شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه پلو مرغ اسفناج مجلسی


پلو در آشپزی ایرانی و در بسیاری از کشور های خاورمیانه به برنجی گفته می‌شود که همراه با مواد مختلف از جمله گوشت و حبوبات و سبزی‌جات و ... تهیه می‌گردد و می‌دانید که برنج حاوی ویتامین B1 است که بسیار برای سلامت پوست و مو موثرخواهد بود. برنج را می‌توان  را با روش های متفاوتی تهیه نمود و با افزودن مواد غذایی متفاوت هم ارزش غذایی آن را بالا برد و هم طعمی متفاوت به آن بخشید. پلوها انواع زیادی دارند که یکی از آن‌ها، پلو مرغ اسفناج است که در آن به برنج کته یا آبکش شده (بنا به سلیقه شما)، مرغ و اسفناج و در بعضی مواد باقالی اضافه می‌شود. اسفناج دارای ارزش غذایی بالایی است و سرشار از آهن، که در کنار برنج و مرغ شما ارزش غذایی را افزون‌تر خواهد کرد. در ادامه به طرز تهیه این پلو می‌پردازیم تا مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. 

نکته: دستور پخت برای 5 نفر است.

مواد لازم جهت تهیه پلو مرغ اسفناج

 سینه مرغ1عدد 
 زرشکنصف پیمانه 
 اسفناج خرد شده0.5 کیلو 
 جعفری خرد شده1 پر 
 پیاز2 عدد 
 برنج4 پیمانه 
 کره، زعفران، نمک، ادویهبه مقدار لازم 

طرز تهیه پلو مرغ اسفناج

  1. در ایتدا پیاز را خرد کرده (نگینی) و سرخ کنید سپس مرغ تکه شده (تکه های کوچک) و زعفران دم کشیده را به پیاز اضافه و سرخ کنید زیر شعله را کم کنید تا طعم پیاز درون مرغ رود.
  2. در تابه‌ای جداگانه اسفناج و جعفری خرد شده را ریخته در این حالت اسفناج آب می‌اندازد فرصت دهید تا آب آن تبخیر گردد و سپس کمی روغن به آن اضافه نمایید و تفت دهید.
  3. اسفناج و جعفری سرخ شده به همراه 1 لیوان آب جوش را به پیاز و مرغ اضافه کنید زیر شغله را کم کنید. در ظرف را بیندید و فرصت دهید تا مرغ پخته شود.
  4. طوری تنظیم کنید که با پختن مرغ، آب درون تابه تبخیر شود. در این حالت ادویه و نمک را نیز اضافه کنید و پس از 5 دقیقه مواد شما آماده است. 
  5. برنج را بنا به سلیقه کته یا آبکش و مواد مرغ را با برنج ترکیب کنید و اجازه دهید دم بکشد. پس از 45 دقیقه آماده سرو است.
نکات
  • قبل از پخت مرغ را به مدت 2 ساعت در آب سرد نگهداری کنید.
  • ادویه مورد استفاده در پلو، ادویه کاری، کمی دارچین، زردچوبه و کمی گرد لیمو می‌باشد. توجه داشته باشید میزان ادویه بایستی خیلی کم باشد. 
  • می‌توانید از باقالی نیز استفاده کنید (باقالی را جداگانه بپزید و هنگام پخت برنج به آن اضافه نمایید). 
  • زرشک را درون ظرفی به مدت خیلی کم سرخ کنید (پس از گرم شدن روغن زرشک را درون آن بریزید و تفت کوچیکی دهید و آن را بردارید). پس از سرو برنج زرشک را برای تزیین روی غذا بریزید.
  • پس از دم کشیدن برنج، زعفران ساییده شده را دم کنید و روی برنج بدهید. 
  • برای زیر برنج هم می‌توانید از سیب‌زمینی یا خود برنج یا ته چین استفاده نمایید.


	طرز تهیه پلو مرغ اسفناج مجلسی | وب
پلو مرغ اسفناج

 همانطور که اشاره شد شما می‌توانید برنج را کته یا آبکش کنید ولی در زیر روشی برای شما ارائه خواهیم داد که بدون آبکش کردن برنج و از دست دادن مواد غذایی آن، با کته کردن (برنج کته)، برنجی شبیه به برنج آبکش داشته باشید. 

چگونه برای پلو ها برنج کته را مانند برنج آبکش درست کنیم؟

  1. برنج خیس خورده (3 ساعت) را در قابلمه بریزید.
  2. آب سرد را بر روی آن ریخته به طوری که یک بند انگشت روی سر برنج را بگیرد.
  3. نمک به آن اضافه کنید تا یکم شور مزه شود.
  4. روغن را نیز در ابتدا اضافه کنید بهتر است از روغن کنجد استفاده شود.
  5. زیر شغله را زیاد کنید تا جوش آید.
  6. به محض جوشیدن زیر آن را کم کنید (خیلی برنج را هم نزنید) و اجازه دهید به آرامی آب ان خارج شود.
  7. در پایان برنج را زیر دندان خود تست کنید نباید سفت باشد و به دندان بچسبد. 
  8. در این حالت برنج را در ظرف دیگر بریزید و بگذارید دم بکشد.
نکته: اگر کمی، برنج شما زنده بود از دمی استفاده نکنید. 

 پلو مرغ اسفناج با ظاهر مجلسی آماده خوردن است. از طعم آن لذت ببرید. 

گروه آشپزی وب


همچنین مشاهده کنید