شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

امیدواریم پیش برویم


امیدواریم پیش برویم

با حضور امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی ضلع سوم مثلث فوتبال نیز شكل گرفت تا كار اصلی برای حضور موفق در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا آغاز شود

فوتبال ایران بعد از این كه جام جهانی را با فراز و نشیب فراوان سپری كرد دچار تحولات گسترده ای در سطوح مختلف شد. روی كار آمدن كیومرث هاشمی به عنوان سرپرست فدراسیون و حضور داریوش مصطفوی به عنوان دبیر كل با پیشینه ای كاملاً موفق نشانه هایی بود تا این رشته پرطرفدار به نوعی به آرامش برسد و دغدغه های علاقه مندان پرشمار فوتبال در ایران برطرف شود.

با حضور امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی ضلع سوم مثلث فوتبال نیز شكل گرفت تا كار ●اصلی برای حضور موفق در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا آغاز شود.

تیم ملی ایران در گروه B این رقابت ها با تیم های سوریه، كره جنوبی و تایوان همگروه است.

تیم ملی كشورمان در اولین بازی در مرحله مقدماتی این بازی ها موفق شد در زمان حضور برانكو تیم تایوان را چهار بر صفر مغلوب كند. آندرانیك تیموریان، مهرزاد معدنچی ۲ گل و علی دایی در این دیدار تیم ملی را به چهار گل رساندند.

در همین زمان كره جنوبی نیز با پیروزی دو بر یك مقابل سوریه در خاك حریف به اولین پیروزی خود رسید و نشان داد یكی از مدعیان اصلی صعود به شمار می رود.

در روز دوم مسابقات ایران و كره جنوبی استراحت داشتند و سوریه با چهار گل تایوان را مغلوب كرد.

تیم ملی ایران برای صعود از این گروه كار آسانی را در پیش نخواهد داشت. اگر چه سوریه در روز نخست این بازیها دو بر یك مغلوب كره جنوبی شد اما فوتبال این كشور نیز به تبعیت از سایر كشورهای خاورمیانه با پیشرفت چشمگیری روبه رو شده است. سرمایه گذاری سوری ها روی فوتبال نشان از اهمیت این رشته پرطرفدار در سوریه دارد.

برای اثبات این موضوع كمی به عقب برمی گردیم رقابت های لیگ قهرمانان آسیا؛ الكرامه به عنوان نماینده سوریه با تیم صباباتری همگروه بود. نماینده كشورمان در مصاف با این تیم در هر دو بازی رفت و برگشت در صباشهر و خاك حریف شكست خورد تا از صعود به مرحله بعدی بازماند. این موضوع معیار خوبی برای ارزیابی فوتبال سوریه می باشد كه این تیم موفق شد صباباتری را كه از بازیكنان سرشناسی برخوردار بود مغلوب كند.

اگر نگرش ما نسبت به این تیم به عنوان یك تیم درجه دوم آسیا باشد سخت در اشتباه هستیم. در حالی كه تیم ملی ما در هفته جاری تمرینات خود را با نفرات جدید آغاز كرده است تیم ملی سوریه از روز ۲۱ تیر ماه زیر نظر میروسلاو رادینویچ سرمربی یوگسلاو تمرینات خود را برای دیدار با ایران آغاز كرده و حتی دو دیدار تداركاتی نیز با تیم های عراق و اردن برگزار كرده است. سوریه برای دیدار با ایران در روز ۲۵ مرداد ماه لحظه شماری می كند. در تیم ملی سوریه بازیكنانی نظیر علی دیاب، فریس اسماعیل، جهادالحسین، محمد امینه، زیادشابو، رجا رافی و مهر السعید حضور دارند.

●راه ما

تیم ملی در شرایطی نه چندان مطلوب باید به مصاف سوریه برود. بازیكنان خسته از اردوهای بلند مدت و حضور در جام جهانی بار دیگر در روزهایی كه اكثر تیم ها بدنسازی می كنند باید پا به میدان بگذارند. حضور بازیكنان جدید در تیم ملی نیز باعث می شود تا چهره جدید تیم ملی با تركیب حاضر در جام جهانی تفاوت اندكی داشته باشد و تلفیق نفرات جدید با نفرات قبلی یكی از فاكتورهایی است كه باید به آن توجه بسیاری شود.

البته با توجه به فرصت باقی مانده و حضور یكی از بهترین مربیان بدنسازی در كادر تیم ملی قطعاً این معضل برطرف خواهد شد.

تیم ایران از ۲۵ مرداد تا ۱۵ شهریور ماه باید سه بازی حساس با تیم های سوریه در تهران، كره جنوبی در سئول و سوریه در دمشق برگزار نماید. در این فاصله كم تیم ایران باید نیروی خود را به گونه ای تقسیم كند تا دچار مشكل نشود. البته قطعاً اسكلت تیم ملی متشكل از بازیكنان حاضر در جام جهانی خواهد بود زیرا در این فرصت اندك زمان آزمایش از تمامی استعدادهای فوتبال مقدور نیست و قلعه نویی باید این نكته را مدنظر قرار دهد.

