دوشنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۲ / 5 June, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه خورش نعناع جعفری با گوجه سبز و بامیه (۲ روش)
یکی از نوبرانه های فصل بهار، گوجه سبز است که علاوه بر طعم ترش و خوشمزه از ارزش غذایی خاص خود نیز برخوردار است. گوجه سبز را به صورت تازه و یا پخته در خورشها مورد استفاده قرار میدهند. این میوه غنی از ویتامین C، اسیدمالیك و اسید سیتریك بوده، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث نفخ معده میشود. طعم ترش گوجه سبز باعث خوش طعم شدن غذاها شده و از آن میتوان در انواع غذاها به جای چاشنی استفاده کرد. خواص گوجه سبز را میتوانید در لینک زیر مطالعه نمائید:
بیشتر بخوانید: خواص گوجه سبز یا آلوچه چیست؟
بامیه گیاهی گرمسیری است که میوه ای هرمی شکل، دراز و محتوی دانههای پوشیده از تار دارد. در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی استفاده میشود. بامیه را می توان خشک یا فریز کرد و برای مصرف زمستان ذخیره نمود. در ایران از بامیه برای تهیه ترشی بامیه و خورشت بامیه استفاده میشود که یک غذای معروف جنوبی است. بامیه سرشار از خواص و مواد مغذی بوده و برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله پوکی استخوان، فشار خون، یبوست و دیابت مفید می باشد. برای آشنایی با خواص بامیه به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص بامیه برای سلامتی چیست؟
بیشتر بخوانید: خواص بامیه برای سلامتی چیست؟
با توجه به طعم بی نظیر سبزی نعنا و جعفری در ترکیب با گوجه سبز و بامیه، تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با طرز تهیه دو نوع خورش نعنا جعفری با گوجه سبز و بامیه آشنا سازیم که علاوه بر خوشمزگی از خواص زیادی نیز برخوردارند.
روش اول
مواد لازم برای تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
گوشت سردست یا مغز ران گوسفند | 500 گرم |
گوجه سبز | 3 لیوان سرپر |
نعنا خشک | 1/4 لیوان |
جعفری خشک | 1/4 لیوان |
پیاز داغ | 1/2 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
- پیاز داغ را با یک حبه سیر له شده تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- سبزیجات خشک (نعنا و جعفری ساییده نشده) را به پیاز اضافه کرده و فوری از روی حرارت بردارید.
- یک عدد پیاز را خرد کرده و جداگانه سرخ کنید، سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- وقتی رنگ گوشت عوض شد به مواد نعناع و جعفری اضافه کرده، آب جوش به آن افزوده و شعله را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
- وقتی گوشت کاملا پخت و جا افتاد، گوجه سبز را به آن اضافه کرده و پس از اینکه رنگ آن تغییر کرد نمک را اضافه کنید (البته در صورت تمایل به ترش بودن خورش).
- وقتی گوجه سبز پخته شد حرارت را خاموش کرده و خورش را در ظرف مناسب بکشید.
نکات مهم در تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
- نعنا و جعفری اگر زیاد تفت بخورد، تلخ میشود و رفع تلخی آن غیر ممکن است.
- در صورت تمایل به شیرین بودن خورش میتوانید 1 لیوان شکر به آن اضافه کنید و اگر تمایل به ترش بودن خورش دارید، کمی نمک اضافه کنید.
- از تغییر رنگ و بافت گوجه سبز میتوان به پخته شدن آن پی برد. قبل از اینکه گوجه سبز له شود باید آن را از روی حرارت برداشت.
- در تهیه این خورش به جای گوجه سبز از آلوچه خورشتی نیز میتوانید استفاده کنید.
- برای نگهداری گوجه سبز و استفاده از آن در سایر فصول دو راه وجود دارد:
1. نگهداری گوجه سبز در فریزر: که در اینصورت باید دیرتر به خورش اضافه شود، زیرا گوجه سبز یخ زده زودتر میپزد و ممکن است له شود.
2. نگهداری گوجه سبز در آب نمک: گوجه سبزی که در آب نمک نگهداری میشود مقداری نمک جذب میکند و باید از نمک کمتری در خورش استفاده کنید.
روش دوم
مواد لازم برای تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
گوشت فیله گوسفندی | 500 گرم |
بامیه ریز | 250 گرم |
نعنا | 150 گرم |
جعفری | 350 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | 1/2 قاشق چایخوری |
آب گوشت | 2 پیمانه |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
- گوشت فیله را به صورت نوارهای باریک برش داده و در یک ماهیتابه با مقداری روغن در حرارت زیاد سرخ کنید.
- سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید کمی تفت بخورد.
- سبزی جعفری و نعناع را به صورت درشت خرد کنید.
- گوشت را پس از سرخ شدن از ماهیتابه خارج کرده، سبزی خرد شده و پیاز داغ را به عصاره گوشتی که در ماهیتابه وجود دارد اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- بامیهها را در کمی روغن سرخ کنید.
- پس از اینکه رطوبت سبزی کشیده شد، بامیههای سرخ شده را به آن اضافه کنید.
- آب گوشت را به خورش افزوده و حرارت را ملایم کنید تا خورش بپزد.
- وقتی رنگ سبزی تغییر کرد و در انتهای پخت، گوشت را اضافه کنید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.
- سپس پودر لیمو عمانی و آبلیمو را اضافه کرده، نمک را میزان کنید و حرارت را خاموش کنید.
نکات مهم در تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
- نیازی نیست سبزی خیلی ریز و ساتوری خرد شود، زیرا عطر و بو و خواص خود را از دست میدهد.
- گوشت را با حرارت زیاد سرخ کنید تا طعم و مزه آن بهتر شود.
- چون در این خورش از گوشت فیله که گوشتی لطیف است، استفاده میشود زمان پخت آن کوتاه است.
- برای تمیز کردن بامیه، انتهای آن را کامل جدا نکنید، زیرا در غیر اینصورت مایع لزجی از آن خارج میشود که شستشوی آن را مشکل میکند.
گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید