دوشنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۲ / 5 June, 2023
طرز تهیه برنج مخلوط لیمویی
برنج 400 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 1 حبه
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
زیره سبز 1 قاشق چای خوری
دانه خردل 2 قاشق چای خوری
پودر چیلی ½ قاشق چای خوری
روغن مایع 2 قاشق سوپ خوری
عصاره مرغ یا سبزیجات 2 پیمانه یا ½ لیتر
بادام هندی خام 80 گرم (½ پیمانه)
برگ بو تازه 12 عدد
آب لیموی تازه ¼ پیمانه
روغن را در تابه ای بزرگ و روی شعله متوسط گرم می کنیم. پیاز خرد شده را اضافه می کنیم و خوب سرخ می کنیم تا طلایی شوند (حدود 5 دقیقه).
سیر خرد شده، زردچوبه، زیره، دانه خردل، برگ بو و پودر چیلی را به تابه افزوده و برای 30 ثانیه یا تا وقتی که عطر ادویه ها بلند شود، هم می زنیم. برنج را نیز به مواد اضافه می کنیم و تا 30 ثانیه مرتب هم می زنیم تا مواد خوب به هم آغشته شوند.
1 لیوان آب به برنج اضافه می کنیم و زیر آن را زیاد می کنیم. پس از 20 دقیقه، عصاره مرغ یا سبزیجات را به برنج اضافه می کنیم. اگر از قرص عصاره استفاده می کنید، 2 قرص عصاره را در 2 لیوان آب حل کنید و به برنج اضافه کنید.
حرارت زیاد را حفظ کنید تا برنج به جوش بیاید. پس از مدتی که آب برنج جمع شد، درب قابلمه را دم کنی می گذاریم، شعله را کم می کنبم تا برنج به آرامی دم بکشد. برنج را برای 20 دقیقه می پزیم.
در همین حال بادام هندی ها را به تکه های درشت خرد می کنیم و در تابه ای که مخصوص سرخ کردن است و روی شعله متوسط قرار می دهیم تا بادام ها طلایی شوند (1 تا 2 دقیقه).
مخلوط برنج را به دیس مورد نظر منتقل می کنیم. آب لیموترش را روی برنج می پاشیم. سپس بادام های سرخ شده را روی برنج می ریزیم و برنج را سرو می کنیم.
برنج مخلوط لیمویی جزو غذای ملل - هندی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40 دقیقه میباشد .
برنج مخلوط لیمویی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .