پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

دور زدن، ممنوع!


دور زدن، ممنوع!

بسیاری از ما در روز با افرادی روبرو می شویم که برای رسیدن به اهدافشان از هر حربه ای استفاده می کنند برخی مواقع این افراد حتی نزدیک ترین افرادشان را دور می زنند یعنی به قول خودمان …

بسیاری از ما در روز با افرادی روبرو می شویم که برای رسیدن به اهدافشان از هر حربه ای استفاده می کنند برخی مواقع این افراد حتی نزدیک ترین افرادشان را دور می زنند یعنی به قول خودمان می پیچانند!

در برخی مواقع افراد به حق خودشان قانع نیستند و یا فکر می کنند حقی دارند که به آنها نرسیده است; در این مواقع افراد انتظار دارند برخلاف زحمتی که کشیده اند به جایی برسند. بنابراین خیلی راحت برای رسیدن به مدارج بالاتر افراد را دور می زنند.

در روانشناسی این موضوع در باب فاصله میان میل و حق بررسی می شود یعنی هر کسی تلاش کرده باشد به نتیجه می رسد اما آن کسی که برخلاف تلاشش با رشوه، پارتی و یا دور زدن دیگران دنبال رسیدن به مدارج بالاست فاصله میان حق و میلش را قبول ندارد. یعنی فرد حاضر نیست بپذیرد میان آن چیزی که تمایل به داشتنش دارد و آن چیزی که با تلاش به آن می رسد و حقش است تفاوت وجود دارد.بنابراین اگر فرد را در این زمینه توجیه نکنیم خیلی راحت حق کس دیگری را ضایع می کند یا به قول خودمان یک نفر را در روابط اجتماعی برای رسیدن به اهدافش دور می زند.

در برخی مواقع ضعف های درونی افراد عاملی است برای دور زدن افراد در جامعه یعنی ممکن است آموزش ها و همچنین تربیت درست به فرد داده شده باشد اما فرد خودش احساس می کند که باید بیشتر از آن چیزی که حقش است به خواسته هایش برسد.

این مسئله در درجه اول به تربیت خانواده ها برمی گردد که چگونه در دوران کودکی فرزندانشان را تربیت کنند تا به حقش قانع باشد که وقتی بزرگ شد نیاز نباشد برای رسیدن به هر درجه ای از نردبان دیگران بهره بگیرد; از سوی دیگر آموزش هایی که در دوران مدرسه به بچه ها داده می شود آنقدر جامع و کامل نیست تا بتواند راهگشای آنها باشد به عنوان مثال مساله دور زدن دیگران از نظر اعتقادی و شرعی در مدارس به کودکان آموزش داده نمی شود.

معمولا در کتاب های درسی بچه ها موضوعات مختلف اخلاقی وجود دارد اما تشریح این موضوعات معمولا با ضعف هایی مواجه است. اگر بتوانیم این موضوعات را حتی به خانواده ها منتقل کنیم آنها می توانند کودکانشان را با این موضوعات و به خصوص روابط اجتماعی صحیح در جامعه آشنا کنند.

اما در برخی مواقع ضعف های درونی افراد عاملی است برای دور زدن افراد در جامعه یعنی ممکن است آموزش ها و همچنین تربیت درست به فرد داده شده باشد اما فرد خودش احساس می کند که باید بیشتر از آن چیزی که حقش است به خواسته هایش برسد. این ضعف های درونی از طریق برخی فیلم ها و وسایل ارتباط جمعی می تواند پررنگ تر شود به عنوان مثال در یک فیلم یک شخصیت محبوب تمام رفتارهای ضداجتماعی از جرم و جنایت گرفته تا رشوه، دورزدن و ... را انجام می دهد; فرد به خاطر علاقه شدیدی که به این شخصیت دارد رفتارهای ضداجتماعی این هنرپیشه را مثبت تلقی می کند و ممکن است برای اینکه همزادپنداری با این شخصیت کند همان رفتارهای غیراجتماعی را در جامعه انجام دهد که مسئله دورزدن هم می تواند منشایی این چنینی داشته باشد.



همچنین مشاهده کنید