جمعه, ۱۷ آذر, ۱۴۰۲ / 8 December, 2023
طرز تهیه نان سوروک یزدی
آرد نان سنگک یک کیلو و صد گرم
آب دو لیوان
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای خوری
تخم گشنیز 3 قاشق غذاخوری
گل رنگ یک قاشق غذاخوری
مایه خمیر 20 گرم
روغن کنجد به مقدار لازم
ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می کنیم و آن را در محیط گرم به مدت 15 دقیقه قرار می دهیم تا حجم آن سه برابر شود.
آرد و آب و نمک را مخلوط می کنیم.گل رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.
در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می کنیم. در این موقع به جان خمیر می افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم. بعد روی آن را می کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می دهیم.
حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می زنیم اگر جای انگشت مان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است. بعد مجدداً خمیر را ورز می دهیم و چانه می گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می گذاریم تا وربیاید. با وردنه چانه ها را با ضخامت حدود نیم سانتی متر باز می کنیم. روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می اندازیم. وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می گردانیم. صبر می کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.
در قدیم وسط نان را کمی شکر می ریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.
نان سوروک جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و 0 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
نان سوروک را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .