دوشنبه, ۲۰ آذر, ۱۴۰۲ / 11 December, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه میگو هواری، پلو میگو
مصرف غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو خواص بسیاری برای بدن انسان خواهند داشت. ميگو يكي از آبزيان خوش خوراك محسوب ميشود كه
در تغذيه انسان بهعنوان يك منبع پروتئين دريايي اهميت زيادي دارد و از لذيذترين
غذاهاي دريايي است. ميگوها در كل داراي چربي كمي هستند. اسيدهاي
چرب امگا3 كه از دسته اسيدهاي چرب غيراشباع بوده و براي سلامت مفيد هستند، در ميگوها به وفور يافت ميشوند. حال اینکه چطور این غذای دریایی را تهیه کنید تا از خوردن آن لذت ببرید بسیار مهم است. یکی از این غذاهای بسیار لذیذ که طریقه پخت آن متفاوت خواهد بود تا طعمی عالی داشته باشد، میگو هواری یا پلو ماهی است. در ادامه برای شما دوستان عزیز دستور پخت ویژه این غذا را بیان خواهیم کرد تا مورد توجه شما قرار گیرد.
نکته: دستور پخت برای 4 نفر است.
مواد لازم جهت تهیه میگو هواری
میگو پوست کنده | 350 گرم |
سیر | 1 حبه |
پیاز | 3 عدد |
گیشنیز و جعفری | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران ساییده شده | به میزان لازم |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، ادویه و گرد لیمو | به میزان کافی |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
برنج | 4 پیمانه |
طرز تهیه میگو هواری
- ابتدا کره را در تابه بر روی شعله بگذارید تا آب شود، سپس پیاز خرد شده را داخل آن بریزید و اجازه دهید طلایی شود.
- سیر و پیازچه خرد شده را نیز بیفزایید و تفت دهید.
- میگو پوست کنده شده را در پایان اضافه و تفت دهید.
- پس از تفت میگو جعفری و گشنیز را نیز اضافه کنید آن را نیز سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن مواد، زعفران، ادویه را اضافه کنید تا کمی سرخ شود.
- در پایان گرد لیمو و آب لیمو را بریزید تا به خورد مواد رود.
- پس از مدت 2 دقیقه مواد آماده است.
- جداگانه برنج را در ظرفی آبکش کنید و برای دم انداختن برنج مواد و برنج را لایه لایه بریزید و دمی بگذارید تا دم بکشد.
نکات
- بهتر است سبزی را به صورت تازه خریداری و در غذا بریزید طعم بهتری به پلو شما میدهد.
- ممکن است سبزی تر به صورت فریز داشته باشید بهتر است تازه باشد.
- میتوانید سبزی را به صورت خشک نیز استفاده کنید ولی ترجیح تازه میباشد.
- سیر را به مدت سرخ شدن پیاز سرخ نکنید زیرا تلخ میشود (کمی سرخ شود).
- 1 عدد پیازچه کوچک خرد شده نیز به مواد اضافه کنید پلو خوشبو خواهد شد.
- ادویهها را به میزان کم به غذای خود اضافه نمایید. ادویه مورد نظر شامل زرد چوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری میباشد.
- میتوانید به جای ریختن آبلیمو داخل مواد، میگو را در آبلیمو بخابانید و در غذا بریزید که به خورد میگو رفته باشد.
- میتوانید مواد را با برنج ترکیب نکنید وهر دو را جداگانه تهیه و در پایان برای سرو، در کنار هم در ظرف بگذارید و تزیین کنید.

میگو هواری
در ادامه خواص میگو در میگو هواری را به صورت مختصر بیان خواهیم کرد.
خواص میگو در میگو هواری
همانطور که اشاره شد، اسيدهاي چرب امگا3 كه از دسته اسيدهاي چرب غيراشباع بوده و براي سلامت مفيد هستند، در ميگوها به وفور يافت ميشوند.اين دسته از اسيدهاي چرب ميتوانند در كاهش خطر بيماريهاي قلبي موثر واقع شوند. اسيدهاي چرب امگا 3 همچنين اجزاي ضروري برايي غشاي سلول مغز و بافت چشم هستند.
ميگو منبع غني از ويتامينهاي A, B, B6 B12, C, D, E و املاحي چون کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، روي، مس، منگنز و سلنيوم است. علاوه بر اين كلسيم، روي، آهن، منيزيم و فسفر ميگو نسبت به ساير آبزيان بيشتر است. تركيبات ويژه مواد غذايي ميگو آن را به عنوان يك غذاي مناسب براي كمك به تنظيم قند خون تبديل كرده است. ميگو منبع مهم سلنيوم است كه مصرف هر 120 گرم آن 80 درصد از نياز روزانه بدن به اين عنصر را تامين ميكند. يد يكي از عناصر مهم و ضروري براي فعاليت غده تيروييد است كه در متابوليسم نقش قابلتوجهي دارد و ماهي يكي از منابع غني يد است.
امیدواریم از طعم میگو هواری لذت کافی را برده باشید. نوش جان.
همچنین مشاهده کنید