پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

درباره گرفتگی بینی


درباره گرفتگی بینی

گرفتگی بینی کمتر از آبریزش بینی باعث دردسر، ولی به همان اندازه در درمان آن ناتوانیم. برخی از علل گرفتگی بینی عبارتند از:
ویروس ها. گرفتگی بینی، در پی سرماخوردگی یا آنفلوآنزا،

گرفتگی بینی کمتر از آبریزش بینی باعث دردسر، ولی به همان اندازه در درمان آن ناتوانیم. برخی از علل گرفتگی بینی عبارتند از:

ویروس ها. گرفتگی بینی، در پی سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، امری عادی است. غالباً، نشانه ها و علائم دیگری -مانند سرفه، گلودرد یا تب- نیز با گرفتگی بینی ناشی از ویروس ها همراه هستند.

حساسیت ها. گرفتگی بینی ممکن است ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا (مانند گرد و غبار، گرده گیاهان یا مو و پوست حیوانات خانگی) باشد. در پاسخ به این مواد، مجاری بینی تحریک و متورم می شوند (رینیت آلرژیک).

التهاب غیرآلرژیک عروق خونی بینی (رینیت وازوموتور). گرفتگی بینی، ممکن است ناشی از انبساط عروق خونی بینی باشد. این وضعیت، می تواند هنگام ورزش سنگین یا در نتیجه عوامل محیطی - مانند دود سیگار یا هوای تهویه شده در فضاهای بسته - پیش آید. در برخی از مردم، فشار روحی، به تنهایی، می تواند آغازکننده رینیت وازوموتور باشد.

گاهی، گرفتگی بینی ناشی از نوعی اشکال ساختمانی در غضروف و استخوان دیواره بین دو طرف بینی - مثلاً در نتیجه شکستگی بینی در سال ها دور- یا رشد زوایدی چون پولیپ در داخل بینی باشد.

• درمان گرفتگی بینی

علاوه بر فین کردن، اقدامات زیر نیز در این موارد مفیدند:

تنفس در بخار آب دوش گرم، به نرم شدن ترشحات کمک می کند. همچنین، می توانید از بخار آبی، که از کتری یا آب در حال جوشیدن بیرون می آید، تنفس کنید. باید لااقل به مدت ۱۰ دقیقه این کار را ادامه دهید، تا موثر واقع شود.

مایعات فراوان - مانند آب، آب میوه یا چای- بنوشید. از نوشیدن مایعات کافئین دار، که موجب کم آبی و تشدید علائم می شوند، بپرهیزید.

برای رقیق کردن ترشحات بینی، می توانید از اسپری های آب نمک (که می توان، بدون ارائه نسخه، از داروخانه تهیه کرد) یا مایعات شست وشوی بینی استفاده کنید.

•از داروهای ضدپرخونی خوراکی، ترجیحاً به اشکال شربت و قرص، استفاده کنید. اسپری های ضدپرخونی ممکن است مفید باشند، ولی بیشتر از سه روز نباید از آنها استفاده کرد، زیرا ممکن است موجب تشدید گرفتگی در پی قطع دارو شده و حتی در برخی از افراد مخاط بینی را تحریک کنند. تمام داروهای (خوراکی یا موضعی) ضد پرخونی می توانند اثر محرک داشته، در برخی از افراد موجب افزایش فشار خون شوند.

mayoclinic.com



همچنین مشاهده کنید