چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه کوفته بزباش از کشور آذربایجان


مواد لازم برای کوفته بزباش از کشور آذربایجان


گوشت کم چرب چرخ کرده گوسفند حدود 200 گرم
چند ق غ برنج که از قبل خیس شده
چند ق غ نخود که از قبل خیس شده
الو و آلوچه خشک چند عدد
یک تا دو عدد سیب زمینی
دو ق غ آرد نخودچی
یک عدد پیاز بصورت پیاز داغ
کمی نعنای خشک
نمک و فلفل و زردچوبه
نعنای و گشنیز تازه خرد شده برای تزیین


طرز تهیه کوفته بزباش از کشور آذربایجان

طرز تهیه کوفته بزباش از کشور آذربایجان


 ابتدا پیاز داغ تهیه کنید و کمی نعنا و ادویه و زدرچوبه بزنید و تفت دهید و بعد اب یا عصاره قلم را بریزید ونخود را بپزید . برنج ونخود و گوشت را با هم چرخ کنید و نمک و فلفل وآرد نخودچی و ادویه و زرد چوبه بزنید . با آن کوفته هایی بقدر سیب و در یک اندازه درست کنید . پس از پخت نخودها , کوفته ها را داخلش قرار دهید . الو و آلو چه را نیز بریزید .نزدیک مرحله اخر پخت ,  سیب زمینی را پوست کنده و درسته یا خرد کرده داخل آب کوفته بریزید تا بپزد . وقتی غذا آماده شد , گشنیز و نعنای خرد شده روی آن ریخته و با نان تازه سرو کنید .

نکته

برعکس شهرهای اذربایجان ایران مانند تبریز که کفته های بزرگی به اندازه توپ فوتبال با مرغی دورن آن و تخم مرغی دورن مرغ تهیه میشود و برای اهل یک منزل تکافو میکند , در کشور آذربایجان به ندرت کوفته های بزرگ تهیه میکنند . در این کشور کوفته ها نهایتا به اندازه یک سیب هستند . کوفته ها معمولا با گوشت چرخکرده تهیه میشوند و برنج و حبوباتی مانند لپه یا نخود و یا سیب زمینی  تخم مرغ و مقداری سبزیجات اساس و پایه آنرا تشکیل میدهند و زعفران و خشکبار وپیازداغ و آلو و الوچه نیز به آن افزوده میشود .این کوفته ها معمولا در سوپ رقیقی تهیه و سرو میشوند .


طرز تهیه کوفته بزباش از کشور آذربایجان

نکات تکمیلی در مورد کوفته بزباش

کوفته بزباش جزو غذای ملل - ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
کوفته بزباش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه کوفته بزباش از کشور آذربایجان


همچنین مشاهده کنید