چهارشنبه, ۱۲ مهر, ۱۴۰۲ / 4 October, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه خورش ترش واش گیلانی
"ترش واش" یا شبدر ترشک نام یک گونه سبزی از سرده شبدر ترشک است که طعم ترشی دارد. از سبزی ترش واش در آشپزی گیلان برای پخت سبزی خورش یا خورش ترش واش استفاده میشود.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش ترش واش گیلانی را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش: سینه مرغ 250 گرم نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم گشنیز، برگ چغندر، نعناع 300 گرم جعفری، تره، چوچاق، ترش واش 10 گرم خالواش 100 گرم رب آلوچه ترش 2 ق غذاخوری سیر 3 حبه گوجه فرنگی 4 عدد بادمجان 4 عدد آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم

طرز تهیه خورش ترش واش:
- برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجانها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آنها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود.
- بعد از نیم ساعت، بادمجانها را بشویید و بعد از خشککردن، سرخ کنید.
- سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید.
- سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابهای ریخته و جداگانه تفت دهید.
- سبزیها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزهدارشده را به سبزیها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید.
- حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
- بعد از حدود نیم ساعت، بادمجانهای سرخشده و آبغوره یا آب نارنج را به آنها اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها حلقهحلقه برش بزنید و آنها را در تابهای جداگانه سرخ کنید.
- وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجهفرنگیهای سرخشده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.
چند نکته درباره خورش ترش واش:
- اگر سبزیهای محلی شمالی را در اختیار ندارید میتوانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
- به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز میتوانید استفاده کنید.
- به جای مرغ نیز میتوانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
- در گيلان اين غذا را در گمج درست میكنند.
- اين غذا بيشتر با ماهی دودی و ماهی كولی سرو میشود.
امیدواریم این غذای خوشمزه محلی را تهیه کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
سینه مرغ | 250 گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
گشنیز، برگ چغندر، نعناع | 300 گرم |
جعفری، تره، چوچاق، ترش واش | 10 گرم |
خالواش | 100 گرم |
رب آلوچه ترش | 2 ق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
بادمجان | 4 عدد |
آبغوره یا آب نارنج | به میزان لازم |

طرز تهیه خورش ترش واش:
- برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجانها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آنها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود.
- بعد از نیم ساعت، بادمجانها را بشویید و بعد از خشککردن، سرخ کنید.
- سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید.
- سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابهای ریخته و جداگانه تفت دهید.
- سبزیها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزهدارشده را به سبزیها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید.
- حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
- بعد از حدود نیم ساعت، بادمجانهای سرخشده و آبغوره یا آب نارنج را به آنها اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها حلقهحلقه برش بزنید و آنها را در تابهای جداگانه سرخ کنید.
- وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجهفرنگیهای سرخشده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.
چند نکته درباره خورش ترش واش:
- اگر سبزیهای محلی شمالی را در اختیار ندارید میتوانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
- به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز میتوانید استفاده کنید.
- به جای مرغ نیز میتوانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید.
- در گيلان اين غذا را در گمج درست میكنند.
- اين غذا بيشتر با ماهی دودی و ماهی كولی سرو میشود.
همچنین مشاهده کنید