دوشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۰ / 24 January, 2022
مجله ویستا

طرز تهیه کلم پلو شیرازی تند


پلو در آشپزی ایرانی، آذربایجانی، ترکیه، ازبکستان و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، طبخ می‌شود که تهیه آن به هر دو صورت کته و آب‌کش ممکن است. در برخی غذاها نیز ممکن است پس از طبخ کامل چلو (برنج ساده) آن را با مواد دیگر مخلوط و پلو را تهیه می کنند.
یکی از انواع پلوهای خوشمزه، پلو کلم شیرازی است. کلم پلو غذای سنتی شیراز می‌باشد که به طور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه می‌شود.برای پختن این غذا ابتدا کلم سفید را کمی سرخ کرده و سپس به برنج در حال دم کردن اضافه می‌کنند.در این غذا از ادویه، زردچوبه، زعفران استفاده می‌شود.

مواد لازم برای آماده سازی کلم پلو شیرازی

 کلم برگ کوچکنصف 1 عدد 
 برنج 2 پیمانه 
 پیاز متوسط1 عدد 
 گوشت چرخ شده200 گرم 
 سرکه 3 تا 4 قاشق غذاخوری 
 رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری 
 زیره سیاه 1 قاشق چای خوری 
 زردچوبه، نمک و فلفل قرمزبه میزان کافی 
 زعفران دم شدهبه میزان کافی 
گوجه فرنگی1 عدد بزرگ
گرد لیموبه میزان کافی

دستور آماده سازی کلم پلو شیرازی

  1. پیاز را خرد کنید و در ماهیتابه آن را سرخ کنید تا طلایی شود. 
  2. گوشت چرخ شده را به پیاز اضافه کنید و آن را نیز تفت دهید.
  3. گوجه فرنگی را خرد کنید یا بهتر است در مخلوط کن آن را مخلوط کنید و به گوشت اضافه کنید. 
  4. بگذارید گوجه فرنگی تفت بخورد تا به خوبی آب آن گرفته شود.
  5. گلم را بشویید و خرد کنید (به سلقه خود) سپس در ظرف جداگانه آن را در روغن تفت دهید و سرکه را به آن بزنید. 
  6. کلم سرخ شده را نیز به مواد بیفزایید و بگذارید تفت داده شود. 
  7. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید کلم نرم شود.
  8. پس از اینکه مواد به خوبی آب خود را از دست دادن ادویه، گرد لیمو، رب گوجه فرنگی و نمک وفلفل را اضافه کنید و زیر آن را خاموش کنید.
  9. برنج را بگذارید بپزد تا نرم شود سپس آبکش کنید.
  10. کف ظرف را کاهو یا کلم بگذارید و برنج را روی آن بریزید سپس با مواد مخلوط کنید و زیره را روی برنج بریزید و در آن را بگذارید تا دم بکشد.

نکات جالب در مورد کلم پلو شیرازی

  • افزودن زیره به کلم پلو کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را اضافه نکنید.
  • کلم پلو شیرازی بایستی تند باشد ولی با ذائقه شما دوستان تنظیم می‌شود.
  • ادویه کاری طعم کلم پلو را بهتر خواهد کرد.
  • گرد لیمو نیز طعم بسیار عالی به آن خواهد داد.
  • اضافه کردن سرکه به کلم نیز اجباری نیست برای از بین بردن بوی کلم فقط کافیست آن را خوب تفت دهید. 

	طرز تهیه کلم پلو شیرازی تند | وب

کلم پلو شیرازی 

کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و دلچسب شیرازی‌ها است که بسیاری از کسانی که غذای شیرین را می پسندند از میل نمودن آن لذت می برند. پیشنهاد می‌کنم آن را درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید





روزنامه ابتکارخبرگزاری باشگاه خبرنگارانسایر منابعسایت همشهری‌آنلاینخبرگزاری تحلیل بازارخبرگزاری صدا و سیماسایت بیتوتهسایت عصرایرانخبرگزاری ایلناسایت ارانیکو