دوشنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۲ / 5 June, 2023
طرز تهیه سوفله مرغ و سس سفید
سوفله در واقع نوعی کیک سبک است که در فر یا تنور تهیه میشود. سوفله با مواد متنوع و مختلفی ترکیب میشود و به عنوان غذای اصلی مانند سوفله مرغ، سوفله سیب زمینی و ... و یا سوفله شکلات و ... به عنوان دسر سرو میشود. واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق میشود که به معنای پف کردن و بالا آمدن مواد میباشد.
اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری مانند پنیر و مربا و میوهها و شکلات و موز و لیمو و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون، سبزیحات، مرغ و ... جهت ایجاد تنوع در مزه و طعم آن استفاده میشود. در ادامه این آموزش به طرز تهیه سوفله مرغ و سوفله مرغ مخلوط و همچنین سس های سفید آن ها به صورت مجزا پرداخته میشود.
مواد لازم جهت تهیه سوفله مرغ
مرغ |
نیم کیلو |
ماکارونی فرمی |
200 گرم |
جعفری خرد شده |
2 قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده |
1 عدد |
سس سفید |
1 فنجان |
پنیر پیتزا |
150 گرم |
رب گوجه فرنگی |
1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه سوفله مرغ
1 . مرغ را تکه تکه کرده و به همراه پیاز بپزید.
2 . ماکارونی را را با آب جوش و نمک پخته و ابکش نمایید.
3 . مرغ و ماکارونی را مخلوط کرده به آن رب گوجه، کره و جعفری و سس اضافه کنید.
4 . همه مواد را در ظرف پیرکس ریخته و پنیر را روی آن رنده کنید و در فر به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
مواد لازم جهت تهیه سس سفید سوفله
کره |
50 گرم |
شیر |
1 پیمانه |
آرد سفید |
2 ق س |
خامه |
2 ق س |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه سس سفید
کره را در یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن، شیر را کم کم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنید. حالا خامه و نمک و فلفل را اضافه کنید و مقدار دیگری حرارت دهید تا سس غلیظ شود.
مواد لازم جهت تهیه سوفله مرغ و قارچ (مخلوط)
تخم مرغ |
2 عدد |
قارچ خرد شده |
300 گرم |
فلفل دلمه |
2 عدد |
هویج |
2 عدد |
پنیر پیتزا رنده شده |
به میزان لازم |
سینه مرغ |
1 عدد |
پیاز |
1 عدد |
ذرت پخته |
2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم سس |
|
پیاز کوچک |
1 عدد |
آب مرغ |
4 – 5 قاشق غذاخوری |
آرد سفید |
1 قاشق غذاخوری |
کره |
2 قاشق غذاخوری |
زعفران |
کمی |
خامه صبحانه |
200 گرم |
جعفری رد شده |
2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
پودر اویشن |
1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ (مخلوط)
- سینه مرغ را به همراه نمک و پیاز بپزید.
- قارچ ها را خرد کرده با کمی آب در حدی که نرم شود بجوشانید.
- هویج را خلال کرده و با کمی نمک بپزید و آبکش کنید.
- فلفل دلمه ها را نواری خرد کنید.
- ذرت را جوشانده و آبکش کنید.
- فر را را دمای 180 دجه روشن کنید تا گرم شود.
- زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و در دو ظرف جدا خوب هم بزنید تا سفیده کاملا فرم گرفته و کف کند و رنگ زرده روشن شود.
- ظرف پیرکس را چرب کرده و یک لایه پنیر پیتزا کف ظرف بریزید.
- مواد را با سس مخلوط نموده بعد زرده را اضافه نموده هم بزنید سپس سفیده رااضافه کرده و آرام به صورت دورانی با مواد مخلوط کنید تا پف سفیده نخوابد و مواد را داخل ظرف بریزید و رویشان را با پنیر پیتزا بپوشانید. در صورت تمایل می توانید حلقه ه های گوجه فرنگی روی پنیر پیتزا بچینید و به مدت 15 دقیقه در فر بگذاریدتا پنیر روی سوفله ذوب شود.
- در آخر گریل را به مدت 3 دقیقه روشن کنید تا روی سوفله طلایی شود.

طرز تهیه سس سوفله مرغ
- پیاز را رنده کرده با کره تفت دهید.
- آرد ، نمک ، فلفل ، زعفران و آویشن را اضافه کرده کمی تفت دهید.
- خامه رااضافه کرده و مدام هم بزنید سپس آب مرغ را اضافه کرده و هم بزنید تا سس قوام پیدا کند.
- شعله را خاموش کرده و جعفری را به سس اضافه کنید.
گروه آشپزی وب