جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد به دو روش


نوزاد از سن 6 ماهگی، کم کم به غذاهای ساده ابتدایی عادت می‌کند و به تدریج برای مخلوط کردن مواد غذایی مختلف آماده می‌شود؛ نوزاد شما می‌تواند غذای با قوام نیمه جامد را فرو دهد و کم کم باید به او یاد داد تا در غذا خوردن شرکت نماید. با توجه به رشد سریع در این سن تغذیه کمکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از این غذاهای کمکی که در مطالب قبلی آموزش داده شد فرنی است. شما می‌توانید برای آشنایی با طرز تهیه فرنی به مقاله زیر مراجعه کنید.  

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه (۲ روش)
در برنامه غذایی کودک 7 تا 8 ماهه، مواد غذایی جدیدی وارد می‌شوند؛ ولی مادران دقت کنند که بین دو ماده غذایی جدید باید 4 تا 7 روز فاصله باشد. در این سن غذای کودک باید کاملا نرم شده و حالت پوره داشته باشد.  بنابراین می‌توان از پوره سبزیجات مختلف از جمله پوره سیب زمینی، به برنامه غذایی کودک اضافه کرد. مصرف آن برای کودکان باید از یک قاشق مرباخوری و به میزان یک بار در شبانه روز شروع شود و به تدریج حجم و غلظت آن افزایش یابد.
 
برای اطلاع از میزان شیر مورد نیاز نوزادان مقاله زیر را دنبال کنید:

بیشتر بخوانید: شیر مورد نیاز نوزادان (چند سی سی) چقدر است؟
در این مطلب برای آشنایی با طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر پاستوریزه، شیر خشک و شیر مادر و نکات مهم و اصولی در تهیه آن با ما همراه باشید.  

۱. پوره سیب زمینی با شیر پاستوریزه
 
مواد لازم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
شیر پاستوریزه 1/2 استکان
روغن مایع (که بهتر است روغن زیتون باشد) 1 قاشق مرباخوری

 


طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد با شیر پاستوریزه

  1. سیب زمینی را شسته و به صورت بخارپز یا با حرارت ملایم به طور کامل بپزید.
  2. قبل از سرد شدن، سیب زمینی‌ها را پوست کنده و چرخ کنید یا بکوبید یا رنده کنید تا کاملا نرم و لطیف شود.
  3. سیب زمینی نرم شده را در یک ظرف لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  4. نصف استکان شیر پاستوریزه را به تدریج به سیب زمینی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی شود.
  5. یک قاشق مرباخوری روغن مایع به این مخلوط اضافه کرده و ظرف را از روی شعله بردارید.


    طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد به دو روش | وب

۲. پوره سیب زمینی با شیر خشک یا شیر مادر

مواد لازم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
شیر خشک (شیر مادر) 1 پیمانه (3 قاشق غذاخوری)
آب جوشیده ولرم 30 سی سی
کره 1 قاشق مرباخوری


طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد با شیر خشک یا شیر مادر

  1. سیب زمینی را شسته و با پوست بپزید.
  2. پس از اینکه سیب زمینی کاملا پخت، در حالی که هنوز داغ است آن را پوست کنده و بکوبید یا با پشت قاشق له کنید تا کاملا نرم شود.
  3. یک پیمانه شیر خشک را در 30 سی سی آب جوش ولرم حل کنید (یا از 3 قاشق غذاخوری شیر مادر استفاده کنید) و به تدریج به سیب زمینی اضافه کرده و هم بزنید تا شیر جذب سیب زمینی شود.
  4. پس از اینکه شیر و سیب زمینی کاملا مخلوط و یکدست شدند، یک قاشق مرباخوری کره به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  5. پوره سیب زمینی را در حالی که ولرم است به کودک دلبندتان بدهید.


    طرز تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد به دو روش | وب
     

نکات مهم و اصولی در تهیه پوره سیب زمینی برای نوزاد

  • پخت به روش بخار پز باعث می‌شود بیشتر مواد مغذی سبزیجات در آن باقی بماند و میزان ویتامین C، در سیب زمینی که با پوست پخته شده باشد، تقریبا دو برابر زمانی است که بدون پوست پخته باشد.
  • اگر سیب زمینی سرد شود، ترکیب نشاسته‌ای آن مقاوم شده و در روده کوچک غیر قابل هضم می‌شود، بنابراین باید پوره سیب زمینی را برای نوزادان به صورت گرم مصرف کرد.
  • پوره سیب زمینی را ظرف مدت 24 ساعت مصرف کنید.
  • برای کودکان کم وزن که وزن گیری مناسبی ندارند، می‌توان یک قاشق مرباخوری پودر بادام یا زرده تخم مرغ پخته شده به پوره اضافه کرد تا مقوی و مغذی شود. 

برای آشنایی با راهنمای وزن گیری نوزاد به مقاله زیر مراجعه کنید:


بیشتر بخوانید: راهنمای وزن گیری نوزاد (افزایش وزن نوزاد از تولد تا یکسالگی)


گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید