چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ


مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ

در حالیکه کشتی ایران در مسابقات جهانی ۱۹۷۱ صوفیه با دو مدال طلا, یک نقره و یک برنز به مقام نایب قهرمانی جهان رسیده بود در المپیک مونیخ تنها یک مدال برنز کسب نمود

در حالیکه کشتی ایران در مسابقات جهانی ۱۹۷۱ صوفیه با دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام نایب قهرمانی جهان رسیده بود در المپیک مونیخ تنها یک مدال برنز کسب نمود. تیم ایران متشکل از جوادی در ۴۸ کیلو، قربانی در ۵۲ کیلو، خدر در ۵۷ کیلو، سیدعباسی در ۶۲ کیلو، موحد در ۶۸ کیلو، برزگر در ۷۴ کیلو، حاجیلو در ۸۲ کیلو، خرمی در ۹۰ کیلو، انوری در ۱۰۰ کیلو و فیلابی در ۱۰۰+ کیلو، با امیدواری فراوان در المپیک ۱۹۷۲ حضور یافت. ناکامی کشتی گیران ایران در روز اول باعث عدم نتیجه گیری مناسب این تیم شد.

● کارنامه کشتی گیران ایران

▪ ۴۸ کیلو:

ابراهیم جوادی قهرمان جهان در سال های ۶۹، ۷۰ و ۷۱، با سرجیوگونزالز از ایالات متحده در دور اول ۳-۳ مساوی کرد. جوادی پس از این مبارزه راگچاجام سران از مغولستان را در چهار دقیقه و نه ثانیه ضربه فنی کرد. در دور سوم بر صفربایجین ترک (۱۲-۰) پیروز شد و در دورهای چهارم و پنجم مقابل اومه دا از ژاپن و دیمیتریف از شوروی به پیروزی دست یافت. ابراهیم جوادی کشتی گیر شایسته ایران در آخرین پیکار خود برابر نیکولف از بلغارستان قرار گرفت و در حالیکه با یک تساوی قهرمان المپیک می شد با ناداوری (دوران در عرض ۵۰ ثانیه دو اخطار به جوادی دادند) به حریف خود باخت و بر سکوی سوم قرار گرفت.

▪ ۵۲ کیلو:

قربانی نماینده ایران در این وزن در اولین کشتی خود، طی پنج دقیقه و چهل و هفت ثانیه کیومی کاتو از ژاپن را ضربه فنی کرد. حریف دوم وی آرسن الله وردیف از شوروی بود که قربانی در وزن کشی حاضر نشد و از جدول رقابت ها حذف شد.

▪ ۵۷ کیلو:

رمضان خدر کشتی گیر با تکنیک مازندرانی در این المپیک اولین میدان جهانی خود را تجربه کرد و کشتی های خوبی هم گرفت. خدر در دور اول هورست مه یر از آلمان شرقی را ۹-۵ مغلوب کرد. در دور دوم جان ولارده از پرو را ضربه فنی نمود. در سومین مسابقه امریک جیل سینگ از بریتانیا را هم ضربه فنی کرد و در دور چهارم بر حریفی از مغولستان پیروز شد. خدر در دور پنجم به لاژلوکلینگا از مجارستان در یک کشتی جنجالی باخت. در دور ششم هم به هیداکی یاناگیدا باخت و هفتم شد.

▪ ۶۲ کیلو:

شمس الدین سیدعباسی که مدال برنز المپیک قبل و یک طلا و دو نقره قهرمانی جهان را در کارنامه داشت با امید فراوان مسابقه هایش را آغاز کرد. سیدعباسی در اولین کشتی، استانیسلا و توما از چکسلواکی را (۱۴-۰) برد. در دور دوم بر خوزه راموس کوبایی (۷-۰) پیروز شد و در دور سوم حریفی از یونان را با اختلاف ۱۵ امتیاز مغلوب کرد. چهارمین مبارزه او در برابر تولوت فرانسوی بود که آن را هم (۱۲-۲) شکست داد. سیدعباسی در دور پنجم مقابل کیوشی آبه از ژاپن قرار گرفت و در حالیکه قصد انتقام گیری از وی را داشت، متأسفانه مغلوب شد ولی با ۵/۵ نمره منفی در جدول باقی ماند. در دور بعد حریف سیدعباسی، وهبی آکداگ از ترکیه بود که تساوی یا برد با امتیاز از این حریف هم باعث حذف شدنش از جدول می شد و تنها راه پیروزی با ضربه فنی بود ولی سیدعباسی دروزن کشی حاضر نشد و کشتی گیر ترک تا کسب مدال نقره این وزن پیش رفت.

▪ ۶۸ کیلو:

عبدالله موحد قهرمان پنج دوره مسابقات قهرمانی جهان و یک دوره بازیهای المپیک در این دوره با بدشانسی مواجه شد و به علت آسیب دیدگی در اولین مبارزه از ادامه راه بازماند و برای همیشه با دنیای کشتی وداع کرد.

