پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

آنچه باید درباره تجربه خارج از بدن بدانید !


چگونه تجربه خارج از بدن واقعی داشته باشیم

همه کسانی که تجربه خارج از بدن داشته اند میگویند که بعد از این تجربه، دیگر هیچگونه ترسی از مردن ندارند. معمولاً در عرض یک لحظه شخص خود را در خارج از کالبد خود یافته و از خارج از بدن و معمولاً از فاصلۀ چند متری بالا آن را مشاهده می کند و این مشاهده درابتدا می تواند برای وی تعجب آور باشد. در این حال فکر و شخصیت و احساس هویت فرد کاملاً پیوستگی خود را حفظ کرده و مانند زمانی که شخص در کالبد بوده باقی می ماند. حضور و ادراک بدون کالبد آنچنان برای شخص طبیعی به نظر می رسد که بعضی اوقات مدت زیادی طول می کشد تا او متوجه شود که مرده است و در خارج از کالبد خود است. ولی با این حال او، یعنی همان ضمیر، فکر، و احساس هویت و خودآگاهی، و خاطرات و افکار او بدون هیچ تغییری اکنون در خارج از بدن او وجود دارد.

تجربه خارج از بدن شاید اندکی با اضطراب و نگرانی همراه باشد، به ویژه اگر این اتفاق کاملا واقعی انجام شود. وقتی شناور بودن در خارج از بدن را تجربه می کنید، شاید احساس کنید آن جایی نیستید که بدن واقعی تان وجود دارد. این حسِ جابه جایی باعث می شود پرسش هایی از حقیقت وجودتان در ذهن تان به وجود بیاید.


آنچه باید درباره تجربه خارج از بدن بدانید !
تجربه خارج از بدن نتیجه اختلال در عملکرد مغز است

تخمین زده می شود از هر 10 آدم، ا نفر تجربه خارج از بدن را داشته است. تجربه ی خارج از بدن شبیهِ این است که بدن فیزیکی تان را ترک کرده اید و شناور هستید یا مثل همیشه، ولی این دفعه خارج از خودِ فیزیکی تان راه می روید.

ممکن است برخی سعی و تلاش ها برای تجربه ی خارج از بدن به دلسردی و ناامیدی بینجامد. اگر دفعه ی اول موفق نشدید، باز هم تلاش کنید. به خاطر داشته باشید نباید هرگز تجربه های تان را دست کم بگیرید، زیرا می خواهید واقعا به یک حالت غیر فیزیکی دست پیدا کنید. شاید بتوانید در این حالت تصاویر، آواها، صداها، بوها، رنگ ها، چشم اندازها یا تعامل با دیگران را تجربه کنید. همیشه وسایلی برای نوشتن کنار تخت خواب تان بگذارید، با این کار هر وقت بیدار شدید، می توانید به سرعت تجربه های تان را یادداشت کنید.

آن چه باید درباره ی تجربه خارج از بدن بدانید:1. تجربه خارج از بدن شبیه یک نوع رویای شفاف است

احساسِ بیرون بودن از بدن تان را می توان به صورت یک آگاهیِ شادی آور توصیف کرد که در آن قادر هستیدنفس اثیریتان را در هر جایی که هست، کنترل کنید و این در حالی است که جسم تان سرِ جای خود باقی مانده است و آن را پشتِ سر نهاده اید. قدرتِ کنترل بر هر آن چه در هنگام خواب اتفاق می افتد را رویای شفافمی نامند (رویای شفاف یا رویای آگاهانه به رویایی اطلاق می شود که رویابین در آن، از این واقعیت که در حال رویا دیدن است، آگاه می شود در رویای شفاف، رویابین به صورت آگاهانه رویِ رویای اش کنترل دارد و می تواند صحنه ی رویا را به میل خود تغییر دهد. م).

اغلبِ آدم هایی که تجربه ی خارج از بدن را داشته اند به هر آن چه در اطراف شان اتفاق می افتاد، آگاه بودند. با همین آگاهی، آنها می توانند به صورت خودآگاه تصمیم بگیرند به هر مکان خاصی بروند یا برای دیدن آدم های دیگر، خودشان را به هر نقطه ای منتقل کنند.

2. تجربه خارج از بدن می تواند با اختلال در عملکرد مغز مرتبط باشد

طبق یافته های پژوهش گران سوئیسی که در مورد عوامل تجربه ی خارج از بدن تحقیق می کردند، ” تجربه ی خارج از بدن (OBE) را می توان به صورت تجربه ای توصیف کرد که شخص در آن فکر می کند بیدار است و جهانِ اطراف و جسم اش را از زاویه ای غیر از جسم فیزیکی اش مشاهده می کند”.

