شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی خوشمزه
خورشت بادمجان یا خورش بادمجان یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. معمولا برای تهیه خورشت بادمجان از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده میشود. چاشنی خورشت بادمجان متفاوت و سلیقهای است و شما میتوانید بنا به ذائقه خود از آبلیمو، آبغوره، غوره و یا گوجه سبز به عنوان طعمدهنده این خورشت استفاده کنید.
برای رنگ این غذا نیز معمولا از رب گوجهفرنگی استفاده میشود اما بعضی افراد ترجیح میدهند از خود گوجهفرنگی، آب گوجهفرنگی و یا فقط زعفران استفاده کنند.
همیشه قبل از درستکردن هر نوع غذا با بادمجان، باید تلخی بادمجان را بگیرید. برای این کار دو راه وجود دارد؛
- راه اول: بادمجانها را پوست گرفته، از وسط به دو قسمت تقسیم کنید یا به صورت دایرهای برش بزنید و داخل یک سبد بچینید و روی آنها مقدار زیادی نمک ریخته و بین نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا زهر آنها خارج شود. سپس بادمجانها را حسابی شسته و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها خشک شود.
- راه دوم: بادمجانها را شسته، پوست بگیرید و برش بزنید و داخل آبنمک قرار داده و بعد از نیم ساعت بشویید تا نمک اضافه آنها خارج شود. سپس مثل روش قبلی بادمجانها را روی دستمال حولهای یا داخل سبد قرار دهید تا خشک شوند.
خشککردن بادمجانهای شستهشده باعث میشود موقع سرخکردن، بادمجانها روغن کمتری جذب کنند.
مطلب مرتبط: چه کنیم که بادمجان روغن کمتری به خود جذب کند؟
مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان مجلسی خوشمزه
گوشت خورشتی | 300 گرم |
بادمجان بزرگ | 3 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه و پودر دارچین | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی | 2-3 عدد |
آبلیمو یا آبغوره | 1-2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی و خوشمزه
- ابتدا با استفاده از یکی از دو روش بالا تلخی بادمجانها را بگیرید و آنها را سرخ کرده روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود. برای کمکردن چربی این غذا میتوانید از بادمجان کبابی نیز استفاده کنید.
- پیاز را رنده کرده و یا به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. (برای آشنایی با طرز تهیه پیاز داغ مجلسی مطلب مرتبط در سایت وب را بخوانید.)
- مقداری زردچوبه، فلفل قرمز یا فلفل سیاه روی پیازها بریزید و تفت دهید تا عطر فلفل و زردچوبه آزاد شود.
- گوشت خورشتی را خرد کرده و با پیاز داغ و ادویهجات تفت دهید.
- میتوانید در همین مرحله رب گوجهفرنگی را نیز به همراه گوشت و ادویه تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به مقدار لازم آب روی آنها ریخته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت حدود 2 ساعتی پخته شود.
- به گوشت نیمپز شده نمک اضافه کنید و بادمجانهای سرخشده را روی گوشتها بچپنید.
- 2 یا 3 عدد گوجهفرنگی را قاچ بزنید و روی بادمجان ها قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد.
- در صورت تمایل مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره و یا دو قاشق غوره به خورشت بادمجان اضافه کنید.
- برای عطر بهتر و خوشمزهترشدن خورشت بادمجان قبل از سرو، مقداری زعفران دمکرده و پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
بهتر است نمک خورشت را همانطور که گفته شد قبل از اضافهکردن بادمجانها اندازه کنید و از همزدن خورشت بعد از اضافهکردن بادمجانها خودداری کنید تا له نشوند.
بعضی افراد به اشتباه خورشت بادمجان را با مسما بادمجان یکی میدانند در صورتی که این دو غذا با یکدیگر متفاوت هستند و مسما بادمجان با مرغ تهیه میشود.
گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران اصفهان انفجار ایران و اسرائیل استان اصفهان حمله ایران به اسرائیل حسین امیرعبداللهیان سفر استانی ارتش جمهوری اسلامی ایران وعده صادق جنگ ایران و اسرائیل
فراجا طرح نور پلیس سیل تهران هواشناسی قتل فضای مجازی قوه قضاییه سیلاب شهرداری تهران سازمان هواشناسی
بانک مرکزی قیمت خودرو واردات فرودگاه قیمت طلا دولت خودرو بازار خودرو قیمت دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت سکه
تلویزیون سینمای ایران احسان علیخانی کتاب دفاع مقدس موسیقی تئاتر
اینترنت
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا عراق جنگ غزه سازمان ملل امیرعبداللهیان اتحادیه اروپا چین اسراییل حماس
استقلال فوتبال شمس آذر قزوین پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر صنعت نفت آبادان لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بازی بارسلونا لیگ برتر فوتبال ایران
هوش مصنوعی گوگل تلگرام فناوری سامسونگ ناسا اپل وزیر ارتباطات عیسی زارع پور
خواب گیاهان دارویی