پنجشنبه, ۵ خرداد, ۱۴۰۱ / 26 May, 2022
مجله ویستا

طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی


کباب شامی یا شامی کباب یکی از غذاهای محلی و سنتی ایرانی است که با استفاده از گوشت گوسفند یا مرغ چرخ کرده و سایر مخلفات تهیه می‌شود. در واقع طرز تهیه کباب شامی بسیار شبیه به طرز تهیه کتلت است و مواد اولیه این دو غذا نیز بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت اصلی در این است که در شامی از لپه یا نخود و آرد نخودچی استفاده می‌شود ولی کتلت با سیب زمینی خام تهیه می‌شود. اما از آن‌جا که در آشپزی دست آشپز تقریبا باز است، شما می‌توانید شامی کباب را با سیب زمینی نیز تهیه کنید و علاوه بر آن از آرد نخودچی نیز بهره ببرید. به این ترتیب یک شامی لطیف‌ و خوش‌خوراک و متفاوت خواهید داشت. 
در ادامه با طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

 گوشت چرخ شده250 گرم 
سیب زمینی درشت 5 عدد 
پیاز بزرگ 1 عدد 
تخم مرغ 2 عدد 
 آرد نخودچی1 ق غذاخوری 
آرد سوخاری 2 ق غذاخوری 
سبزی معطر خشک (مرزه و ترخون) 1 ق غذاخوری 
 نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیلبه میزان لازم 
گوجه فرنگی4-5 عدد
سرکه4 ف غذاخوری
 سیر2 حبه 
 شکر1 ق غذاخوری 



	طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی | وب

طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

  1. برای تهیه کباب شامی ابتدا سیب زمینی‌های خام را رنده یا چرخ کنید و آب اضافه آن‌ها را بگیرید.
  2. پیاز را نیز رنده یا چرخ کنید و به همان ترتیب، با دست حسابی آب بگیرید. 
  3. گوشت چرخ‌کرده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز و سیب زمینی رنده‌شده را به آن اضافه کنید.
  4. تخم مرغ را روی مواد بشکنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
  5. آرد گندم و آرد سوخاری و سبزی معطر را اضافه کرده و اول با قاشق و بعد با دست مواد را خوب مخلوط کنید و ورز دهید.
  6. ادویه‌های دل‌خواه را به اندازه دل خواه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  7. حالا مایه کباب شامی را مانند کتلت در روغن فراوان سرخ کنید. برای سرخ‌کردن شامی روغن باید به حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
  8. حالا سس کباب شامی را آماده کنید. برای این‌ کار ابتدا پیاز باقی مانده را رنده ریز بزنید و با مقداری روغن تفت دهید.
  9. به پیاز در حال تفت، زردچوبه اضافه کنید.
  10. گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و با دو حبه سیر و مقداری فلفل داخل مخلوط‌کن ریخته و پوره کنید.
  11. پوره گوجه فرنگی و سیر را به پیاز در حال تفت اضافه کنید. 
  12. حالا سرکه و شکر را به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید و به روغن بیفتد. 
  13. وقتی سس به غلظت رسید، دو راه دارید؛ یکی این‌که کباب شامی‌ها را داخل سس گوجه‌فرنگی و سیر قرار دهید تا کمی داخل سس بجوشند و طعم بگیرند و دوم این‌که کباب‌ها و سس را داخل ظروف مجزا سرو کنید. این به سلیقه شما بستگی دارد.

چند نکته درباره تهیه شامی کباب با لپه:

  • برای اینکه شامی پوک تر شود، مقدار لپه را بیشتر از گوشت در نظر می‌گیریم در این صورت احتیاجی به بکینگ پودر نیست.
  • در تهیه شامی با لپه، باید مقدار لپه به مقدار گوشت غالب باشد در غیر اینصورت شامی مزه گوشت کوبیده (آبگوشت) می‌گیرد و خیلی پوک نمی‌شود.
  • به جای لپه می‌توان از نخود خیس‌خورده هم استفاده کرد. مثلا به جای یک دوم پیمانه لپه از یک دوم پیمانه نخود خیس‌خورده استفاده کنید.
  • بهتر است گوشت مصرفی برای تهیه کباب شامی، گوشت گوسفندی کم چرب باشد زیرا گوشت گوساله باعث خشک‌شدن شامی می‌شود.
  • برای تهیه شامی می‌توان گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کرد در این صورت حتما باید ۲ قاشق آب مرغ و کره اضافه کرد تا شامی خشک نشود.

گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید





خبرگزاری اسپوتنیکسایت نمناکسایت دیپلماسی ایرانیسایت خبرآنلاینسایت نامه نیوزسایت مثلث آنلاینروزنامه ایرانروزنامه آرمان ملیخبرگزاری ایسناخبرگزاری تحلیل بازار