پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
مجله ویستا

نحوه تشخیص شیر سالم از ناسالم


شیر سالم را از غیر سالم تشخیص دهید

در این مقاله قصد داریم به یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در جهان بپردازیم و آن چیزی نیست جز شیر. بله یکی از نوشیدنی هایی که فراورده های لبنی زیاد و مختلفی از آن تولید می شود و متاسفانه سرانه مصرف آن در ایران از سرانه مصرف در جهان پاین تر است. اما موضوعی که قرار است به آن بپردازیم ابتدا نحوه تشخیص شیر های خالصی است که به آن آب اضافه نشده است و در ادامه به نحره تشخیص شیر سالم از فاسد و ترش شده و نکته های جذاب دیگر بپردازیم .

برای تشخیص شیری که در آن از شیر خشک کمتری استفاده شده است سر سوزنی را وارد شیر کنید و بیرون بیاورید اگر قطره شیر خیلی سریع چکید، کیفیت آن پایین است و اگر زمان بیشتری نیاز به چکیدن بود، کیفیت آن خوب است. بعضی ها نیز برای افزایش ماندگاری شیر به آن جوش شیرین اضافه می کنند. این کار باعث می شود شیر حتی اگر فاسد شود با جوشیدن هم بریده نشود. شیری که برای افزایش غلظت به آن نشاسته اضافه می شود هم بر اثر حرارت دیدن یک لایه ضخیم ته دیگ تشکیل می دهد در حالی که ته دیگ شیر سالم متخلخل و نازک است.
 
 

نحوه تشخیص شیر سالم از ناسالم
تشخیص شیر سالم از غیرسالم
 اگر داخل شیر آب اضافه شده باشد خیلی راحت می توان آن را تشخیص داد زیرا در این صورت شیر خیلی آبکی و بی مزه خواهد شد اما اگر به آن موادی مثل وایتکس و جوش شیرین اضافه شده باشد تا ماندگاری اش بالا رود، متاسفانه نمی توان به راحتی این موضوع را تشخیص داد زیرا این مواد روی غلظت و طعم شیر خیلی تاثیر نمی گذارند بلکه فقط در آزمایشگاه های مخصوص می توان به این موضوع پی برد. اگر هم شیر خشک با آن مخلوط شده باشد، از آنجایی که غلظت شیر مناسب است نمی توان موضوع را به راحتی تشخیص داد.
 

نحوه تشخیص شیر سالم از ناسالم
تشخیص شیر سالم از غیرسالم
 برای این که متوجه شوید که شیر خالص است یا ناخالص ، از روش زیر کمک بگیرید :
مقداری از شیر داغ را در ظرفی بریزید و بگذارید تا سرد شود و سرشیر ببندد . وقتی سرشیر گرفت ، آن را از روی شیر بردارید . اگر شیر به سرشیر چسبید ، شیر ، خالص است . ولی اگر شیر به راحتی از سرشیر جدا شد با آب مخلوط شده است .نشانه های شیر خوبشیر طبیعی دارای طعم و شیرینی خاصی است ، شیرهای ترش و یا شور ، طبیعی و سالم نیستند. شیر خوب از لحاظ رنگ ، سفید مایل به زرد است .
رفع بوی سوختگی از شیر
اگر شیر شما سوخت و بوی سوختگی به خود گرفت ، ظرف شیر را داخل آب سرد بگذارید و به اندازه یک هشتم قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید . 
جلوگیری از سررفتن شیرشیرهای غیر پاستوریزه را حتماً 20 تا 30 دقیقه بجوشانید .
برای اینکه شیر شما سر نرود می توانید از شیرجوش های مخصوص استفاده کنید . اگر چنین ظرفی در اختیار ندارید، دور تا دور ظرف (البته قسمت های بالای آن را) با کمی روغن یا کره چرب کنید . این کار مانع از سر رفتن شیر می شود . می توانید سنگ کوچکی به اندازه گردو را تمیز با آب و مایع ظرفشویی بشویید و بعد داخل ظرف شیر بیندازید این کار مانع از سر رفتن شیر می شود .

اگر شعله اجاق کم باشد و شیر به آرامی و با حرارت ملایم بجوشد ، احتمال سر رفتن آن بسیار کم است .در پوش های توری یا مشبک نیز از سر رفتن شیر جلوگیری می کند . از این روش برای گرفتن سرشیر هم می توانید استفاده کنید.

نحوه تشخیص شیر سالم از ناسالم