پژوهش گران معتقدند تجربه های خارج از بدن به سبب اختلال در عملکرد مغز به وجود می آیند، زیرا چنین تجربه هایی را مکررا بیمارانی گزارش می کنند که از بیماری های عصبی یا روانی رنج می برند– بیماری های روانی عصبی از قبیل صرع، میگرن و نئوپلازی، و بیماری های روانی هم چون شیزوفرنی، افسردگی، اضطراب و هویت پریشی را می توان نام برد.

3. می توانید حالاتِ تجربه خارج از بدن را کنترل کنید

راه های مختلفی برای کنترل حالات تجربه ی خارج از بدن وجود دارد، ولی در همه ی آن ها، در عین حال که دچارفلجِ خواب (در میان عوام به “بختک” معروف و نوعی اختلال خواب است. م) شده اید، باید دارای آگاهیِ ذهنیهم باشید. یکی از ساده ترین روش ها این است که هنگامِ صبح، وقتی از خواب بیدار می شود، سرِ جای تان بمانید. دقیقا، تا حدِ ممکن، بدون کوچک ترین حرکت سرِ جای تان بمانید و چشمان های تان را نیز بسته نگه دارید.

در این حالت، می توانید تصور کنید یک طناب از بالا به طرف تان انداخته می شود. دست تان را به طرف طناب می برید، آن را محکم می گیرید و به سمت بالا حرکت می کنید. به بالا رفتن از طناب ادامه می دهید تا آن که به بالاترین نقطه می رسید. وقتی به این نقطه رسیدید، می توانید طناب را رها کنید و به صورت معمول راه بروید.

اگر با این روش نمی توانید تجربه ی خارج از بدن داشته باشید، می توانید ساعت تان را تنظیم کنید حداقل بعد از 4 ساعت خواب عمیق، بیدارتان کند. حتما باید کاملا بیدار و هوشیار شده باشید، ولی نباید اصلا از سرِ جای تان تکان بخورید؛ و در همین حالت سعی کنید دوباره به خواب بروید. بار دیگر می توانید تصور کنید با کمک طناب از جسم تان خارج می شوید یا این که تصور کنید دستان تان کم کم از بدن تان جدا می شوند و به بالا حرکت می کنند، و سپس بدون این که جسم تان کوچک ترین حرکتی بکند، به کمک دست ّهای خیالی تان به صورت عمودی برخیزید.

اگر قادر نیستید با این دو روش، تجربه خارج از بدن را داشته باشید، می توانید با کمک یک دستگاه شمارشِ معکوس، حسِ خارج از بدن بودن را تجربه کنید. این روش به شیوه ی آرامش بخش و مانندِ هیپنوتیزم، زمان را برای تان به عقب بر می گرداند و با ورود به افکار ناخودآگاه تان تجربه ی خارج از بدن را برای تان به وجود می آورد.

4. شاید سلول های جی پی اسِ مغزتان در تجربه خارج از بدن دخیل باشند

در تجربه ی خارج از بدن، ممکن است مغزتان نشانه های نادرستی از موقعیت بدن تان ارسال کند. بنابراین ممکن است تجربه ی خارج از بدن اصلا یک توهم باشد. دانشمندان می توانند تجربه ی خارج از بدن را برای یک مغز سالم نیز به وجود بیاورند. در یک پژوهش، محققان “بخش های مغز را که مربوط به احساس مالکیتِ جسم، و همین طور مناطقی که حاوی سلول های مربوط به جهت یابی فضایی هستند”، ترسیم کردند. “سلول های جی پی اس مسئول مسیریابی بدن در فضای اطراف هستند”.

در پژوهشی بر روی یک بیمار که از وزوز گوش رنج می برد، دانشمندان طی یک عمل جراحی یک الکترود را در قشر شنوایی مغز آن بیمار قرار دادند. هرگاه محققان الکترود را تحریک می کردند، بیمار دچار تجربه ی خارج از بدن می شد. 

بیمار مذکور قادر بود در طول عمل جراحی کاملا هوشیار بماند. هرگاه حالاتی از حس بودن در خارج از بدن به وی دست می داد، به گفته ی وی “درک حس جدا شدن از جسم همیشه به این گونه بود که حدود 50 سانتی متر از بدن اش عقب تر و اندکی به سمت چپ متمایل بود”.

آنچه باید درباره تجربه خارج از بدن بدانید !


همچنین مشاهده کنید