دوشنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۲ / 5 June, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه بادمجان کباب گیلانی (بادمجون شکم پر)
بادمجان کباب یا همان بادمجان شکمپر گیلانی یکی از خوشمزهترین غذاهای شمال ایران است. به دلیل تفاوت گویشها در شهرهای مختلف شمال ایران، به بادمجان کباب؛ بادمجان گودا، تک دکونه، دل دکونه و یا بادمجان گودی نیز گفته میشود. به هر حال آنچه مهم است، طعم بسیار لذیذ و خوشمزه این غذاست که آن را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای بادمجانی تبدیل کرده و همچنین گزینهای مناسب برای شام یا پیش غذا در مهمانیها به شمار میرود.
مواد لازم برای تهیه بادمجان کباب:
بادمجان قلمی | 5 عدد |
گوجهفرنگی | 3 عدد |
پیاز | 3 عدد |
گردو | 200 گرم |
سیر | 3 حبه |
سبزی ساطوری (چوچاق و اناریجه یا سبزی معطر) | 1 پیمانه |
رب انار | 1/2 پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |

طرز تهیه بادمجان کباب گیلانی:
- برای تهیه بادمجان کباب لذیذ و خوشمزه، ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و داخل آبنمک قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود.
- سپس بادمجانها را شسته و خشک کنید.
- بادمجانها را از وسط با چاقو یك چاک دهید، بهطوریكه ابتدا و انتهای آنها جدا نشود و بتوان داخل آنها را پر كرد.
- بادمجانها را در تابه با روغن سرخ كرده و كنار بگذارید.
- داخل گوجهها را نیز خالی كرده و آنها را پوره کنید و پوره آنها را كنار بگذارید.
- گردو را آسیاب كرده، سیر و سبزیها را خرد کنید.
- همه مواد را با هم مخلوط نموده و رب انار، زردچوبه، نمك و فلفل را به آن اضافه کنید.
- این مواد را كمی تفت دهید تا آب آن كشیده شده و كمی سرخ شود.
- مواد آمادهشده را در شكم بادمجان سرخشده ریخته، داخل گوجهفرنگیها را نیز با مواد پر کنید.
- بادمجانها و گوجهفرنگیهای پرشده را داخل تابهای بچینید و پورههای گوجهفرنگی را دور بادمجان و گوجهها ریخته و نصف پیمانه آب اضافه کنید.
- درب تابه را ببندید تا باحرارت ملایم بخارپز شوند.
نکته:- به جای چوچاق و اناریجه میتوانید از جعفری، گشنیز و نعناع و یا سبزیجات معطر استفاده کنید.
- میتوانید اول داخل بادمجانها را با مواد تفت دادهشده پر كرده و بعد آنها را سرخ كنید و آنها را درون فر بپزید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
- به جای چوچاق و اناریجه میتوانید از جعفری، گشنیز و نعناع و یا سبزیجات معطر استفاده کنید.
- میتوانید اول داخل بادمجانها را با مواد تفت دادهشده پر كرده و بعد آنها را سرخ كنید و آنها را درون فر بپزید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید