چهارشنبه, ۱۲ مهر, ۱۴۰۲ / 4 October, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر (روی گاز) قالبی و مجلسی
ته چین، غذایی ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت، ماست و تخم مرغ تهیه میشود. ادویه مورد استفاده در تهیه این غذا که طعم اصلی آن را مشخص میکند، زعفران است و در صورت تمایل میتوان از دارچین نیز استفاده کرد. این غذای خوشمزه را میتوان با مواد مختلفی درست کرد که تعیین کننده نام ته چین هستند مانند: تهچین مرغ، تهچین گوشت، تهچین گوشت و بادمجان، تهچین اسفناج و ...
با وجود اینکه تصور اکثر افراد این است که برای طبخ ته چین قالبی مجلسی باید از فر استفاده کرد، برای این کار میتوان هم از فر و هم از اجاق گاز استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ته چین مرغ قالبی و مجلسی بر روی اجاق گاز آشنا سازیم.
با وجود اینکه تصور اکثر افراد این است که برای طبخ ته چین قالبی مجلسی باید از فر استفاده کرد، برای این کار میتوان هم از فر و هم از اجاق گاز استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ته چین مرغ قالبی و مجلسی بر روی اجاق گاز آشنا سازیم.

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ روی گاز
برنج
2 پیمانه
ماست
1.5 پیمانه
تخم مرغ
2 عدد
روغن
1/4 فنجان
ران یا سینه مرغ
2 عدد
زرشک، خلال بادام، خلال پسته
جمعا 3/4 پیمانه
کره، نمک، زردچوبه، دارچین، زعفران آب کرده
به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ روی گاز | |
برنج | 2 پیمانه |
ماست | 1.5 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
روغن | 1/4 فنجان |
ران یا سینه مرغ | 2 عدد |
زرشک، خلال بادام، خلال پسته | جمعا 3/4 پیمانه |
کره، نمک، زردچوبه، دارچین، زعفران آب کرده | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- مرغ را با پیاز خرد شده و کمی روغن، تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- در حد ۳-۲ دقیقه مرغ را با زردچوبه تفت داده، سپس ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید تا مرغ بپزد و آب آن تمام شود.
- برنج را 3-2 ساعت در آب ولرم و نمک خیس دهید.
- یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس کمی نمک به آن اضافه کنید.
- آب برنج را پس از خیس خوردن، خالی کرده و برنج را در قابلمه بریزید.
- اجازه دهید تا برنج بجوشد و نسبت به برنج ساده، کمی زندهتر آن را آبکش کنید تا وقتی با مایه ته چین مخلوط میشود، حالت خمیری به خود نگیرد.
- یک عدد تخم مرغ، ماست و نیمی از روغن و زعفران را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
- مرغ را پس از پختن، خرد کرده و به مایه فوق اضافه کنید و اجازه دهید ۳-۲ ساعت بماند تا مزه دار شود. اگر مرغ کم نمک است کمی نمک به مایه اضافه کنید.
- سپس مرغ را از مایهی ماست و تخم مرغ خارج کرده و در باقیمانده مایه، یک عدد تخم مرغ، بقیه روغن و زعفران و کمی دارچین اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
- برنج را آبکش کنید، در مایهی ته چین ریخته و با هم مخلوط کنید.
- قالب مورد نظر خود را که باید تفلون باشد، چرب کرده و سپس یک سوم از برنج را در قالب ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا منسجم شود.
- نیمی از مرغ را روی برنج ریخته و دقت کنید مرغها به کنارههای قالب هدایت نشوند تا ته چین شکل زیباتری پیدا کند.
- نیمی از مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی مرغ بریزید.
- یک سوم دیگر برنج را در قالب ریخته و با پشت قاشق فشار دهید.
- باقیمانده مرغ، زرشک، خلال پسته و خلال بادام را روی برنج ریخته و در نهایت برنج باقیمانده را اضافه کرده و با فشار آن را منسجم کنید.
- در یک قابلمه بزرگ که قالب در آن جا شود، به اندازه یک بند انگشت آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و قالب را درون قابلمه قرار دهید. روی درب قابلمه دمی قرار داده و درب قابلمه را ببندید. شعله گاز را کم کنید و در حین پخت درب قابلمه را برندارید.
- پس از حدود ۹۰ دقیقه، درب قابلمه را برداشته و در صورت پختن و دم کشیدن برنج، آن را از روی حرارت برداشته، در ظرف سرو بکشید و با زرشک، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.
گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید