دوشنبه, ۱۳ آذر, ۱۴۰۲ / 4 December, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه خوراک جگر مرغ و معرفی مضرات و فواید جگر مرغ
یکی از خوشمزهترین غذاهایی که با جگر مرغ تهیه میشود، خوراک جگر مرغ است. برای تهیه خوراک جگر مرغ خوشمزه به مواد اولیه زیادی نیاز نیست و میتوان در مدت زمان کم، غذایی خوشمزه و لذیذ و سالم تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه خوراک جگر مرغجگر مرغ 400 گرم پیاز درشت 2 عدد رب گوجه فرنگی 1 یا 2 قاشق غذاخوری نمک، فلفل به میزان لازم زردچوبه به میزان لازم فلفل دلمه (اختیاری) 1 عدد

جگر مرغ | 400 گرم |
پیاز درشت | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 یا 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل دلمه (اختیاری) | 1 عدد |

طرز تهیه خوراک جگر مرغ
- ابتدا جگر مرغ را بدون خردکردن به مدت 2 تا 3 دقیقه داخل آبجوش بیندازید و بعد آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود. این کار باعث میشود که جگر مرغ هنگام سرخشدن له نشود.
- پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.
- در صورت تمایل یک فلفل دلمهای متوسط را نیز خلالی خرد کرده و با پیاز تفت دهید تا کمی سبک شود.
- به پیازها کمی پودر زردچوبه و فلفل اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهجات آزاد شوند.
- ربگوجهفرنگی را نیز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- مقدار کمی آبجوش روی آنها بریزید و اجازه دهید سس به جوش بیاید.
- جگر مرغ خردشده را به سس اضافه کنید و تفت دهید و چند دقیقهای درب ظرف را ببندید تا جگر پخته شود.
- این غذا را میتوانید به صورت ساندویچی با خیارشور و گوجه و یا همراه سیبزمینی سرخشده و نان سرو کنید.
- مقدار نوشته شده برای 4 تا 5 نفر کافیست.
جگر مرغ، مفید یا مضر؟
جگر مرغ مانند گوشت قرمز و سفید سرشار از پروتئین و آهن بوده و تاثیر بسزایی در خونسازی دارد. متاسفانه در اکثر مرغداریهای صنعتی، به دلیل صرفه اقتصادی و سرعت بخشیدن به روند تولید، دوره منع مصرف گوشت پس از تجویز داروهای مختلف مانند آنتی بیوتیک رعایت نمیشود. خوشبختانه گوشت مرغ کمتر تحت تاثیر این دارو قرار میگیرد اما مقادیر زیادی از آنتیبیوتیکها در جگر و کلیه مرغ تجمع مییابند.
معمولا آنتیبیوتیکها، فلزات سنگین و سموم در بافتهای نرم رسوب میکنند و از آنجا که جگر مرغ و پوست مرغ و همچنین دل و جگر و مغز گاو، گوسفند و گوساله بافتهای نرم محسوب میشوند، این مواد در بافتهای ذکرشده رسوب کرده و به مرور افزایش مییابند و در صورت مصرف به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامت فرد میشوند.
برای حفظ سلامت خود و خانواده ضروری است که حتما از مرغهای بستهبندی شده زیر نظر سازمان دامپزشکی و فروشگاههای معتبر خریداری کنید و حتما قبل از استفاده آنها را خوب بپزید زیرا مقدار زیادی از این آنتیبیوتیکها در طی فرآیند پختن ازبین میروند.
در صورتیکه از مرغهای غیر اورگانیک استفاده میکنید، بهتر است مصرف دل و جگر مرغ را به حداقل برسانید تا از خطرات و عوارض اینگونه داروها دور بمانید.
گروه آسپزی وب
همچنین مشاهده کنید