▪ ۷۴ کیلو:

منصور برزگر در نخستین حضور خود در تیم ملی در بازیهای المپیک مونیخ شرکت کرد. او در دور اول استراحت داشت. در دور دوم یوشیدا از ژاپن را ۱۲-۱ شکست داد. در سومین کشتی با میکلوس اوربانوویچ به تساوی رسید و طبق مقررات آن زمان به هر دو کشتی گیر ۲/۵ نمره منفی دادند. برزگر در دور چهارم دست به کار بزرگی زد و یوری گوسف از شوروی (قهرمان جهان در سال ۱۹۷۱) را ضربه فنی کرد. آخرین مبارزه برزگر با آدولف زیگر آلمانی بود که ضربه فنی شد و به مقام پنجم رسید.

▪ ۸۲ کیلو:

علی حاجیلو در این وزن کارنامه خوبی نداشت و با یک مساوی، یک برد و یک باخت، خیلی زود حذف شد.

▪ ۹۰ کیلو:

رضا حسینی خرمی در دور اول، اتین مارتینتی سوئیسی را ضربه فنی کرد. در دومین دیدار ماکوتو کاماتا ژاپنی را ۳-۲ شکست داد و در دور سوم ارنست کنول از آلمان غربی را ۶-۲ مغلوب نمود. در دور چهارم به بن پترسون از ایالات متحده باخت و بعد از تساوی ۲-۲ با کارولی باجکو از مجارستان با هفت نمره منفی به مقام پنجم رسید.

▪ ۱۰۰ کیلو:

ابوالفضل انوری که دو مدال برنز جهان را در کارنامه داشت، در دور اول بر کارل انگل از چکسلواکی ۶-۱ پیروز شد. در دومین کشتی روبرت اینی دایه از سنگال را در دو دقیقه ضربه فنی کرد و در دور سوم توسط بایان مونخ مغولی ضربه فنی شد. در آخرین مبارزه هم با ضربه فنی مغلوب ایوان یاریگین شد و به مقام هفتم رسید. در این وزن ایوان یاریگین کشتی گیر ۲۳ ساله شوروی در هفت کشتی خود تنها ۱۷ دقیقه و ۱۸ ثانیه صرف ضربه فنی کردن حریفان خود کرد و به مدال طلا رسید.

▪ ۱۰۰+ کیلو:

اسکندر فیلابی در دور اول میگوئل زامبرانو از پرو را ۱۶-۲ مغلوب کرد. در دور دوم با کریس تیلور کشتی گیر ۱۸۰ کیلویی آمریکا مبارزه کرد و با دو اخطار بازنده شد. در دور سوم استانیسلاوماکوو یکی از لهستان را ضربه فنی کرد و در دور چهارم بر پیتر گرمر از آلمان شرقی ۳-۲ پیروز شد. فیلابی در کشتی آخر با مدوید روبرو شد و به علت آسیب دیدگی مسابقه را ادامه نداد در حالیکه اگر با امتیاز هم به مدوید می باخت به مدال برنز دست می یافت.

● رده بندی انفرادی وزن های دهگانه

▪ ۴۸ کیلو:

۱) رومن دیمیتریوف (شوروی سابق)

۲) اوگناین نیکولف (بلغارستان)

۳) ابراهیم جوادی (ایران)

▪ ۵۲ کیلو:

۱) کیومی کاتو (ژاپن)

۲) آرسن الله وردیف (شوروی سابق)

۳) کوونگ- هیونگ کیم (کره شمالی)

▪ ۵۷ کیلو:

۱) هیدآلی یاناگیدا (ژاپن)

۲) ریچارد ساندرز (ایالات متحده)

۳) لاژلو کلینگا (مجارستان)

▪ ۶۲ کیلو:

۱) زاگالا و عبدالبکف (شوروی سابق)

۲) وهبی آکداگ (ترکیه)

۳) ایوان کرایستف (بلغارستان)

▪ ۶۸ کیلو:

۱) دان گیبل (ایالات متحده)

۲) کیکو وادا (ژاپن)

۳) روسلان آشورعلی اف (شوروی سابق)

▪ ۷۴ کیلو:

۱) واین ولز (ایالات متحده)

۲) یان کارلسون (سوئد)

۳) آدولف زیگر (آلمان غربی)

▪ ۸۲ کیلو:

۱) لوان تدیاشویلی (شوروی سابق)

۲) جان پترسون (ایالات متحده)

۳) واسیلی یورگا (رومانی)

▪ ۹۰ کیلو:

۱) بن پترسون (ایالات متحده)

۲) گنادی استراخف (شوروی سابق)

۳) کارولی باجکو (مجارستان)

▪ ۱۰۰ کیلو:

۱) ایوان یاریگین (شوروی سابق)

۲) بایان مونخ (مغولستان)

۳) ژوزف شاتاری (مجارستان)

▪ ۱۰۰+ کیلو:

۱) الکساندر مدوید (شوروی سابق)

۲) عثمان دورالیف (بلغارستان)

۳) کریس تیلور (ایالات متحده)



همچنین مشاهده کنید