●كره جنوبی حریف اصلی

بعد از دیدار ۲۵ مرداد تیم ملی راهی سئول می شود تا با كره جنوبی مصاف دهد. تیم ملی كره جنوبی شاید موفق ترین تیم آسیایی در جام جهانی بود. آنها بعد از یك پیروزی مقابل توگو و تساوی یك بر یك برابر فرانسه قهرمان جهان در سال ۱۹۹۸ در آستانه صعود به مرحله بعدی قرار گرفتند اما شكست دو بر صفر مقابل سوئیس آرزوهای شیاطین سرخ آسیا را بر باد داد.

آنها نسبت به سایر تیم های آسیایی در جام جهانی با رهبری دیك ادوكات متحول شده بودند. آنها با تجربه مقام چهارمی در دوره قبلی پا به این مسابقات گذاشتند. بعد از جام جهانی ۲۰۰۶ این تیم با رفتن دیك ادوكات شرایطی مثل ایران را پیدا كرد. البته آنها خیلی سریع با پیم وربیك دستیار ادوكات قرار داد امضاء كردند تا خود را برای حضور در جام ملت های آسیا آماده كند.

وربیك با بلندپروازی از هم اكنون به فكر قهرمانی در جام ملت های آسیاست. وی در این باره گفت: هدف ما كسب عنوان قهرمانی در جام ملت های ۲۰۰۷ است.

بلافاصله بعد از این كه سرمربی كره جنوبی مشخص شد تمرینات تیم ملی كره جنوبی در مركز پاجو آغاز شد. این مربی ۵۰ ساله هلندی تا زمان برگزاری بازی های ۲۰۱۰ جام جهانی آفریقای جنوبی با فدراسیون فوتبال كره جنوبی قرارداد دارد.

وی با خوش بینی اعتقاد دارد خاطرات جام جهانی ۲۰۰۲ را در جام جهانی ۲۰۱۰ برای مردم كره جنوبی تكرار می كند تا این كشور به جمع ۱۶ تیم مرحله دوم جام جهانی ۲۰۱۰ راه یابد.

وی در این باره تأكید كرد: بازیكنان ما در جام جهانی ۲۰۰۶ مرتكب اشتباهاتی شدند، اما باید این اشتباهات را تجزیه و تحلیل كرده و برای مراحل بعدی كه در پیش رو داریم آنها را برطرف كنیم.

كره جنوبی برای رسیدن به آمادگی هر چه بیشتر دیدار تداركاتی را با ژاپن برگزار می كند كه این دیدار می تواند دستاوردهای زیادی برای كره جنوبی تا پیش از دیدار با ایران به ارمغان بیاورد.

یكی از اهداف اصلی وربیك با توجه به ایده هایی كه در ذهن دارد كم كردن فاصله فوتبال كره جنوبی با فوتبال اروپاست. وی در این باره می گوید: از آنجا كه من با فوتبال اروپا كاملاً آشنا هستم قطعاً ایده های خیلی خوبی برای كم كردن فاصله میان فوتبال كره و اروپا دارم و می خواهم بار دیگر سطح فوتبال كره را مثل گذشته بالا ببرم.

●دیدارهای تداركاتی

قطعاً تیم ملی برای رسیدن به انسجام بیشتر باید دیدارهای تداركاتی را در دستور كار خود قرار دهد. باید برای این موضوع تیم هایی برگزیده شوند كه شیوه بازی آنها نزدیك به حریفان ما باشد. در حال حاضر می توان با رایزنی های گسترده یك تیم برجسته اروپایی را به ایران دعوت كرد تا تیم ملی در آزمایش بزرگ مورد ارزیابی قرار گیرد. برای این كار می توان به طور مثال از تیم ملی تركیه دعوت به عمل آورد. آنها در جام جهانی غایب بودند و برای حضور در ایران با مشكلی از بابت خستگی ناشی از حضور در جام جهانی روبه رو نیستند. تركیه می تواند گزینه بسیار مناسبی برای این كار باشد. از این دسته تیم ها در دنیا بسیار هستند كه برای حضور در ایران هزینه زیادی نیز متحمل ورزش كشور نخواهد شد. برای این امر مهم دستگاه ورزش باید تمام امكانات خود را در اختیار فدراسیون فوتبال بگذارد تا در این مقطع فدراسیون فوتبال دچار مشكلی نشود.

در ادوار گذشته بازی های تداركاتی با تیم هایی سازماندهی می شد كه بار فنی برای فوتبال در بر نداشت و تیم های بزرگ نیز به واسطه دریافت مبالغ بالا حاضر به بازی با ایران نمی شدند. امیدواریم در دوره جدید این مشكل نیز با درایت مسئولین مرتفع شود تا پای تیم های بزرگ نیز به ایران باز شود یا حداقل بتوان با آنها در خانه خودشان دیدار كنیم. تاكنون تیم ملی ایران تنها یك بار با حریف بزرگی چون آلمان دیدار داشته و دیگر چنین اتفاقی در دیدارهای تداركاتی رخ نداده است. بازی با تیم های برجسته دنیا می تواند نقش اساسی در پیشرفت فوتبال در كشور داشته باشد.با این اوصاف اكنون فدراسیون فوتبال در حال رایزنی برای یك دیدار دوستانه با یكی از سه تیم امارات ،كویت و اردن است.

حسن حیدری



همچنین مشاهده کنید