جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

قرص پیشگیری از بارداری مشکل تیرویید نمی‌آورد


قرص پیشگیری از بارداری مشکل تیرویید نمی‌آورد

یکی از نگرانی‌های خانم‌ها در خصوص استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری آن است که گمان می‌کنند مصرف قرص‌ها یا آمپول‌های پیشگیری از بارداری باعث مشکلات تیروییدی برای آنها …

یکی از نگرانی‌های خانم‌ها در خصوص استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری آن است که گمان می‌کنند مصرف قرص‌ها یا آمپول‌های پیشگیری از بارداری باعث مشکلات تیروییدی برای آنها می‌شود یا بیماری تیرویید آنها را تشدید می‌کند.

این تصور غلط از آنجا ناشی می‌شود که توصیه‌هایی مانند منع مصرف یا احتیاط در مصرف برخی داروها یا روش‌ها در بیماران تیروییدی، مطرح است. برای همین می‌خواهیم بررسی کنیم برای کسی که مبتلا به بیماری تیرویید است چه روشی مناسب‌تر خواهد بود. قبل از هر چیز یادآوری می‌کنم برچسب بیمار تیروییدی به خودتان نزنید. مقصود از بیماران تیروییدی کسانی هستند که متخصص چنین تشخیصی را در موردشان داده باشد.

اگر شما مبتلا به گواتر ساده (بزرگی غده تیرویید)، کم‌کاری تیرویید یا پرکاری آن هستید هیچ مشکلی درخصوص استفاده از قرص‌های ترکیبی ضدبارداری مانند ال‌دی و تری‌فازیک ندارید. این قرص‌ها تاثیری در عود یا تشدید بیماری تیرویید نخواهند داشت و اگر فرد داروی تیرویید مصرف می‌کند، باعث از بین رفتن یا تضعیف اثر پیشگیری از بارداری قرص‌ها نمی‌شود. طبیعتا در آمپول‌های ترکیبی هم که حالتی شبیه قرص‌های ترکیبی دارند وضع به همین صورت است. اگر خانمی قصد استفاده از آمپول‌های پیشگیری یک ماهه را دارد نباید هیچ نگرانی از بابت تداخل اثر این آمپول‌‌ها و داروهای تیروییدی که مصرف می‌کند داشته باشد. همچنین این آمپول‌ها هیچ اثری در بیماری تیرویید فرد نخواهد داشت.

در دوران شیردهی نیز می‌توانند با خیال راحت از قرص‌های ضدبارداری دوران شیردهی که در داروخانه‌ها موجود است، استفاده کنند. در مورد آمپول‌های سه ماهه پیشگیری هم، چون ماده موثر این آمپول‌ها از ترکیب قرص‌های ضدبارداری دوران شیردهی است، پس این آمپول‌ها نیز تاثیری در بیماری‌های تیرویید ندارند. در مورد مصرف آی‌یودی نیز چون محدوده اثر این روش پیشگیری به داخل رحم محدود می‌شود و با ایجاد یک التهاب استریل درون رحم از بارداری پیشگیری می‌کند، مطمئنا تاثیری در بیماری‌های تیروییدی نخواهد داشت.

در مورد استفاده از کاندوم یا بستن لوله‌های (وازکتومی) آقایان هیچ تداخل عملی با بیماری خاص وجود ندارد.پس آقایان با خیالی آسوده می‌توانند از کاندوم در هر شرایطی استفاده کنند و نگران بیماری خود نباشند. آخرین روشی که در مورد آن توضیح می‌دهم بستن لوله‌ها در خانم‌هاست که در مورد گواترهای ساده بدون هیچ بیماری همراه دیگری، مشکلی ایجاد نمی‌کند و این خانم‌ها نیز می‌توانند عمل بستن لوله‌ها را انجام دهند. در مورد خانم‌هایی که کم‌کاری تیرویید دارند عمل بستن لوله‌ها با تاخیر انجام می‌شود، یعنی ابتدا باید وضعیت تیرویید این خانم به یک حالت باثبات و پایداری برسد و سپس برای عمل بستن لوله‌ها اقدام کند.

در مورد خانم‌های با تیرویید پرکار، بستن لوله‌ها باید با دقت بیشتری انجام شود که خوشبختانه در ایران به دلیل اینکه این عمل در بیمارستان و تحت‌نظر جراح متخصص زنان و متخصص بی‌هوشی انجام می‌شود، به خودی خود این دقت نظر و احتیاط در مورد تمام موارد داوطلب این عمل انجام می‌شود.



همچنین مشاهده کنید