افتاد و یارگیری های این فصل اولاس - دست كم تا این جای كار- را برای تأیید ادعای خود، مطرح می كنند.



همچنین مشاهده کنید