سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

خواص روغن سویا – مضرات مصرف زیاد روغن سویا چیست؟


روغن سویا از گروه روغنهای گیاهی بوده، معمولا بدون بو است و در درمان مشکلات پوستی و بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. 

روغن سویا مقدار کمی اسیدهای چرب اشباع شده دارد و عاری از کلسترول است، با وجود این تمام چربیهای ضروری را داراست، لذا احتمال خطرات قلبی را کاهش می دهد، انعطاف رگهای خونی را زیاد میکند، در جلوگیری از سرطانهای پروستات و سینه نقش بسزایی دارد و به علت نداشتن کلسترول برای همه افراد به ویژه افراد چاق، سالخورده و فشارخون بالا مفید است. برای آشنایی با سایر خواص روغن سویا و مضرات زیادهروی در مصرف آن تا انتها با وب همراه باشید.


روغن سویا چیست؟

روغن سويا از فشردن دانههاي له شده و زرد یا سـياه رنگ سویا بـهدسـت مـيآيـد. رنـگ زرد مايـل بـه قرمـز دارد و داراي بـوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت 15 درجه منجمد ميشود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان داردروغن سویا دارای اسید چرب لینولئیک است. این روغن در برابر حرارت حساس بوده و چنانچه در پخت غذا مورد استفاده قرار گیرد، بسیاری از خواص خود را از دست میدهد و بنابراین برای بهره مند شدن از خواص آن باید بر روی غذای پخته ریخته و مصرف شود.


	خواص روغن سویا – مضرات مصرف زیاد روغن سویا چیست؟ | وب


خواص روغن سویا

تعدادی از مهمترین خواص درمانی روغن سویا به شرح زیر میباشد:

  • روغن سويا ريسك ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش ميدهد. همانطور که در مورد خواص سویا گفته شد، این دانهها به دلیل داشتن منشاء گیاهی فاقد کلسترول هستند و اسیدهای چرب موجود در دانه های سویا از نوع غیراشباع می باشد، لذا روغن گرفته شده از آن، برای سلامت قلب بسیار مفید است.
  • از دیگر خواص روغن سویا برای قلب خاصیت تميز كننده رگهاي خوني و قلب و تسريع كننده دستگاه گردش خون میباشد.
  • مصرف روغن سویا باعث تقويت طحال و لوزالمعده میشود و برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار مفید میباشد.
  • آنتی اکسیدانهای موجود در سویا و فراوردههای تهیه شده از آن مانند روغن سویا، باعث محافظت بدن در برابر سرطانها شده، روغن سویا می‌تواند خطر سرطان سینه، پروستات و روده بزرگو بیماری کولون رودهرا کاهش دهد. به طور کلیسلامت روده بزرگ؛ تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد از مهمترین خواص روغن سویا و خواص شیر سویا است.
  • امروزه در برخی مناطق دنیا از روغن سویای فرآوری شده برای درمان ورم مفاصل استفاده می شود.
  • مصرف روغن سویا در تقویت بینایی و دید نقش دارد.
  • از خواص روغن سویا میتوان به تاثیر استعمال موضعی آن برای کاهش گزیدگی توسط حشرات اشاره نمود. جالب است بدانید روغن سویا یکی از مواد تشکیل دهنده حشرهکشها است.
  • از روغن سویا میتوان به عنوان مکمل غذایی درون سیاهرگی استفاده نمود.
  • از خواص روغن سویا خاصیت مدر بودن آن است و به دفع سموم بدن کمک میکند.
  • روغن سویا داراي ميزان بالايي از اسيدهاي چرب امگا تري " Omega-3" مي باشد كه خطر سكته مغزي و حمله قلبي را كاهش مي دهد.

مضرات روغن سویا (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. سويا از عمده‌ترين روغن‌هاي مصرفي داخل كشور است كه به علت دارا بودن درصد زيادي از اسيدهاي چرب با چند باند دوگانه، مقاومت بسيار پاييني دارد كه نبايد آن را براي فرآيند سرخ كردني استفاده كرد. به طور کلی روغن سویا مقاومت کم تری نسبت به روغن آفتابگردان در فرآیند سرخ کردن عمیق دارد و لذا برای فرآیند سرخ کردنی عمیق، توصیه نمی شود.
  2. لازم است بدانید افزایش رنگ قرمز درون روغن سویا، نمایانگر افزایش فساد روغن می باشد.
  3. برخی از افراد به سویا و فراوردههای تهیه شده از آن مانند شیر سویا، روغن سویا و سس سویا حساسیت داشته، لذا بایستی از مصرف آن اجتناب کنند. نشانههای حساسیت به سویا متفاوت بوده و می‌تواند شامل آب ریزش بینی، التهاب دستگاه گوارش و یا افت فشار ناگهانی شود.
  4. مصرف مقادیر زیادی از روغن سویا می‌تواند سبب تولید هورمون استروئید در بدن شود و به همین علت خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد افزایش می‌دهد و همچنین موجب بلوغ زودرس در دختران می‌شود و رشد فیزیکی را در پسران نوجوان به تاخیر میاندازد.

گروه سلامت وب



همچنین مشاهده کنید