سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

درآمد میلیونی ستاره های فوتبال در هر دقیقه


درآمد میلیونی ستاره های فوتبال در هر دقیقه

بازیکنان خارجی در ایران درآمدی بیش از ستاره های اروپایی دارند

یک جای کار می لنگد. تیم های لیگ برتری از بازیکنشان استفاده نمی کنند. نه اینکه این بازیکنان را نخواهند، نه اتفاقا خوب هم می خواهند. آنها در فصل نقل و انتقالات نزدیک به ۱ میلیارد از بودجه شان، (یک دهم بودجه شان) را خرج بازیکنان خارجی می کنند؛ پس یعنی می خواهند اما زمان بازی کردن که می رسد آنها را بازی نمی دهند.

از زمانی که دی کارمو در پرسپولیس بود و هیچ چیزی نشد تا زمانی که رینالدو بدون بازی از استقلال رفت و ستاره کوپا آمریکا شد. یک تئوری در مورد خارجی ها وجود دارد؛ اینکه تعداد زیادی از آنها به خاطر حق دلالی جذب می شوند نه چیز دیگر. یعنی زمانی که یک مربی این بازیکنان را قبول می کند به تنها چیزی که فکر نمی کند بازی کردنشان است. به هرحال ۳۵۰ هزار دلار پول زیادی است (تقریبا سقف قراردادهای لیگ برتر) و در هیچ کجای دنیا این قدر راحت پول نمی دهند. حتی بخواهید حساب کنید ۱۰۰ هزار دلار برای یک فصل برای یک بازیکن بی کیفیت هم پول زیادی است.

حالا فکرش را بکنید که بشود خیلی راحت یک بازیکن ۲۰ هزار دلاری را ۳۵۰ هزار دلار فروخت. فقط این وسط باید مدیر و مربی هماهنگ باشند تا همه چیز حل شود. آن وقت به آن بازیکن ۴۰ هزار دلار (۲ برابر قیمتش) می دهند و ۳۱۰ هزار دلار می ماند برای مربی و مدیر. البته هیچ وقت اتفاقی از این دست در لیگ برتر ثابت نشده، چون نه بازیکنان روی تنشان اتیکت (قیمت اصلی) دارند و نه اجازه فاش شدن قیمت قراردادشان با باشگاه ها وجود دارد اما به هر حال اتفاق بدی در حال رخ دادن است. در حال حاضر ۳۸ بازیکن خارجی از ۱۶ ملیت متفاوت در لیگ برتر ایران فعالیت می کنند که ما سعی کردیم تعداد دقایق بازیشان را در این فصل به دست بیاوریم و به کیفیتشان برسیم. البته باتوجه به تعداد دقایقی که بازی کرده اند مبلغی که برایشان پرداخت شده است را هم پیدا کردیم. در این میان تیم هایی مانند ذوب آهن، داماش و نفت تهران به دلیل اینکه استفاده مناسبی از بازیکنانشان داشته اند از فهرست حذف شده اند.

● بازیکن بورکینافاسویی پرسپولیس رکورد دستمزد کاکا در رئال مادرید را شکسته

ممدو حال

ممدوتال اصل جنس است؛ یعنی خود آن موردی که باید درموردش صحبت شود. او طی سال های اخیر تا دلتان بخواهد باشگاه عوض کرده و از این شاخه به آن شاخه پریده. خبری از بازی در باشگاهی خیلی ویژه در کارنامه اش نیست و خب نمی توانید انتظار داشته باشید که او خیلی بازیکن ویژه ای باشد. او البته توضیح جالبی درمورد جا به جا شدن هایش دارد؛ یعنی او قبول ندارد که از بی کیفیتی اش است که جایی نمی ماند. «پیشنهادات زیادی در پایان هر فصل به من می شد و خودم هم دوست دارم با فضای کاری جدید آشنا شوم.»

تال ۲۹ ساله سابقه بازی در لیگ های پرتغال، مراکش، لوکزامبورگ، تونس و ترکیه را دارد. او در ۱۰ سال عمر فوتبالش ۹ باشگاه تغییر داده و می شود قسم خورد که مدیر برنامه های ویژهی دارد. او در شش کشور مختلف بازی کرده و البته کارنامه ای نداشته که هیچ کدام از تیم ها حفظ کنند. لیگ پرتغال البته یک استثنا است. تال در سال ۲۰۰۸ از تیم ویداد کازابلانکا به لیبریا پرتغال رفته و سه سال هم در این تیم بوده اما فقط ۳۵ بازی انجام داده؛ یعنی از هر سه بازی در دو بازی اش غایب بوده است.

ممدوتال از سال های حضور در پرتغال و نیز بازی مقابل بنفیکا به عنوان یکی از بهترین بازی ها و خاطراتش یاد می کند و می گوید: «در یکی از بازی هایی که با بنفیکا داشتیم، باوجود اینکه در پایان دو بر یک بازنده شدیم بازی خوبی انجام دادم و خیلی راضی بودم. بارها فیلم این بازی را تماشا می کنم و هر بار باریم جذابیت دارد.» ممدوتال از سال ۲۰۰۱ عضو تیم ملی بورکینافاسو است. «حضور در تیم ملی همیشه برایم جذاب است. وقتی بازی های ملی شروع می شود شوق زیادی دارم!»

۳۵ بازی ملی کارنامه این بازیکن آفریقایی است که به همراه تیمش تاکنون افتخار خاصی در آفریقا کسب نکرده است. با این همه، ممدوتال خاطرات خوبی از تیم ملی کشورش دارد و فکر می کند که در پرسپولیس در حق او اجحاف شده: «برخلاف ایران و تیم پرسپولیس شرایط خوبی در تیم ملی دارم و مربی ام به کارم اعتقاد دارد.»

ممدو حضورش در ایران را کاملا اتفاقی می داند و اشاره ای مستقیم می کند به آن کاری که یک مدیر برنامه خوب بلد است انجام دهد؛ «ما تیم خوبی داشتیم. بسیاری از بازیکنان تیم ما در پایان فصل گذشته به تیم های بزرگ رفتند. مدیر برنامه هایم از پیشنهاد یک تیم ایرانی به من خبر داد. او از شرایط فرهنگی و زندگی در ایران صحبت کرد. شوکه بودم و شناختی از ایران نداشتم.»

دلتان می خواهد باور کنید، دلتان نمی خواهد نکنید اما ممدوتال مدعی است که تحت تاثیر مدیر برنامه هایش ایران را انتخاب کرده: «او از خوبی های ایران و تیم پرسپولیس صحبت کرد. نمی دانستم چه تصمیمی بگیرم. دنبال تغییر فضا بودم. خیلی سریع قراردادها امضا شد و خودم را در تیم پرسپولیس دیدم.» مدافع بورکینافاسویی پرسپولیس با اینکه درآمدی باورنکردنی از ۳۰ دقیقه بازی اش در پرسپولیس داشته اما می گوید که عجولانه تصمیم گرفته. ممدوتال با حرکات دستان و کوبیدن دست بر سرش می گوید: «شاید این انتخاب بدی بود. انتظار فضای کاری بهتری را داشتم.»

نکته مهم درمورد حرف هایش برخوردهایی است که با او می شود. از حرف های مدافع پرسپولیس می توانید متوجه شوید که روی این بازیکن حساب زیادی نکرده اند: «در اینجا هیچ کس به من اهمیت نمی دهد و صحبت نمی کند. از روی کار دیگر بازیکنان باید متوجه شوم مربی از من چه درخواستی دارد. در این مدت به جز سومدیک که آن هم خیلی کوتاه بود، کس دیگری درباره بازی و نحوه کار با من صحبت نکرد.»

گل حرف های او درمورد خروجش از پرسپولیس است. تال نه تنها کیفیت موردنظر مربیان را نداشته که خودش هم از این وضعیت راضی نیست. شاید سوال اصلی باید این باشد که اصلا چرا این بازیکن جذب شد و اگر جذب شد چرا موردتوجه قرار نمی گیرد. به هر حال مدافع بورکینافاسویی از تصمیمش برای ترک پرسپولیس در آخر فصل خبر می دهد: «شرایط زندگی در ایران خوب است و کاملا راضی هستم. تنها نگرانی و مشکلم این است که شانس کمی برای بازی به من می رسد. اگر شرایط همین گونه پیش برود، در آخر فصل از پرسپولیس می روم. من به بازی ام اطمینان دارم و می توانم از پس آن بربیایم.»

از یک سوم بازی ها او فقط ۳۰ دقیقه بازی کرده و اصلا بعید نیست که این دقایق افزایش پیدا نکند. با احتساب میزان بازی او در این فصل، تا امروز پرسپولیس دقیقه ای ۳/۳ میلیون تومان برای او پرداخت کرده و این رقم تا پایان فصل می تواند به دقیقه ای ۱۰ میلیون تومان هم برسد. کاکا ستاره برزیلی رئال مادرید دقیقه ای ۳/۲ میلیون تومان در رئال حقوق می گیرد.

● ستاره های دنیای فوتبال دقیقه ای چقدر می گیرند؟

ثانیه های دلاری

این مبالغی که می بینید، مربوط به ستاره های جهان است. آنها براساس قراردهایشان و تعداد بازی ای که به احتمال زیاد برای تیمشان انجام خواهند داد، این مبالغ را در دقیقه می گیرند. لطفا به تعداد بازی ها که چرا ۴۵ بازی حساب شده و اینکه دلار ۱۰۰۰ تومان نیست فکر نکنید. به این فکر کنید که اینها ستاره های فوتبال جهان هستند و لیگ برتر ایران لیگ درجه چهارم دنیا هم نیست. البته کلا وقتی حساب کنید که براساس سقف قراردادها بازیکنان لیگ ایران می توانند دقیقه ای ۱۰۰ هزار تومان بگیرند، آن وقت مغزتان سوت می کشد. چون وقتی رقم اصلی قراردادها منتشر می شود، به رقم متوسط پرداختی در لیگ برتر و بوندسلیگا با ضرب چند برابر تنه می زند.

نکته مهم درمورد دستمزد ستاره های لیگ های اروپایی مالیاتی است که از آنها گرفته می شد. در لیگ برتر انگلیس از فوتبالیست ها ۵۰ درصد دستمزدشان را مالیات می گیرند و دلیل منچستری نشدن اشنایدر فقط همین مالیات گزاف بود. در لالیگا و سری آ هم ۲۵ درصد درآمد فوتبالیست ها به اداره مالیات می رسد. در لیگ برتر ایران مالیات ۱۰ درصد است که آن هم تا می توانند راه در رو پیدا می کنند که پرداختش نکنند. از گذشتن یک بند در قراداد به منزله اینکه پرداخت مالیات با باشگاه است تا هزار راه دیگر. جدول زیر براساس مالیات ها تنظیم شده است.

البته حتما باید توجه داشته باشید که قرارداد اتوئو قراردادی غیرقابل باور و رکورد نقل و انتقالات است. یعنی باشگاه آنژی روسیه ولخرجی بی خوید کرده که نگو. کریس رونالدو و میس را هم که می دانید بهترین ستاره های دنیا هستند. با این همه ایران در لیگ برتر امسال بازیکنی دارد که چند ده برابر این ها برای هر دقیقه بازی پول گرفته اند. آن وقت بگویید چرا گیر می دهید به دولت که پول مردم را از زیر دست فوتبالیست ها بیرون بکشید و بگذارید فوتبال خودش درآمدزایی کند. این اعداد را بخوانید و لذت ببرید.

▪ اتوئو / دقیقه ای ۵ میلیون

▪ رونالدو / دقیقه ای ۳ میلیون

▪ ایبراهیموویچ / دقیقه ای ۲/۴میلیون

▪ مسی / دقیقه ای ۲/۳ میلیون

▪ کاکا / دقیقه ای ۱/۹۰ میلیون

▪ بنزما / دقیقه ای ۱/۴۴ میلیون

▪ توس / دقیقه ای ۱/۲۰ میلیون

▪ تری، لمپارد، آنری، ژاوی / دقیقه ای ۱/۱۰ میلیون



همچنین مشاهده کنید